Gündem Meteoroloji'den uyarılar arka arkaya geliyor! Kar yağışı etkisini arttıracak

Meteoroloji'den uyarılar arka arkaya geliyor! Kar yağışı etkisini arttıracak

23.02.2019 - 10:09 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'den uyarılar arka arkaya gelirken, soğuk hava da yurdu tamamen etkisi altına almış durumda. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini göstermeye başlayan soğuk ve yağışlı hava, öğleden sonra kara döndü. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı saat 15:00'ten sonra etkisini artırdı. Meteoroloji, diğer bölgeler için de uyarılarda bulundu!

Meteorolojiden uyarılar arka arkaya geliyor Kar yağışı etkisini arttıracak

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. İstanbul'da bir haftadır duyurulan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren erkisini göstermeye başladı. Sağanak yağışın ardından Avrupa Yakası'dan kar yağışı da başladı. Yüksek kesimlerde fırtına ile birlikte etkili olan kar yağışının gün boyu sürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bir diğer açıklamada ise Batı Karadeniz için fırtına uyarısında bulunuldu. Bugün Marmara Bölgesi'nde etkili olacak olan kar yağışı yarından itibaren Batı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde de etkili olacak. Ege ve Akdeniz bölgelerinde hafta sonu sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteorolojiden yağmur ve kar uyarısı

Marmara, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde yarın karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Meteorolojiden uyarılar arka arkaya geliyor Kar yağışı etkisini arttıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, ülke genelinin yarın parçalı ve çok bulutlu olması öngörülüyor. Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Denizli, Hatay, Osmaniye, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesiminde yağış tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kırıkkale ve Yozgat ile Ankara'nın kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteorolojiden uyarılar arka arkaya geliyor Kar yağışı etkisini arttıracak

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Marmara'da fırtına, Batı Karadeniz ve Güney Ege'de ise fırtınamsı rüzgar öngörülüyor.

AKOM'dan kar yağışı için önlem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte beklenen kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için hazırlıklarını tamamladı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin batı bölümünün Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdiği hatırlatıldı.

Sistemin etkisi ile yeni hafta başına kadar (pazartesi sabahı) rüzgarın kuzey yönlerden aralıklarla tam fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi, sıcaklıkların 0-4 derece aralığında seyretmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Hali hazırda özellikle Avrupa Yakası ve boğaz çevresinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde görülen yağışların öğlen saatlerinde sonra il geneline yayılarak kar şeklinde, yarın (pazar) akşam saatlerine kadar aralıklara etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı. 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracı göreve hazır."