Siyaset Metropollerde kurmaylar var

Metropollerde kurmaylar var

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin aday listesini YSK’ya Genel Sekreter Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu iletti. Genel Başkan Meral Akşener’in kurmayları ve parti yöneticileri metropol şehirlerden seçilebilecek sıralarda yer aldı.

Metropollerde kurmaylar var

Eski Kamusen Genel Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk, eski MHP milletvekili Metanet Çulhaoğlu ve Emekli Tuğgeneral, Balyoz davası mağduru Ali Aydın Afyonkarahisar’dan ilk üç sırada yer aldı. Ankara’nın ilk sıralarını yine MHP kökenliler aldı. 1. Bölge 1. sıradan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 2. sıradan eski MHP milletvekili Halil İbrahim Oral aday oldu. Ankara 2. Bölge’de ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal 1. sıradan, Eski Ak Parti Milletvekili Ersönmez Yarbay 2. sıradan aday gösterildi. Ankara 3. Bölge’den ise eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP vekili Durmuş Yılmaz ilk sırayı aldı.

Haberin Devamı

İstanbul 1. Bölge’de İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu ve Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi İşadamı Ahmet Çelik ilk iki sırada yeraldı. İstanbul 2. Bölge’de liste başı ise Genel Başkan Yadımcısı Ümit Özdağ olurken, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Şeker 2. sıradan yer buldu.

Halaçoğlu liste dışı

MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun ise liste de yer almaması dikkati çekti. Halaçoğlu dışında MHP’den istifa eden Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, İsparta Milletvekili Nuri Okutan da listede yer almayan isimler oldu. MHP’den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok yine aynı ilden ilk sırada yer aldı.

Milliyet’e konuşan Halaçoğlu, adaylık başvurusunda İzmir ve Ankara’yı istediğini, ancak kendisine uygun yer olmadığı bilgisinin verildiğini, Kayseri’yi de ailevi nedenlerden dolayı kabul etmediğini kaydetti. Kocaeli’de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan ilk sırada, Kardak Fatihi olarak bilinen Balyoz Mağduru emekli Albay Ali Türkşen ise 2. sıradan aday gösterildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş Konya’dan, eski Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Seyit Yücel ise Yozgat’tan listeye girdi.

Haberin Devamı

Tanıdık simalar

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı MHP kökenli Dursun Musavat Dervişoğlu İzmir 1. sırada gösterildi. İzmir adayları arasında tanıdık simalar yer aldı. Gazeteci Mehmet Tezkan, İzmir ikinci bölge 3’üncü sırada yer aldı. İzmir 2. Bölge’de ise Genel Sekreter Aytun Çıray ilk sırada, suikast kurbanı Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ise 3. sıradan gösterildi. Eski DP İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler ikinci bölge 6’ncı sıradan aday olurken, yine eski il başkanı Osman Varol da birinci bölge 6’ncı sıradan İYİ Parti milletvekili adayı oldu.

DP’liler listede

Millet İttifakı kapsamında Demokrat Parti adaylarına İYİ Parti Listesi’nde yer verildi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Afyonkarahisar 1. sıradan, DP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay Muğla 2. sıradan, Muhtar Mahranlı Tekirdağ 2. sıradan, Osman Varol İzmir 1. bölge 6. sıradan aday gösterildi. DP’nin genel başkan dışında seçilebilecek bölge ve sıradan toplam beş milletvekili kontenjanı istedi. Ancak Akşener, buna sıcak bakmayarak kontenjan adaylığını iki ile sınırlı tuttu. DP Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu’nun da aralarında yer aldığı isimlere çeşitli illerde alt sıralardan yapılan adaylık önerileri ise kabul görmedi.

Yazarlar