Meme Küçültme Estetiği

Göğüs küçültme ameliyatı göğüslerin normalden daha büyük olması nedeniyle duyulan rahatsızlıkların yok edilmesi için yapılmaktadır. Bu operasyon, göğüslere dolgunluk verici yağ ve cilt bölümünün bir kısmının alınmasını ve göğüslerin vücutla orantısını yani uyumunu sağlamak amaçlarıyla gerçekleştirilir.

İleri derecede meme büyüklüğü ve ağırlığına bağlı olarak vücudun öne doğru eğilmesi, sırt ve omurga ağrıları, kemik deformasyonları, meme altında gelişen pişik veya yaralar, boya ve kiloya uygun giysi bulamama gibi problemlere yol açar

Göğüs küçültme ameliyatı için en uygun adaylar kimlerdir?
Bu ameliyat için en erken yaş 18dir. Bunun nedeni meme gelişiminin bu yaşa kadar devam etmesidir. Yeni doğum yapan ve emzirende, bu ameliyatı olmak için, süt kesildikten sonra altı ay geçmesi gereklidir.

Meme küçültme ameliyatı sonrası emzirebilir miyim?
Meme bezini ve onun meme başı ile bağlantısını koruyan teknikler ile emzirme fonksiyonun korunması mümkündür.

Dikleştirme ile birlikte meme küçültme….
Birçok ameliyat tekniği olmasına karşın bütün tekniklerde meme ucu etrafında mutlaka iz kalır, ancak bu iz meme etrafındaki renkli alan ile deri arasında olduğundan belirginliği azdır. Ayrıca uygulanan tekniğe bağlı olarak, meme ucundan aşağıya doğru düz bir çizgi şeklinde yada ters “T” şeklinde bir iz de buna eklenebilir. “T” nin kolları sütyen çizgisine gelecek şeklinde ayarlanır. Memeler çok iri olmadıkça ters “T” şeklindeki ize gerek kalmamaktadır. Önceleri ameliyat izi pembe-kırmızı arası belirgin bir renkte ve bazen sertlikte iken, zamanla solarak daha az belirli ve daha yumuşak hale gelebilir. Kullanılan dikiş materyali ve dikiş teknikleri ile mümkün olduğu kadar az iz kalmasına çalışılır

Haberin Devamı

İzsiz Göğüs Küçültme Estetiği
Her memede belirli bir ölçüde yağ doku mevcut olduğu için liposuctıon yöntemi ile meme küçültme yapmak mevcuttur. Klasik meme küçültme ameliyatındaki gibi kesi izleri memelerde oluşturulmaz. 3-4 mm ‘lik ince kanüllerle meme dokusunun içeresindeki yağ dokuları VASER liposuction ile çekilir. Ancak izsiz meme küçültme estetiği meme dikleştirme gerekmeyen hastalarda kullanılabilecek bir yöntemdir.

Ameliyat sonrası ne kadar zamanda iyileşilir?
Meme küçültme ameliyatları sonrası hastanede kalış süresi 1 gündür. Göğüs küçültme estetiği sonrası 4. gün duş alınabilir. Genellikle ameliyattan sonra 1 hafta istirahat yeterlidir. Sporcu sütyeni kullanıldığı için hasta kendini güvende hisseder ve iş başı yapabilir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

Haberin Devamı