Mersin Mersinli Kadınlar Afrin'deki Askerlere Elleriyle Ördükleri Boyunlukları Gönderdi

Mersinli Kadınlar Afrin'deki Askerlere Elleriyle Ördükleri Boyunlukları Gönderdi

23.02.2018 - 20:21 | Son Güncellenme:

.

Mersinli Kadınlar Afrindeki Askerlere Elleriyle Ördükleri Boyunlukları Gönderdi

Mersin’in Mut ilçesindeki kadınlar Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askerlere elleriyle ördükleri boyunlukları gönderdi. Ayrıca vatandaşlar tarafından zeytin, zeytinyağı ve pekmez de askerler için hazırlandı.
Mut ilçesinde belediye tarafından düzenlenen “Afrin’deki Mehmetçik’e Gönülden Örüyoruz” projesi tamamlandı. Proje kapsamında örülen boyunluk ile vatandaşların getirdiği zeytin, zeytinyağı ve pekmez belediye önünde araca yüklendi.
Buradaki törene katılan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, hayata geçirdikleri projenin büyük bir destek gördüğünü belirterek, "İlçe genelindeki ve mahallerimizdeki kadınlarımız bu örgüyü gerçekleştirdi. Bugün bin 200 adet örgü ile yaklaşık 30 paket zeytin ve zeytinyağı, pekmezden oluşan ilçemiz ürünlerini Mehmetçiklerimize gönderilmek üzere şu an yüklüyoruz. Ürünler, Hatay Valiliği ve Hatay Belediyesi’yle beraber sıfır noktasına ulaştırılacak ve teslim edilecek. Ben emeği geçen bütün insanlarımıza, yardımda bulunan zeytinyağı ve pekmez veren bütün vatandaşlarımıza, milli birlik ve bütünlüğümüze verdikleri destek için canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.