Ekonomi Mercedes Türkiye’den ‘mühendislik ihracatı’

Mercedes Türkiye’den ‘mühendislik ihracatı’

16.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Mercedes - Benz Türk’ün Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde kurduğu Ar - Ge Merkezi, Daimler AG’nin tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan “Tek Merkez” oldu. Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün’ün verdiği bilgiye göre, 2017’de Aksaray  Kamyon Fabrikası’nda temeli atılan ve 8.4 milyon euro’ya mal olan yeni Ar - Ge Merkezi’nin inşaatı tamamlandı.

Mercedes Türkiye’den ‘mühendislik ihracatı’

Bu yatırımla Aksaray ili, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya’da bulunan küresel Ar-Ge merkezleri ağına dahil oldu. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 2 bin kişiyi aşkın istihdamı ve yan sanayisi ile bölgenin en büyük istihdam kaynağı olma unvanını taşıyor. Aksaray Ar - Ge Merkezi’nde 215 Türk mühendis, kamyon ürün grubu özelindeki çalışmalarına devam edecek. Bu merkez, Mercedes-Benz yıldızı taşıyan tüm kamyonların testlerinin başlangıç ve bitiş noktası olacak.

Haberin Devamı

Her bir test kamyonu tüm hava ve yol koşulları göz önünde bulundurularak belirlenen 6 kategoride, toplamda 32 farklı güzergah üzerinde şehir içi ortalama 100 bin kilometre, şehirler arası ise ortalama 250 bin kilometre teste tabi tutulacak.

Yazarlar