Gündem Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması: Yarın İstanbul'da hava...

Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması: Yarın İstanbul'da hava...

21.04.2019 - 21:55 | Son Güncellenme:

Yurt genelinde havaların son günlerde oldukça değişkenlik göstermesi nedeniyle milyonlarca vatandaşımız yaşadıkları illerdeki hava durumuna ilişkin aramalar yapıyor. Peki Türkiye'de yarın hava nasıl olacak?

Meteorolojiden son dakika hava durumu açıklaması: Yarın İstanbulda hava...

22 Nisan Pazartesi hava durumu belli oldu. Yarın haftanın ilk iş günü için yollara düşecek milyonlarca vatandaşımız son dakika hava durumu tahminlerini araşrıtırıyor. İşte Meteoroloji'den gelen bilgiler doğrultusunda bazı illerimizde 22 Nisan hava sıcaklıkları...

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, bu akşam saatlerinde Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bu akşam saatlerinde; Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Malatya çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde hafif, yüksek rakımlı yerlerinde ise orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Yetkililerin ve çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları ve don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

İç Anadolu'nun güney kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde(40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL 5°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA 0°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 9°C, 20°C
Parçalı bulutlu

BURSA 4°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANAKKALE 6°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

ADANA 10°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 11°C, 21°C
Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR -2°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 0°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 6°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu

TRABZON 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ERZURUM 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Haberin Devamı

KARS -2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DİYARBAKIR 4°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 4°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.