Siyaset Menbiç’te aşama aşama temizlik

Menbiç’te aşama aşama temizlik

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin Menbiç’ten çekilmesi için 4 Temmuz’dan itibaren başlayan süreç devam ediyor.

Menbiç’te aşama aşama temizlik

ABD ile çizilen yol haritasında belirlenen ön hazırlık takvimi çerçevesinde 12-13 Haziran’da Almanya’nın Stuttgart kentinde bulunan ABD’nin Avrupa Komutanlığı’nın karargâhında yapılan toplantıda YPG’nin Menbiç’ten çekilmesi için sürecin 4 Temmuz’da başlatılması kararlaştırılmıştı. Bu takvime bağlı olarak Fırat Kalkanı bölgesinde üslenen Türk askerleri ile Menbiç kırsalındaki ABD askerleri, son bir ay içinde Menbiç kırsalında koordinasyon içinde 14 devriye görevinde bulundu. Türk askerinin devriye görevi yaptığı noktalardan YPG unsurları çekildi.

Haberin Devamı

Dışişleri yalanladı

Reuters haber ajansının yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberde, Menbiç’ten çıkan tüm YPG’lilerin Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiği ifade edildi. Ancak Dışişleri Bakanlığı kaynakları “PYD/YPG’nin Menbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergâhı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Dolayısıyla Menbiç’ten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmıyor” dedi.