Edirne Meriç Nehri'nin Çevre Düzenlemesi

Meriç Nehri'nin Çevre Düzenlemesi

18.10.2018 - 16:29 | Son Güncellenme:

-AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe: " (Meriç Nehri'nin çevre düzenlemesi) Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. 'Edirnelilerden aldığım gücü kullandım' diyerek, hemen yarından itibaren başla. Param da var dedi. Evet yapsın Meriç Nehri'nin rekreasyon alanını. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Sayın Gürkan'dan bekliyoruz, 'hemen yapacağım' dedi, bu da 6 sene, bir dönem daha sürmesin. Eğer öyle sürecekse bıraksın biz yapıyoruz zaten"

Meriç Nehrinin Çevre Düzenlemesi

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, Meriç Nehri'nin çevre düzenlemesi ile ilgili, "Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. 'Edirnelilerden aldığım gücü kullandım' diyerek, hemen yarından itibaren başla. 'Param da var' dedi. Evet yapsın Meriç Nehri'nin rekreasyon alanını. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Sayın Gürkan'dan bekliyoruz, 'hemen yapacağım' dedi, bu da 6 sene, bir dönem daha sürmesin. Eğer öyle sürecekse bıraksın biz yapıyoruz zaten." dedi.

Haberin Devamı

Akmeşe, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın İnteraktif Çocuk Eğitim Müzesi yaptırdığını anımsattı.

Müze ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğunu söylemediklerini belirten Akmeşe, "Sadece Edirne'nin önceliğinin bu mu olduğunu söyledim ben. Yapılmasın diye bir şey söylemedim, mutlaka yapılsın. Ama basın toplantısında dikkat ettim bunun maliyeti ile ilgili bir şey söylemedi. Esas gündeme gelmesi gereken konu bu. O parkın bütün altyapısı belediye imkanlarıyla yapılıyor. Sadece dinozor, fil gibi hayvanları üstlenici firma getiriyor. Bunu halkımızın bilmesi lazım ve 6 milyon... Ayriyeten şunu söylemiştim. Meclis gündemine de gelmişti, arkadaşlarım da itiraz etti. 6 milyon parayı da fen işlerinden, park ve bahçelere aktarılması, 12 milyon... Ben bunu sordum sadece belediye başkanına."

Haberin Devamı

Recep Gürkan'a Edirne'nin altyapısı ile ilgili soru sorduğunu ifade eden Akmeşe, şunları kaydetti:

"Bakın elimdeki kitapçıkta Edirne'nin su içtiği su şebekesi ve kanalizasyonunun aktığı su toplama kanalları fotoğrafları var. Bunu Recep Gürkan kendisi bastırmış. 'Ben bunu yapacağım, ilk önceliğim bu' dedi. Ben burada yanlış bir şey konuşmadım. Belediye başkanının bastırdığı kitaptan aldım. O resimleri o çekmiş, ben çekmedim. Altyapımız bu halde. Ben dedim ki, Edirne'nin altyapısı bu haldeyken, hayvanat bahçesi de yap, fil de koy, dinozor da koy eyvallah o da gereklidir. Bu varken bunlara para harcama dedim. Esasında Edirneliler de bunu sorguluyor.

Elimde sayın Recep Gürkan'ın seçim taahhütleri var, imzası var, 'ben bunları yapacağım' diyor, kaldı burada 5 ay. Seçimler yaklaştığı zaman arkadaşlarımız bu konulara değinecektir. Hangisini yaptı, hangisini yapmadı diye. Bunları biz gündeme getireceğiz. Benim sorguladığım burada park bahçeler miydi, altyapı mıydı?"

- Atatürk Anıtı yakınına tuvalet konulması

Hem siyasilerin hem de kamudaki müdürlerin belediyenin işlerini engellediğine yönelik iddiaların olduğunu söyleyen Akmeşe, "Evet, engelledik, niye engelledik? Sen Atatürk Anıtı'nın dibine seyyar tuvalet koyarsan biz bunu engelleriz arkadaş. Bunu Edirneliler de istedi, sadece ben istemedim. Edirne'ye yakışan bir görüntü değildi. Tuvaleti oraya koydu, tepkileri gördü, 'Biz Anıtlar Kurulu'na yazı yazdık ondan cevap bekliyoruz' dedi. Belediyenin öyle bir yazısı da yoktu. Böyle bir talebi de yok. Dedim ya laf ebeliğini iyi bilir Recep Gürkan. Ben ona yalan söylüyor demiyorum, belki altındaki çalışanlar ona yanlış bilgi vermiştir. O tuvaletlerin oraya konulmasını biz engelledik. Edirneliler de böyle istedi, kamu kurumundaki müdürler de engelledi ve kaldırmak zorunda kaldı, doğrusu da buydu zaten." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Edirne Belediye Başkanı Gükan'ın belediye meclis kürsünden, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara çok teşekkür ettiğini dile getiren Akmeşe, söz konusu Edirne ise siyasi farklılıkların önemli olmadığını kaydetti.

- Meriç Nehri'nin çevre düzenlemesi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın önceki basın toplantısında Meriç Nehri'nin çevre düzenlemesi ile ilgili açıklamalarını cep telefonundan dinleten Akmeşe, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"DSİ bölge müdürüyle 15 gün önce görüştüğünü söylüyor. Ben de DSİ bölge müdürüyle görüştüm, bütün teknik arkadaşlarla görüştüm. Ama görüştüğü konu bu değil. Hangi konuyu görüştükleri onların kendi arasında geçen bir konu açıklarlarsa, açıklarlar. Ama ben bu konunun olmadığını biliyorum.

Sayın Veysel beyin, sayın bakanımızın katkılarıyla Edirne'de Kanal Edirne projesinin yapılması çok önemlidir. Karaağaç bölgemizi taşkınlardan koruyacağız. Köprü açıldı, kanal da işlemeye başlayacak ve çevre düzenlemesi var. Şunu çok iyi biliyorum arkadaşlar, sayın bakanımız o süreçte kanalı ziyarete gelmişti. 'Bu kanalı yapıyorum, çevre düzenlemesini de sen yap, hem güzel bir rekreasyon alanı olur, Edirnelilerin hizmetine açarsın bu da sana yakışır.' dedi. Belediye Başkanı 'ben burayı istedim, bana vermediler' diyor. Kardeşim bunun yarını yok. Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. 'Edirnelilerden aldığım gücü kullandım' diyerek, hemen yarından itibaren başla. 'Param da var' dedi. Evet yapsın Meriç Nehri'nin rekreasyon alanını. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Sayın Gürkan'dan bekliyoruz, 'hemen yapacağım' dedi, bu da 6 sene, bir dönem daha sürmesin. Eğer öyle sürecekse bıraksın biz yapıyoruz zaten."

Haberin Devamı

Recep Gürkan'ın meydan okuduğunu ifade eden Akmeşe, "Biz meydan okumuyoruz. Evet götürsün projesini DSİ'de çalışan arkadaşlarla görüşsün rekreasyon için, çevre düzenlemesi için. Orasını belediyeye devrediyoruz. Ama söylesin bize ben bunu 6 ayda, 3 ayda, 1 senede bitiririm diye. Hemen başlayacağını söyledi. Hemen de başlasın. Meydan okumuyorum. Eğer bunda da sıkıntı olursa gelsin çözüm noktası bizdeyse, ben yine çözeceğim arkadaşıma yardımcı olacağım." diye konuştu.