Otomobil Mercedes AMG Petronas Monaco’da yine zirveyi hedefliyor

Mercedes AMG Petronas Monaco’da yine zirveyi hedefliyor

26.05.2017 - 11:26 | Son Güncellenme:

2017 Formula 1 sezonunun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’i bugünkü (Cuma) antrenman turları ile başlıyor.

Mercedes AMG Petronas Monaco’da yine zirveyi hedefliyor

Formula 1’de 2017’nin altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’i heyecanı bugün (Cuma) başlıyor. Toplam 78 turdan oluşan, 260.286 km’lik yarışa Mercedes AMG Petronas, bir kez daha zafer için geliyor.

Haberin Devamı

Monaco caddelerinde bugünkü antrenman turlarıyla başlayan hafta sonu büyük bir çekişmeye sahne olacak. Formula 1’in klasikleşen yarışında son 4 sezonda birinciliği kimseye bırakmayan Mercedes AMG Petronas pilotları, 2014’te ise duble yapmayı başarmıştı. Sezonun 5. yarışında İspanya’da kazanan Lewis Hamilton, galibiyet serisi başlatmak için direksiyonun başına geçecek. Mercedes AMG Petronas’ın diğer pilotu Valtteri Bottas ise kariyerinin ikinci birinciliğini elde etmeye çalışacak.

Monaco GP’i öncesinde Mercedes AMG Petronas topladığı 161 puanla markalar sıralamasında liderliği elinde tutarken, Hamilton, 98 puanla pilotlar sıralamasında ikinci, Bottas ise 63 puanla aynı sıralamada üçüncü basamakta yer alıyor.
Bir yarış hafta sonuna puan avantajıyla başlamanın her zaman keyifli olduğunu dile getiren Mercedes-Benz Motorsporları Başkanı Toto Wolff “Ama tabii ki avantajımız çok küçük. Ferrari ile çok sıkı bir mücadele içindeyiz. Bu da bizim limitlerimizi geliştirmemiz için bize yardımcı oluyor. İspanya’da Valtteri üçüncü sırada giderken 15 puanı kaybetmemiz acı verici oldu. Ama sorunun kaynağını belirledik. Sonuçta mekanik bir spor yapıyoruz. Ve limitlerinizi geliştirirken bu tür teknik sıkıntılar yaşamanız da mümkün. Monaco’ya gelirsek, Barcelona’dan çok daha farklı bir oyun planı belirleyeceğiz. Monaco caddelerinde maksimum performansı elde etmek istiyorsanız, her şeyi doğru yapmak zorundasınız. Tabii ki her faktörün elimizde olmayacağını biliyoruz. Talihin de doğru zamanda sizin yanınızda olması gerekiyor. Monaco bizim en yoğun yarışımız. Birçok yönetici ve sponsor konuğumuz oluyor. Tabii ki onların yarış sırasında bize verdikleri destek de çok özel. Yeni Formula 1, her hafta sonu limitlerinizi daha da zorlamanıza neden oluyor. Son 3 senede Monaco’da harika işler yaptık. Ama artık kolay zafer yok. Eğer Monaco’da iyi bir iş çıkarırsak, bu zorlu yarışın tam olarak içinde olduğumuzu göstereceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Monaco Grand Prix’inin Türkiye saati ile ayrıntılı programı;

26 Mayıs 2017 Cuma;
· 11.00- 12.30 1. Antrenman Turu
· 15.00- 16.30 2. Antrenman Turu

Haberin Devamı

27 Mayıs 2017 Cumartesi;
· 12:00- 13:00 3. Antrenman Turu
· 15:00- 16:00 Sıralama Turları

28 Nisan 2017 Pazar;
· 15:00 Monaco Grand Prix