Hatay Mevlid-i Nebi Haftası

Mevlid-i Nebi Haftası

20.11.2018 - 16:34 | Son Güncellenme:

.

Mevlid-i Nebi Haftası

HATAY (AA) - Hatay'ın Hassa ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

Hassa İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, Hassa Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, İslami değerlere ve İslam ahlakına uygun bir gençlik yetiştirmenin herkesin hedefi olması gerektiğini söyledi.

Hazreti Peygamberin İslam dinini ve İslam'ın gençlere bakışını her platformda anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Ocakhanoğlu, milli ve manevi duygularla yetişen bir neslin, ülkenin yarınlara güvenle bakabilmesinin en büyük teminatı olduğunu belirtti.

Ocakhanoğlu, İslam ahlakının önemine de dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Hazreti Peygamber bu dini gençlerle omuz omuza kurdu ve bu değerleri gençlerle bizlere ulaştırdı. Ama maalesef bugünün gençliğine baktığımız zaman Hazreti Peygamberin izinden çok ama çok uzak olduklarını görüyoruz. Bugünkü gençliğin uçuruma yuvarlandığını görüyoruz. Bugünkü gençliğin bin bir tehlikelerle karşı karşıya olduklarını görüyoruz. "

Haberin Devamı

Konferansa, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nuri Dilek, Payas İlçe Müftüsü Abdullah Sertoğullarından, Hassa Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Zeyneddin Karabiber, diğer kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.