Gündem Menderes'te kimse artık kimsesiz değil

Menderes'te kimse artık kimsesiz değil

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Doğumdan ölüme kadar hayatın her aşamasında belediye var. Evde sağlık hizmetinden 4 yılda 3 bin 500 hasta faydalandı. 30 bin kişi ziyaret edildi. Belediye Başkanı Bülent Soylu, bebeklerin gelişmelerinin izlendiğini, cenazelerde de vatandaşı yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Mendereste kimse artık kimsesiz değil

Menderes Belediyesi tarafından sağlıkproblemi olan ihtiyaç sahiplerine yönelik Evde Sağlık Hizmeti, vatandaştan tam not aldı. 3 bin 500 hasta uygulamadan yararlandı, 30 bin ziyaret gerçekleştirildi. Göreve geldiği günden itibaren sosyal belediyecilik adına önemli çalışmalara imza atan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama kapsamında sosyal ya da fiziksel açıdan yoksunluk içindeki 65 yaş ve üstü yaşlı bireyler ile her yaştaki yatalak hastaların ve engelli vatandaşların evinde temel sağlık hizmeti Menderes Belediyesi Özel Sağlık Ekibi tarafından ücretsiz olarak veriliyor. 4 yıldır süren uygulamaya talep yoğun oldu. Bundan 3 bin 500 hasta yararlandı, 30 bin ziyaret gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Mendereste kimse artık kimsesiz değil

Hasta takip sistemi

Vatandaşların, uzman doktorlar eşliğinde evde hasta muayenesi, tedavi ve bakımlarının gerçekleştirildiği uygulama kapsamında, hastaların kendi doktorları tarafından önerilen takip ve tedavileri de Menderes Belediyesi özel sağlık ekibi tarafından uygulanıyor. Periyodik hasta takip sistemi ile hastaların sağlıkları da güvence altına alınmış olunuyor. Evde Bakım Hizmeti kapsamında Yeni Doğan Hizmeti, Hoş Geldin Bebek Uygulaması ve 7-24 Cenaze Nakil Hizmeti ile ücretsiz olarak vatandaşlara sunuluyor. İlçedeki gebelere, lohusa ve yeni doğanlara yönelik gerçekleştirilen uygulama ile gebelerin periyodik gebe muayanesi, beslenme ve doğuma hazırlık eğitimleriyle bütün tetkik ve tahlilleri ücretsiz olarak Menderes Belediyesi tarafından sağlanıyor.

Haberin Devamı

Mendereste kimse artık kimsesiz değil
Hoş Geldin Bebek

Menderes Belediyesi, hayata 'merhaba' diyen minik kalpleri de unutmadı. Hoş Geldin Bebek uygulaması ile bebekler için hazırlanan özel hediyeler ailelere teslim ediliyor. Bir ebe ve bir hasta bakım elemanıyla birlikte yapılan ziyarette ayrıca bebeklerin temel bakım eğitimleri ve sağlık taraması da yapılıyor. Yapılan bakımların hepsi periyordik olarak takip sistemine işleniyor. Vatandaşların acılı gününde de yanında olan Menderes Belediyesi, 7-24 Cenaze Nakil Hizmetini de devreye soktu. Uygulama ile cenaze yakınının talebi üzerine cenazenin istenilen yere klimalı ve özel donanımlı araçlarla nakli gerçekleştiriliyor. 7-24 Cenaze Nakil Hizmeti'nden ikametgahı Menderes'te olan tüm vatandaşlar yararlanabiliyor.

Halkımızın yanınızdayız

Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunluğun sesi olacaklarının sözünü verdiğini belirten Başkan Soylu, şunları söyledi: "Bu sözümüzü lafta bırakmıyor, gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar Menderes Belediyesi olarak yanlarındayız. Biz göreve gelirken onlara iyi günde ve kötü günde yanlarında olacağımızın sözünü verdik. Çünkü Menderesli kardeşlerimiz bizim ailemiz. Biz de her zaman ailemizin yanındayız."

Mendereste kimse artık kimsesiz değil

Sendika müjdesi

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, çalışma arkadaşlarıyla buluşma toplantısında tüm personelin sendikalı olacağını müjdeledi. Belediyedeki memur ve işçi statüsündeki çalışma arkadaşlarıyla her hafta bir araya gelen, personelin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Soylu, belediyedeki tüm çalışanların sendikalı olacağı müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Aşk ile çalışıyoruz

Toplantıyla ilgili bilgi veren Başkan Soylu, şu açıklamalarda bulundu:

Birlik ve beraberlik içerisinde Menderes'in gelişimine, değişimine imza attığımız çalışma arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onların istek, talep ve önerilerini dinliyor, Menderes için neler yaptığımızı ve yapacağımızı konuşuyoruz. Menderes için tüm ekip arkadaşlarımla birlikle aşk ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Memurlar ve kadrolu işçiler gibi taşeron işçilerimizin de kadroya geçişlerinin ardından sendikalı olmaları içi gereken işlemleri gerçekleştireceğiz. Onların da sendikal haklarını vereceğim. Çünkü, Menderes bugün gıptayla gösteriliyorsa, herkesin konuştuğu yer haline geldiyse, bunu tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte başardık. Çalışma arkadaşlarımın sendikal haklarını vermek bizim boynumuzun borcudur.1

Haberin Devamı

Sağlık hattı kuruldu

Evde Bakım Hizmetleri'nden yararlanmak isteyen Menderesli vatandaşlar için Sağlık Hattı devreye sokuldu. Vatandaşlar 0 232 782 10 10numaralı telefonun yanısıra info@menderes.bel.tr veya evde-bakim@menderes.bel.tr mail adreslerinden iletişime geçebiliyor. Ailemizin yanınızdayız.