Otomobil Mercedes A Serisi'ne 1.5 dizel motor eklendi

Mercedes A Serisi'ne 1.5 dizel motor eklendi

17.05.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

2018 Mercedes A serisi, Şubat ayındaki tanıtımının ardından çeşitlenmeye devam ediyor. Özellikle A serisi'nin motoru Almanya'da sunulmaya başladı. İlk gününden itibaren Renault ortaklığı nedeniyle dizel motor gelmesi beklenen modele, A180d versiyonu üzerinden sonunda bu üniteye kavuştuğu açıklandı. Bu ünite aynı zamanda Dacia'da da kullanılan 1,5 litre hacimli motora sahip. Peki motorun teknik özellikleri neler?

Mercedes A Serisine 1.5 dizel motor eklendi

Sürücülerin beğenisini kazanmayı başaran 2018 Mercedes A serisi pek çok yönüyle ciddi anlamda güçlendi. İç tasarımında yapılan yenilikler ve el ettiği teknolojik desteklerle, dışarıdaki başarılı değişimi geri planda kalan yeni A Serisi, Şubat ayındaki tanıtımının ardından çeşitlenmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İlk gününden itibaren Renault ortaklığıyla bir dizel motor gelmesi beklenen modele, A180d versiyonu üzerinden ünite eklendi. Aynı zamanda Dacia‘da da kullanılan 1,5 litre hacimli bu motor, ekonomi ve erişilebilirlik açısından özellikle Türkiye’deki kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Peki motorun teknik özellikleri neler?

Motorun teknik özellikleri Temel parçaları gereği Renault imzası taşıyan bu motorda, Mercedes’in yaptığı önemli değişiklikler bulunuyor.

16 PS güç ve 20 Nm tork ileri gidildiğini açıklayan Mercedes, A180d’nin bu motorla 10,5 saniyede 0’dan 100’e çıktığını iddia ediyor.

Maksimumda yaklaşık 200 km/s gibi bir limit gören bu versiyon en önemli görevi olan tutumluluğu, tüketim değerlerinde gösterecek.

Haberin Devamı

Nitekim 7 ileri otomatik şanzımanla kombin edilen aracın bu kısmında açıklanan verilerine baktığımızda 100 kilometrede 4,1 litre gibi değerlerin yakalandığı görülüyor.

116 PS güç ve 260 Nm tork üreten motorla birlikte Almanya’da 37.315 euro‘luk başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak olan Mercedes A-Serisi, kısa vadede iki farklı dizel motor opsiyonuna da kavuşacak.