Siyaset MHP’den boykota destek

MHP’den boykota destek

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin yaptırım kararları ve döviz piyasalarındaki dalgalanmayla oluşan ekonomik krize karşı “milli seferberlik” çağrısı yaptı

MHP’den boykota destek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin yaptırım kararları ve döviz piyasalarındaki dalgalanmayla oluşan ekonomik krize karşı “milli seferberlik” çağrısı yaparken, 15 adımlık öneride bulundu. ABD için “Deniz bitti” diyen Bahçeli, geri adım atanın namert olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında özetle şöyle konuştu:

“Ülkemizin çok açık hedef alındığı, düşmanlıkla eklemlenmiş siyaset ve ekonomik oyunların sertleşip vahşileştiği trajik ve tahripkâr bir dönemden geçiyoruz. ABD kaynaklı husumet ve huşunet ablukasıyla karşı karşıya olduğumuzu net olarak görüyoruz. Muhasım odaklar (düşmanlık eden) spekülasyon silahını çekmişlerdir. Türkiye kur üzerinden kurcalanmak, döviz üzerinden kundaklanmak istenmektedir.”

‘Başına buyruk’

“Trump küresel mütegallibe rolüne soyunmuştur. Başına buyruktur, dayatmacıdır, dağınıktır, kabadır, kontrolsüzdür. Hezeyandan hezeyana koşmakta, müttefikliği çiviye asmaktadır. Trump müttefiklik hukukunu yok saymış, iki ülke arasındaki tarihi diyalogları twitter açıklamaları kanalıyla dinamitlemeye kilitlenmiştir. Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir, üstelik yüz kızartıcı bir ayıp ve ahlaksızlıktır.

Haberin Devamı

Bu tablo milli huzur ve ekonomik güvenliğimize ağır bir darbe teşebbüsüdür. Döviz fiyatlarındaki spekülatif ataklarla Türkiye’yi teslim alacağını, değilse bile sindireceğini, geri adım attıracağını, pes ettireceğini sanan Evanjelist-Siyonist komplo mutlaka bozgun yaşayacaktır. Ekonomik ablukanın karşısında 81 milyon Türk vatandaşı korkusuzca durmaktadır. Devlet milletiyle kenetlenmiş, milli duruş şerefsiz dış komploya karşı direnç ve dik duruş göstermiş, göstermeye de devam etmektedir.

‘Ekonomik soygun’

Eğer Pensilvanya’daki hain yarından tezi yok ülkemize iade edilirse, papazın teslimi de gündeme gelebilecektir. ABD, konu Pensilvanyalı kardinal olunca adaleti hatırlayıp hatırlatırken, sıra ülkemizdeki casus papaza gelince bırakılmasını istemesi, dayatmalarla emeline muvaffak olma çabası muhal olan bir hayaldir. Bu işin papazı mapazı yoktur.”

“Tren ve posta arabası soygunculuğundan ekonomik soygunculuğa terfi eden zalimlere milletçe direneceğiz, hak ettikleri cevabı vereceğiz. Türkiye’den bir dolarlık alçaklarla intikam alamadılar, işgali başaramadılar. Şimdi doları yükselterek kaldıkları yerden devam için çırpınıyorlar. 15 Temmuz’da tepemizden atılan bombalarla, pimi çekilen döviz bombası aynı cani merkezlerde imal edilmiştir. Oyun büyüktür, barbardır, aşağılıktır.

Haberin Devamı

ABD menşeli teknoloji ürünlerine ve bazı mallara yönelik boykot kararlarını, yüzde 100 oranında artırılan ek mali yükümlülükleri samimiyet ve yüreklice desteklediğimizi ilan ve ifade ediyorum. Altını kalın olarak çiziyorum ki, Türkiye bir ekonomik kriz içinde değildir. Ortada bir kriz yoktur. Sadece saldırı vardır, düşmanlık had safhadadır.”

‘Etkili hamleler’

“MHP olarak sıkı para ve maliye politikası uygulanmasını, kamuda tasarruf tedbirlerinin alınıp yaygınlaştırılmasını, bütçe disiplininden taviz verilmemesini, yüksek döviz talebinin söndürülmesi için arzın artırılmasını, Merkez Bankası ve Para Politikası Kurulu’nun gelişmeleri an be an takip ederek zorunlu müdahalelerde gecikmemesini, Türk Lirası kullanımının teşvik edilmesini, döviz cinsinden kira, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin milli paramızla yeniden yapılandırılmasını, enflasyon ve cari açıkla çok etkili mücadele edilmesini, muhtemel iflasların önüne geçilmesini, çok kararlı ve stratejik bir ekonomik vizyonun siyasi iradeyle temellendirilmesini, üreten ekonomi modelinin çok acil hayata geçirilmesini, stokçuluğun önüne geçilmesini, ekonomik seferberlik ilan edilmesini, makro ve mikro ekonomik dengeleri sağlamlaştırmak için yapısal sorunların süratle giderilmesini, küresel ittifak ve ilişki ağlarının yeni baştan değerlendirilmesini, ihracatın ithalata bağımlılığını azaltmak için yerli ve milli ürünlerin üretimine öncelik ve önem verilmesini, ekonomik eşitlik, özgürlük, adalet ve güvenlik konularında tesir düzeyi yüksek hamlelerin yapılmasını, adımların atılmasını bekliyor, tavsiye ve temenni ediyoruz.

Haberin Devamı

Herkes bilsin ki, dünya ABD’den ibaret değildir. Dolar her şey demek de değildir. İki bakanımızla ilgili ABD yaptırımı da klasik ve bilindik psikolojik harp yöntemidir. ABD için deniz bitmiştir.”

İYİ Parti’ye, ‘transfer’ yanıtı

Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, İYİ Parti’den İstanbul Milletvekili seçilen Hayati Arkaz’ın MHP’ye geçmesine yönelik eleştirilere ilişkin, “15 gelen, 15 gidenden haberleri yokmuş gibi davranıyorlar” dedi. Yerel seçimlerin erkene alınacağı yönündeki iddialara ilişkin konuşan Bahçeli, “Bunlar panik havarilerinin söylemleri. Basın olarak da bunlara itibar edip soru haline getirmeyiniz lütfen” dedi. Bahçeli, “Doların yükselişinden sonra milli para seferberliği başlatıldı. MHP Genel Merkezi’nin kasasında bulunan bir miktar döviz çevrildi. Ne kadar çevrildiğini merak ediyoruz açıkçası” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “MHP, Hazine yardımının dışında hiçbir kişi, kurum ve kuruluşa el açmaz. Hazine’den neyi almışsak partimizi onunla yönetmeye çalışıyoruz. Bu arada bazı değerlendirmeler yapıyorken, dövize bağlanmış olan banka mevduatlarımız da bulunmaktadır. Bankadan merak edenler ne kadar paramızın olduğunu sorabilirler. Ama esas merak edilenler, çok holdingden beslenenlerin kimler olduğu, ne kadarını döviz ne kadarını euro ne kadarını da Türk parası aldıklarını öğrenmek isteriz.”

Yazarlar