Otomobil Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan modelini Çin'de tanıttı

Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan modelini Çin'de tanıttı

26.04.2018 - 17:58 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz, 4 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan ve Pekin’de gerçekleştirilen Auto China 2018’de yeni modellerini sergiledi. Uzun dingil mesafeli yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan ve yenilenen C-Serisi L Sedan ile Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti ilk kez Çin’de tanıtıldı.

Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan modelini Çinde tanıttı

Mercedes-Benz, 4 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan ve Pekin’de gerçekleştirilen Auto China 2018’de iki önemli modelin yeni versiyonu da dahil toplam 10 yenilikle gövde gösterisi yapıyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan ve yenilenen Mercedes-Benz C-Serisi Sedan’ın uzun dingil mesafeli versiyonu Çin’de ilk kez sergileniyor.

Haberin Devamı

Markanın bir diğer önemli yeniliği olan ve Çin pazarının etkileriyle yorumlanan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti ile tasarım ekibi, tasarım dili ve kullanılan malzemelerle konsept otomobili tamamlayan özel bir mobilya koleksiyonuyla lüks yaşam alanlarına yeni bir yaklaşım sunuyor.

Kompakt sınıf ailesinin yeni üyesi: Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi Mayıs ayında Batı Avrupalı müşterilerle buluşmadan önce A-Serisi ailesinin en yeni gövde tipi olan A-Serisi L Sedan Auto China 2018’de boy gösteriyor.

Çin pazarı için geliştirilen A-Serisi L Sedan, hatchback kardeşinden (2.729 mm yerine 2.789 mm) 6 cm kadar daha fazla dingil mesafesine sahip. Yeni A-Serisi L Sedan Daimler ve Çinli ortağı BAIC Motor tarafından kurulan ve Mercedes-Benz’in en büyük binek otomobil üretim tesisi olan Beijing Benz Automotive (BBAC) tarafından Pekin’de üretilecek. 2018 yılının ikinci yarısında Çin’de pazara sunulması planlanan yeni A-Serisi L Sedan’ın diğer pazarlardaki müşterilerin beklentilerine uygun kısa dingil mesafeli versiyonunun da yılın ikinci yarısında sunulması planlanıyor. Türkiye’de ise yeni A-Serisi Sedan’ın Aralık 2018’de satışa sunulması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Markaya özgü güncel yalın tasarım dili, S-Serisi’nden transfer edilen en yeni sürüş destek sistemlerinin beraberinde getirdiği yüksek sürüş güvenliği ve MBUX – Mercedes-Benz User Experience (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi ve eğlence sistemi sayesinde yeni A-Serisi L Sedan, Mercedes-Benz’in kompakt sınıf ailesinin tüm niteliklerini bünyesinde barındırıyor. MBUX sisteminin farklı aksanları doğal günlük konuşma dili ile algılayan akıllı sesli komut sistemi en önemli özellik olarak öne çıkıyor.

A-Serisi L Sedan geliştirilirken özellikle arka koltuk yolcularının diz mesafesine özen gösterildi. 4.609 mm uzunluğa, 1.796 mm genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe sahip aracın 2.789 mm’lik dingil mesafesi, 2.729 mm dingil mesafesine sahip hatchback kardeşinden yaklaşık 6 cm daha uzadı.

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan Çin pazarında tamamı alüminyum dört silindirli 1,33 litre hacimli yeni bir motorla sunuluyor. Motorun 100 kW ve 120 kW (136 ve 163 BG) olmak üzere iki farklı motor versiyonu bulunuyor. İlerleyen dönemde ürün gamına CONICSHAPE ve değişken supap zamanlaması CAMTRONIC teknolojisine sahip 2,0 litre hacimli dört silindirli bir motor daha eklenecek olan A-Serisi Sedan’da, çift kavramalı 7G-DCT otomatik şanzıman tüm motor seçeneklerinde standart olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

.

Mercedes-Benz A-Serisi L Sedan modelini Çinde tanıttı

Lüks yolculukta tamamen yeni bir boyut: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Benz, Auto China 2018’de Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptinin de dünya tanıtımını gerçekleştiriyor. Bir crossover tasarımına sahip olan araç üst sınıf bir SUV ile sedanın karakteristik özelliklerini markanın yalın tasarım felsefesiyle birleştirirken aynı zamanda her iki gövde tipinin üstün konfor niteliklerini de harmanlıyor. Sadece iki farklı gövde tipinin en iyi yönlerini bir araya getirmekle kalmayan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti aynı zamanda Mercedes-Maybach markasının tasarım diline sadık bir yapı sergiliyor ve bunu yaparken tasarım detaylarıyla markanın köklü geçmişinden gelen geleneği geleceğe taşıyor.

Haberin Devamı

Tasarım ve mimari olarak Batı ile Uzakdoğu’yu harmanlayan konsept araçta kullanılan abanoz ahşabı Çin mobilya tasarımında yaygın olarak kullanılırken, SUV ile sedan gövde tipini harmanlayan tasarımlar sadece global pazarlarda çok sevilmekle kalmıyor Çin pazarının en başarılı karoser seçenleri olarak öne çıkıyor.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konsepti 5,26 metre uzunluğu, 2,110 metre genişliği ve 1,764 metre yüksekliği ile markanın Vision EnerG-Force (Los Angeles, 2012), AMG Vision Gran Turismo (Sunnyvale, 2013), Vision Tokyo (Tokyo, 2015), Vision Mercedes-Maybach 6 Coupé (Pebble Beach, 2016) ve Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet (Pebble Beach, 2017) gibi yenilikçi konsept geleneğini sürdürüyor. Dünyanın farklı noktalarındaki tasarım trendlerini takip eden Mercedes-Benz bu sayede konsept araçlarında son derece yenilikçi mobilite formlarını hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Elektrikli araç olarak tasarlanan Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury konseptinde dört adet elektromotor görev yapıyor. Her bir tekerlekte bağımsız olarak çalışan elektromotorlar değişken dört tekerlekten çekişli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Dört adet elektromotor toplamda 750 BG (550 kW) üretiyor. Araç zeminine gizlenen 80 kW kapasiteli yüksek performanslı bataryalar NEFZ normuna göre 500 km’nin üzerinde bir menzili mümkün kılıyor. Maksimum hızı elektronik olarak 250 km/sa ile sınırlandırılan aracın hızlı şarj özelliği kullanım konforunu artırıyor. CCS standardına göre DC şarjı ile 350 kW'a kadar şarj gücüne izin veren sistemde sadece 5 dakikalık şarj ile 100 kilometre ilave menzil elde edilebiliyor. Bataryalar standart şarj istasyonunda, geleneksel ev tipi prizde ve daha da konforlu olan kablosuz olarak da şarj edilebiliyor. Kablosuz şarj çözümünde elektrik enerjisi araç altındaki temassız bir elektromanyetik alan üzerinden transfer ediliyor.