Gündem ‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

>> Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin en büyük sorunu olan trafik kargaşasını ortadan kaldırmak için hayata geçirdiği katlı kavşak projelerinden biri olan Egemenlik Katlı Kavşağı’ndaki çalışmalarını yüzde 98 tamamladı >> Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Egemenlik Katlı Kavşağı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Mersinlilerin hizmetine açacaklarını belirtti

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleri, trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirilen Egemenlik Katlı Kavşağı projesini hizmetine sunabilmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açılacak olan katlı kavşak projesinde çalışmalar dört bir koldan devam ediyor. Mersin trafiğinde önem arz eden konumların iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaları ile Mersinlilerden tam not alan Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirdiği Egemenlik Katlı Kavşağı’nın yüzde 98’ini tamamladı. Ekiplerin gece gündüz sürdürdüğü çalışmalar sonucunda tamamlanan kavşak, Mersinlilerin hizmetine sunulabilmek için gün sayıyor. Yapılacak yeni planlar ve uygulamalar ile kentte trafik sorununun önüne geçileceğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent trafiğine adeta neşter vuracak Egemenlik Katlı Kavşağı hakkında Milliyet’e değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Maliyeti 20.500.000 TL

Mersin için beş ay gibi kısa bir sürede rekor hızla tamamlanan ve yaklaşık 20.500.000 TL proje maliyeti ile hayata geçirilen Egemenlik Katlı Kavşağı, Yenişehir ve Mezitli ilçesinin kesiştiği H. Okan Merzeci ve Üniversite caddesinin kesiştiği yerde bulunuyor. Ulaşım Master Planı kapsamında hayata geçirilen ve Mersin’in üçüncü bat-çık projesi olan Egemenlik Kavşağı’nda altyapı, asfalt, bordür ve kaldırım çalışmalarının tamamı biterken, trafik levhaları, elektrik sistemleri, sinyalizasyon ve peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirilen Egemenlik Katlı Kavşağı Projesi’ni 3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete açabilmek için son hızla çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kavşakta doğu-batı yönünde bat-çık, 2 şerit gidiş, 2 şerit dönüş, yan yollar ise iki tarafta da ikişer şerit olarak projelendirilirken, Üniversite Caddesi ise 2x3 şerit olarak projelendirildi. Batı yönünde üstte kavşağa gelmeden ‘u’ dönüşün verildiği projede sinyalize kavşak yoğunluğunun gereksiz artması durumuna karşı önlem alındı. Mersin’e değer katacak katlı kavşak projesi ile trafikten dolayı çevreye verilen zarar en aza indirilmiş olacak.

Haberin Devamı

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

‘Rota belirlendi’

Mersin’de bat-çık projesi gibi bir projenin ilk defa yapılmasını geç kalınmış bir hizmet olarak gördüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılacak yeni planlar ve uygulamalar ile kentte trafik sorununun önüne geçileceğini ifade etti. Başkan Kocamaz, “Mersin’in en büyük sorunlarından biri ne yazık ki trafik sorunu. Bizler göreve geldiğimizde Mersin’de yeterli ve bilinçli bir ulaşım çalışması yapmıştık.

Bizler de ‘Mersin’e ulaşımda çağ atlatacağız’ dedik ve ilk olarak kentin ulaşım rotası niteliğindeki ulaşım Master Planı’nı uygulamaya koyduk. Vakit kaybetmeden, Mersin’de geç kalınmış olan projelerden biri olan bat-çık projelerimize başladık. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin trafiğinin kritik noktalarında üç bat-çık projesi hayata geçirdik. Ulaşım alanında daha birçok başarılı projeye imza atacağız. Mersin’in trafik sorununu çözmeye kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Çalışmalarla örnek kent

Göreve geldiği günden bu yana Mersin tarihinde görülmemiş çalışmalara imza atan ve kentte hayata geçirdiği projeler ile trafiğe nefes aldıran Mersin Büyükşehir Belediyesi ulaşım çalışmalarında örnek kent olma yolunda ilerliyor. Ulaşım alanında köklü değişiklikler yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ilk olarak kentin 2030 yılına kadar olan ulaşım ihtiyaçlarını belirleyerek ‘Mersin Ulaşım Ana Planını’ oluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi çok kapsamlı bu planda yer alan yaya öncelikli projeler, raylı sistem, bat-çık, kavşaklar, sinyalizasyonlar, aktarma istasyonları, yaya yürüyüş ve bisiklet yolları ile Ulaşım Master Planı Mersin’e çağ atlatıyor.

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

5 ayda tamamlandı

Mersin’in dört bir yanına hizmet götürebilmek için önce tıkanan damarları açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bat-çık çalışmaları kapsamında ilk olarak Tulumba Bat-Çık Katlı Kavşağı’nı hayata geçirdi. Kentte bir ilk olan Tulumba Bat-Çık Projesi’nin tamamlanmasının hemen ardından vakit kaybetmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin ikinci katlı kavşağı olan Demokrasi Kavşağı’nın temelini attı. Aralıksız devam eden çalışmaların ardından kısa sürede Demokrasi Bat- Çık Kavşağı’nı da tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılacak olan Egemenlik Kavşağı’nı da beş ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

Haberin Devamı

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Ekonomiye katkı sunacak

Hüseyin Okan Merzeci-Üniversite Kavşağı ile vatandaşların trafikte bekleme süresi azalırken, yakıttan tasarruf sağlanacak ve emisyon kazancı ile hem Mersin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Trafikteki bekleme süresinin azaltılması ile de egzoz emisyonu azaltılarak motorlu taşıtlardan kaynaklanan hava kirliliği azaltılmış olacak. Bu proje toplamda 21.616.812 TL’lik kazanç ile milli ekonomiye sağladığı kazancın yanında, zaman ve çevre açısından da çok büyük kazanımlar sağlayacak.

Haberin Devamı

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Başkan Kocamaz, kavşağın hizmete girmesiyle ülke ekonomisine katkı sağlanacağını söyledi.

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri Egemenlik Katlı Kavşağı’nı yüzde 98 tamamladı.

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Başkan Burhanettin Kocamaz, kavşaktaki çalışmaları yerinde inceledi.

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Büyük bir kısmı bitirilen kavşağın, 23 Nisan’da hizmete açılacağı öğrenildi.

‘Mersin ulaşımda çağ atlayacak’

Başkan Kocamaz, gece gündüz yapılan çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.