Otomobil Mercedes-Benz Türk, Tourismo'yu 30 milyon euroya baştan yarattı

Mercedes-Benz Türk, Tourismo'yu 30 milyon euroya baştan yarattı

18.01.2018 - 16:21 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk, 30 milyon euroluk Ar-Ge yatırımı ile yenilediği Tourismo otobüslerini tanıttı. Otobüsler Türk mühendislerin 165 bin 400 saat çalışmasıyla 3,5 yılda Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda geliştirip üretildi

Mercedes-Benz Türk, Tourismoyu 30 milyon euroya baştan yarattı

Türkiye’de otobüs üretimine 302 ile başlayan ve 50 yılda AR-GE’ye yaptığı yatırımlarla sektörde teknoloji ve tasarım alanlarında lider konuma yükselen Mercedes-Benz Türk’ün, yeni Tourismo otobüsleri yollara çıkıyor. Üretime başladığı günden bu yana 84 bin 865 adet otobüs üreten Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda günde 17 otobüs üretiyor ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birine imza atıyor.

Haberin Devamı

“165.400 saatlik mühendislik çalışması ile geliştirildi”

Yeni Tourismo otobüslerinin 3 ana modelinin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yapan Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, AR-GE yatırımlarına vurgu yaptı. Sülün şunları söyledi:

“Yıllardır tüm dünyaya ihraç ettiğimiz otobüsleri, Türkiye’de AR-GE Merkezimizde geliştiriyor, Hoşdere Otobüs Fabrikamızda üretiyoruz. Bu gelenek, yenilenen Tourismo otobüslerimizle de devam ediyor. Tüm dünya Türkiye’den yollara çıkan mühendislik harikası araçlarımızı kullanıyor. Yeni Tourismo otobüslerimiz 30 milyon Avro’luk bir bütçe ile 3,5 yılda geliştirildi. Yenilenen otobüslerimizin geliştirilmesinde 165 bin 400 saat mühendislik çalışması yapıldı. Araçların karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekiplerimizce geliştirildi.”

Haberin Devamı

“Ürün portföyümüzü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz”

Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Kurt ise yeni Tourismo otobüslerin güçlü ve ön plana çıkan yönlerini anlattı: "Ürün portföyümüzü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli yeniliyoruz. Bu defa Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 araçlarımızı yeni donanımlar ile güçlendirdik. Türkiye’de son dönemde 2+1 araçlara büyük ilgi duyuluyor. Diğer versiyonlarıyla birlikte 2+1 otobüsümüze olacak ilginin yoğun olacağını düşünüyoruz."