Gündem Meteoroloji'den sislenme ve don uyarısı | İstanbul hava durumu

Meteoroloji'den sislenme ve don uyarısı | İstanbul hava durumu

21.01.2019 - 14:51 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hava durumuna ilişkin yapılan son tahminlere göre Marmara bölgesinde yağışlı havanın hakim olması beklenirken iç ve doğu bölgeler için sislenme ve don uyarısında bulunuldu. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Meteorolojiden sislenme ve don uyarısı | İstanbul hava durumu

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Doğu ve İç Anadolu Bölgesini etkisi altına alan kar yağışının ardından bu bölgeler için sislenme ve don uyarısında bulunuldu. Öte yandan Marmara Bölgesi için aralıklı yağmur tahmin edilirken bu hafta boyunca İstanbul başta olmak üzere birçok bölgede yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. Peki İstanbul'da hava sıcaklıkları nasıl olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Mersin, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Samsun ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde zamanla karlakarışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor, Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) Antalya merkezi ile Serik çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Marmara'da hava durumu

Bölge genelinde havanın aralıklı yağmurlu geçeceği öngörülüyor Marmara Bölgesi'nin genelinde aralıklı yağmurlu bir hava tahmin ediliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgedeki sıcaklıklar 1 ila 3 derece azalacak. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölge genelinin Edirne'nin kuzeyi ve Kırklareli hariç aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis beklenen bölgede rüzgar, sabah saatlerinde kuzeybatı (karayel), sonrasında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra kuzeyinde kuvvetlice (20-40 km/s) esecek.

Meteorolojiden sislenme ve don uyarısı | İstanbul hava durumu

Meteorolojiden sislenme ve don uyarısı | İstanbul hava durumu

Meteorolojiden buzlanma ve sis uyarısı

Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde yarın buzlanmayla yer yer pus ve sis bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Isparta, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Sinop, Rize ve Artvin kıyılarıyla Ankara'nın güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur, batı Akdeniz kıyılarında sağanak, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevreleriyle Ankara'nın güney ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

İç ve doğu kesimlerde buzlanmayla yer yer pus ve sis öngörülüyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bilecik çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

ÇANAKKALE °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı çok bulutlu ve hafif yağmurlu

KIRKLARELI °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu