Gündem Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! Göz gözü görmüyor...

Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı! Göz gözü görmüyor...

12.12.2018 - 09:48 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin Marmara Bölgesi için karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerine yaptığı kar uyarısının hemen ardından İstanbul'da yağış başladı. Kar, şu sıralarda Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Hadımköy, Avcılar ve Beylikdüzü bölgesinde etkili oluyor. Ankaralılar da yeni güne kar yağışıyla başladı. Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Göz gözü görmüyor...

İstanbul'da Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri'de kar yağışı başladı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün İstanbul'un yüksek kesimlerinde yaptığı karla karışık yağmur uyarısının ardından, kentte ilk kar yağışı Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri bölgelerinde etkili oluyor.

Haberin Devamı

TRAFİKTE AKSAMALAR YAŞANIYOR

Büyükçekmece'de kar yağışının etkisiyle trafikte yoğunluk oluştu. Silivri'nin Çayırdere ve Alipaşa mevkisinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler kontrollü bir şekilde ilerliyor.

METEOROLOJİ'DEN KAR UYARISI

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda da yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak.

Haberin Devamı

Çok bulutlu, Trakya hariç aralıklı yağmur ve sağanak beklenen bölgede İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Bölgede rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

İL İL HAVA SICAKLIKLARI İÇİN TIKLAYIN

BU BÖLGELER DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI

Öte yandan Ankara'da sabah saatlerinde kar yağışı başladı.Sosyal medyaki kullanıcılar sabah saatlerinde Ankara'dan kar yağışıyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

Son dakika... İstanbulda kar yağışı başladı Göz gözü görmüyor...

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve kar yağışlı 3

İstanbul: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu 8

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 10

Bursa: Çok bulutlu, karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 5

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yer yer yağmur ve sağanak yağışlı 16

Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu 10

Trabzon: Çok bulutlu ve kuvvetli yağmurlu 12

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların; öğleden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 4

Diyarbakır: Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı 11

Haberin Devamı

Yazarlar