Ekonomi Mercedes istihdam seferberliği atağında

Mercedes istihdam seferberliği atağında

24.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’na 200 yeni personel alınacağını duyurdu. Fabrikada hali hazırda 1.800 kişi görev yapıyor. Fabrikanın mevcut kapasitesini iki katına çıkarma amacıyla üretimin çeşitli pozisyonlarında görevlendirilecek yeni personelin haziranda işbaşı yapması planlanıyor.

Mercedes istihdam seferberliği atağında

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1986 yılından bu yana Türkiye’de 250 binden fazla kamyon üreten ve 70’den fazla ülkeye 45.000’i aşkın kamyon ihraç eden Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda, 200 kişilik ek istihdam sağlanıyor.

Haberin Devamı

Son iki yıl içinde Aksaray Kamyon Fabrikası’na yaptığı 113 milyon euro’luk yatırımı sayesinde üretim hacmini iki katına çıkarmayı ve Türkiye’nin mevcut ihracat gelirine ek olarak 1 milyar euro’nun üzerinde katkı sağlamayı hedefleyen Mercedes-Benz Türk, yeni üretim, ihracat ve istihdam planı kapsamında 200 yeni personel alımı yapıyor.

İstihdamda öncelik, Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde bulunan “Eğitim Merkezi”nden mezun olan gençlerin olacak. Genel ilan üzerinden gelen başvurular ile de kalan iş gücü ihtiyacının tamamlanması hedefleniyor.

Mercedes istihdam seferberliği atağında

Dev Ar-Ge merkezi

30 yılı aşkın süredir, 470 milyon euro’yu aşkın yatırımı ile Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretimini sürdüren şirket, Anadolu’nun bağrında istihdam yaratmaya ve bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen kamyonların yarıdan fazlası Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç ediliyor.

Haberin Devamı

Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerini kurulduğu günden beri sürdüren Mercedes-Benz Türk, 2009 yılında resmi olarak AR-GE Merkezi statüsü kazandı. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda hem otobüs hem kamyon AR-GE çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk, AR-GE konusunda Daimler global ağı içerisinde üstlendiği ilave sorumluluklar sebebiyle 2017 yılında Aksaray Fabrikası’nda ikinci bir AR-GE Merkezi kurma kararı aldı. İç Anadolu’da kurulacak ve resmi açılışı eylül ayında yapılacak olan yeni AR-GE Merkezi, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya’da bulunan AR-GE merkezleriyle birlikte küresel “Yetkinlik Merkezleri”nden biri olacak.

40 bin m2’yi aşkın alan üzerine kurulacak yeni AR-GE Merkezi, tüm dünyaya Mercedes-Benz uzun yol kamyonlarının testi, onayı ve mühendislik hizmeti sunan “Tek Merkez” olacak.