Gündem Mersin, şehit Verdi için ağladı

Mersin, şehit Verdi için ağladı

13.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tayin isteği kabul edilmeyen polis memuru tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, memleketi Mersin’de gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi

Mersin, şehit Verdi için ağladı

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nde tayin görüşmesinin ardından trafik polisi İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun (38) silahlı saldırısı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin (46) cenazesi, dün Rize’de düzenlenen törenin ardından memleketi Mersin’de toprağa verildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, törende yaptığı konuşmada “Her Türk evladı şehit olmayı arzu eder. Bizim inancımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar. Genç ve yiğit kardeşim Altuğ Verdi’nin, ailesine ve sevgili kızına şehit olmak istediğini ve onların buna hazırlıklı olmalarını tembih ettiğini ve öğütlediğini öğrendik” dedi. Aynı saldırıda yaralanan koruma polisi Yiğit Can Köksal’ın ameliyattan sonraki ilk sözünün “Müdürüm nasıl?” olduğu öğrenildi.

İncelemeye alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili müfettiş görevlendirmesi yaptı. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de saldırı olayını çok yönlü araştırmak için inceleme başlattı. Saldırgana ait cep telefonu, e-posta ve sosyal medya hesapları da incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Rize’nin Derepazarı ilçesinde trafik polisi olarak görev yapan İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, önceki gün görev yaptığı ilçeden Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazanan Sarıcaoğlu, tayin talebi için İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek istedi. Sarıcaoğlu, özel kalemin odasına çağrıldı. Tedbir amaçlı tabancası alınan Sarıcaoğlu, Verdi’nin makam odasına girdi. Görüşmede, Altuğ Verdi personel azlığı nedeniyle şu an yer değiştirme yapılamayacağını ancak tayin döneminde kendisine yardımcı olacağını söyledi.

Görüşme sonrası odadan çıkan Sarıcaoğlu, sakin bir biçimde tabancasını aldı, aniden makam odasına girdi. Sarıcaoğlu, odadaki Personel Şube Müdürü Ercan Polat’a ateş etti. Saldırgan silahını Verdi’nin başına dayadı. Verdi’nin “Yapma” dediği Sarıcaoğlu, birkaç saniye sonra silahını ateşledi.

O sırada odaya giren koruma polisi Yiğit Can Köksal, kendisini de yaralayan saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Ağır yaralanan Verdi, hastanede kurtarılamayarak şehit düştü. Tedavisi süren Polat’ın durumunun da ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan Köksal’ın ameliyattan çıktıktan sonraki ilk sözü “Müdürüm nasıl?” oldu. Meslektaşlarının ilk anda Köksal’a gerçeği söyleyemediği öğrenildi. Emniyet Genel Müdürlüğü olayla ilgili müfettiş görevlendirmesi yaptı. Müfettişlerin olayla ilgili ayrıntılı rapor hazırlayacakları belirtildi.

Haberin Devamı

Rize’de tören

Verdi için dün Rize Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, askeri erkân, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılanlar, şehit Verdi’nin babası Ertuğrul, annesi Nuran ile eşi Leyla ve 15 yaşındaki kızı İrem Almira Verdi’ye (15) taziyelerde bulundu.

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya Verdi’nin, ailesine şehit olması halinde hazırlıklı olmaları gerektiğini tembihlediğini belirtti. “Gökyüzü onu ağlayarak uğurluyor” diyen Uzunkaya, şunları söyledi: “Her Türk evladı şehit olmayı arzu eder. Bizim inancımıza göre kötülüklere karşı savaşırken ölenler şehit olurlar. Genç ve yiğit kardeşim Altuğ Verdi’nin ailesine ve sevgili kızına şehit olmak istediğini ve onların buna hazırlıklı olmalarını tembih ettiğini ve öğütlediğini öğrendik. O şehit olmak için hain bir kurşunu, ya bir kalleş pusuyu, devletin içine sızmış hainlerin kahpe kurşununu bile hesaba katmıştı da bunca iş yoğunluğu arasında sorunlarını dinlediği, korumaya çalıştığı, evladı gibi gördüğü personellerinden birisinin kahpe kurşunuyla şehit olacağını hiç ama hiç hesaba katmamıştı.”

Haberin Devamı

Soylu omuz verdi

Yağmur altındaki törende, konuşmalar ve saygı duruşunun arından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile birlikte, Verdi’nin tabutuna omuz vererek, kalabalıkla birlikte cenaze nakil aracına kadar taşıdı. Törenin ardından Verdi’nin cenazesi, toprağa verilmek üzere karayoluyla Trabzon’a, buradan da uçakla memleketi Mersin’e uğurlandı.

Cenaze ilk olarak Adana Havalimanı’na getirildi. Bakan Soylu ve şehidin yakınlarını, kent protokolü ile çok sayıda polis karşıladı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu tören mangası tarafından, uçaktan alınarak cenaze aracına taşındı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Mersin’e getirildi. Verdi için Muğdat Camii’nde yapılan törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, farklı kentlerden il emniyet müdürleri de katıldı. Törende şehidin eşi Leyla, kızı İrem Almira, güçlükle ayakta durabildi. Verdi’nin tabutu Yıldırım ve Soylu ile vatandaşlar tarafından cenaze aracına kadar taşındı. Şehit Altuğ Verdi, Mezitli Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Mersin, şehit Verdi için ağladı

Mersin, şehit Verdi için ağladı

‘Ölüm ama kahpece değil’

Tören öncesi konuşan şehidin emekli emniyet müdürü olan babası Ertuğrul Verdi, “Biz bu teşkilata başımızı koyup girdik. Ölüm de bizim için ama delikanlıca. Kahpece değil” dedi. Ertuğrul Verdi, şehit Verdi’nin koruma polisliğini yaptığı TBMM Başkanı Yıldırım’a sarılarak “Siz babasınız baba. Sizi baba biliyordu” diyerek ağladı.

Mersin, şehit Verdi için ağladı

Şehidin kızını teselli etti

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, şehidin kızı Almira’yı teselli etmeye çalıştı. Yıldırım cenaze töreninde yaptığı konuşmada, “Kendisini yakından tanıma fırsatım oldu. Altuğ, esasında iyi bir meslek adamı olmanın yanı sıra çok iyi bir baba ve insandı. Onu kaybetmenin üzüntüsünü, derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ümit ederiz ki başka bu gibi cinnet olayları bir daha yaşanmasın. Bize bu huzuru ve istikrarı sağlayan bütün Mehmetçiklerimize, polislerimize, askerlerimize Allah’tan muvaffakiyet diliyorum” dedi.

Mersin, şehit Verdi için ağladı

Şehit Altuğ Verdi’nin annesi Nuran Verdi (sağda), cenazede metanetini korumaya çalıştı.

‘Sorunları vardır’

Emekli Emniyet Müdürü Osman Öztürk, silahlı saldırı olayını değerlendirdi. Öztürk, saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun kendi içerisinde mutlaka yaşadığı sorunlar olduğuna dikkat çekti, olayın anlık olamayacağını savundu. Öztürk, “Kendi psikolojik sorunları vardır. İçine kapalı birisi olabilir. Bu tür kişiler kimseyle diyaloğa girmezler. Kendi iç dünyalarında başka bir dünya yaşarlar. Tedavi de almadıkları ve durumlarını sakladıkları için depresyon hali sürekli artar. Bu olay anlık değildir, mutlaka gizli depresyon hali vardır” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz kahramanıydı

Şehit Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, 15 Temmuz sürecinde gösterdiği kahramanlıkla biliniyordu. 15 Temmuz’da İstanbul Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü olan Verdi, darbecilere karşı operasyonlar düzenlemişti. Üsküdar ve Çengelköy’de darbecilerin tek tek gözaltına alınmasını sağlayan Verdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evi ve çevresini de koruma altına aldırmıştı.

Mersin, şehit Verdi için ağladı

Hatırlamıyormuş!

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit olduğu, iki polisin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren İsmail Hakkı Sarıcaoğlu (35), çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Trafik polisi olan zanlının, savcılığa verdiği ifadede, olayı neden yaptığını hatırlamadığını söylediği öğrenildi. Zanlı Sarıcaoğlu’nun, Emniyet Müdürü Verdi’nin tayin talebinin karşılanamayacağını söylemesi üzerine dışarı çıktığını, dışarı çıktıktan sonrasını hatırlamadığını, neden yaptığını da hatırlamadığını öne sürdüğü kaydedildi. Sarıcaoğlu’nun, pişman olup olmadığı yönündeki soruya, “Pişman olsam ne değişecek? Ben bu yaşanan olayları daha nasıl değiştireceğim? Hiçbir şey hatırlamıyorum” dediği ifade edildi. Zanlının ayrıca, FETÖ ile bağlantısı olup olmadığı soruyu “olmadığı” yönünde yanıtladığı belirtildi.