Gündem Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! İstanbul'a sağanak, Antalya'ya kar...

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! İstanbul'a sağanak, Antalya'ya kar...

14.11.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul için sağanak uyarısında bulundu. Öte yandan yarın akşam saatlerinde ise Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur, 1500 metre rakım ve üzerinde ise yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı İstanbula sağanak, Antalyaya kar...

İstanbul'da yarın sabah başlayacak sağanak yağışın cuma akşama kadar etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, kuvvetli olarak aralıklarla cuma günü akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

Yağış miktarının ilçelere göre metrekareye 25-75 milimetre arasında değişkenlik göstermesi beklenirken, meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ANTALYA'YA KAR UYARISI
MGM'den Antalya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklendiği ve vatandaşların dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

"Yarın (15.11.2018 Perşembe) öğle saatlerinden sonra Antalya'da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur, 1500 m rakım ve üzerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, Antalya-Konya kara yolunun Seydişehir Alacabel mevkiinde, buzlanma ve yoğun kar yağışından dolayı meydana gelebilecek ulaşımda aksamalara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. "

DOĞU ANADOLU'DA KAR ALARMI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olarak geçeceği, yağışların Iğdır çevrelerinde yağmur, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi. Yetkililer, sıcaklıkların 5 ila 8 derece azalacağını, rüzgarın doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvetinde esmesinin beklediğini belirtti.

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı İstanbula sağanak, Antalyaya kar...

Yetkililer ayrıca, bölge genelinde devam etmesi beklenen kar yağışının çarşamba akşam saatlerinden, perşembe öğle saatlerine kadar Erzurum ve Ağrı il geneli ile Kars'ın merkez ve güney ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde olacağını belirterek beklenen kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bölgede en düşük hava sıcaklığı ise Ardahan'da eksi 2, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ağrı'da 0, Erzincan'da ise 2 derece ölçüldü.

Ardahan, Kars, Erzurum beyaza büründü

Kar yağışı bölgede etkisini gösterdi. Ardahan, Kars ve Erzurum beyaza büründü. Ardahan’da kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak şehir merkezine kadar indi. Havaların soğuması ve kar yağışının başlamasıyla Ardahan beyaz örtüyle kaplandı. Ardahan Üniversitesi öğrencileri öğle saatlerinde kampüs alanına gelerek karın tadını çıkarttı.

Kar yağışı altında yürüyen öğrenciler öz çekim yapmayı da ihmal etmedi.

Kar yağışı Kars’ın Sarıkamış ve Erzurum’un Çat ile İspir ilçesinde de etkisini artırdı. Erzurum-Bingöl istikameti ve Bayburt Kop Dağı güzergahında ağır tonajlı araçlar ilerlemekte zorlandı.

Haberin Devamı

ORDU VE GİRESUN'DA KAR
Ordu ile Giresun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor.

Kentin yüksek kesimlerinde dün başlayan ve bugün de süren kardan dolayı, bazı yaylalar beyaza büründü.

Herhangi olumsuzluğun yaşanmadığı kentte, belediye ekipleri hazır bekletiliyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün itibarıyla kar yağışının yüksek kesimlerde başladığını söyledi.

Şu an için olumsuz bir durum olmadığını aktaran Tekintaş, "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimiz her zaman hazır durumda. Hem büyükşehir hem de ilçe belediyelerimize bağlı ekiplerimiz 24 saat esaslı hazır." dedi.

Tekintaş, sürücülerin de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını istedi.

Giresun

Giresun'un yüksek kesimleri ve yaylalarda da kar etkili oluyor.

Giresun-Sivas kara yolu üzerinde bulunan 2200 rakımlı Eğribel geçidinde hafif kar yağışı olduğu ve ulaşımda sıkıntının yaşanmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Karayolları ekipleri, hava şartlarında olumsuzluk ihtimaline karşı sürücüleri dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.