Siyaset Menbiç, Afrin kadar kolay olmayacaktır

Menbiç, Afrin kadar kolay olmayacaktır

20.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’de kontrolü sağlayan TSK’ya teşekkür eden Yılmaz, “Ama Menbiç, Afrin kadar kolay olmayacaktır. Özellikle Afrin’den kaçan bu yapılanmanın Menbiç’e yığılacağını biliyoruz. Menbiç işbirliği ile temizlenmeli” dedi...

Menbiç, Afrin kadar kolay olmayacaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin ulusal güvenliği ve sınır güvenliğinin üzerinde en çok durdukları konu olduğunu dile getirdi. Yılmaz, gelişmelerin, Türkiye’nin sınır güvenliğinin sağlanması, terör örgütü PKK’nın sınırdan uzaklaştırılması ile sınırın takip edilmesine dönük olduğunu ve kendilerinin de bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. Bunun, TSK’nın bir başarısı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Orduya teşekkür etti

“Hükümetin, Suriye politikası iflas etmişken ve esasen Suriye’de bütünlükçü bir çözüm konusunda hükümetin hiçbir fikri yokken ordumuz bu yanlışlığı kanıyla, canıyla telafi etmeye ve düzeltmeye gayret etmiştir. O nedenle bu açıdan olaya yaklaşıp ordumuza yürekten teşekkürü bir borç biliyoruz. Bundan sonraki süreç önem taşıyacaktır. Afrin’in yönetimi, güvenliğin tesis edilmesi, yerel halkla ilişkiler ve orada Türkiye’ye müzahir bir yapının ortaya çıkartılması bundan sonra başka alanlarda terörle mücadele konusunda Türkiye’nin eline önemli fırsatlar sunacaktır. Elbette Menbiç önemlidir ama Menbiç, Afrin kadar kolay olmayacaktır. Özellikle Afrin’den çıkan ve kaçan bu yapılanmanın Menbiç’e yığılacağını ve Fırat’ın doğusunda önemli bir yığınak yapacağını biliyoruz. O nedenle Türkiye’nin Fırat’ın doğusuyla alakalı bu zamana kadar gündeme getirmiş olduğu tezleri tek başına yapması halinde ciddi bir maliyetinin olacağını ifade etmek isteriz.”

Haberin Devamı

Yılmaz, Fırat’ın doğusundaki yapılanmanın hem Türkiye, Irak ve Şam’ı tehdit etmek hem de İran’ın bölgeye gelmesini önlemek amacıyla tasarlanmış bir yapılanma olduğunu ve bunun hamilerinin de belli olduğunu vurgulayarak, bu yapılanmanın oradan temizlenmesinin de ancak bu çevrelerin iş birliği ile mümkün olabileceğini savundu. Yılmaz, “İran, Irak, rejimin ve Türkiye’nin gerekirse orada bundan sonra yapılacak operasyonların böyle dörtlü bir koordinasyonla yapılması hem Türkiye’nin verebileceği zaiyatın azaltılması hem de bölgenin temizlenmesi açısından önem taşıyacaktır” diye konuştu. Hükümetin, “Afrin mücadelesini iç politikaya malzeme yapmasını” asla kabul etmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz, bunu reddedeceklerini belirtti.

Yazarlar