Siyaset MHP, ‘Hilale yıldız ol’ diyecek

MHP, ‘Hilale yıldız ol’ diyecek

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

MHP, ‘Hilale yıldız ol’ diyecek

MHP, 24 Haziran milletvekili seçimine yönelik beyannamesini hazırlarken, söylem stratejisini, “Cumhur İttifakı” üzerine kurdu. “Cumhur İttifakı milletin aklı” ifadesini ana slogan olarak belirleyen MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik yaptığı, “al bayrak sistemi” benzetmesi doğrultusunda, “Hilale yıldız ol” çağrısını da kullanacak.

Haberin Devamı

Bahçeli, bugün Ankara Spor Salonu’nda MHP’nin 24 Haziran milletvekili seçimi adaylarını tanıtacak ve seçim beyannamesini açıklayacak. Yoğun katılım olması beklenin tanıtım toplantısında çarpıcı sloganlar kullanılacak. Beyannamede olduğu gibi kullanılacak sloganlarda da Cumhur İttifakı öne çıkarıldı. Çalışmaya göre ana slogan, “Cumhur İttifakı Millet Aklı” olacak, ancak Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatırken kullandığı, “al bayrak sistemi” benzetmesinden yola çıkılarak sloganlar üretildi. Bu doğrultuda, “Hilale yıldız ol” sloganı öne çıkarılacak. Tanıtım töreni için hazırlanan Ankara Spor Salonu ise, “Bin yıllık kardeşliğin teminatı”, “Güven ve huzurun teminatı”, “Geleceğin teminatı”, “Milli bekanın teminatı”, “Cumhur İttifakı milletin aklı” sloganlarıyla donatıldı.

Haberin Devamı

Neden ittifak?

150 sayfayı bulan beyanname ise Bahçeli’nin, “sunuş” yazısıyla başlıyor. Beyannamede Cumhur İttifakı’nın oluşturulmasının gerekçeleri detaylı şekilde izah ediliyor.

Bahçeli, 1 Kasım 2015 seçimi sonrasında MHP üzerinde oynanan oyunlar ve 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaparak devlet yönetim sisteminden yeniden yapılanmaya vurgu yapacak.

Ekonomide canlanma

MHP olarak reformist bir anlayış içinde uygulayacakları politika ve projeleri, “Ekonomide toparlanma ve canlanma, devlet ve yönetimde yeniden yapılanma, uluslararası düzeyde saygınlık ve sözü dinlenir olma, karşılıklı güveni esas alan vatandaş odaklı bir yönetim, adaletine inanılan bir yargı sistemi, devlet ve toplum hayatında ahlak ve kalite, üniter milli devlete yönelen bölücü saldırıların hak ettiği karşılığı aldığı, terörün son bulduğu ve asayişin sağlandığı güvenlikli bir yaşam, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alındığı, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir düzenin tesisi” başlıklarıyla sunacak. Beyannamede Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “af” önerisinin yanı sıra işçi, memur, emekliler başta olmak üzere toplum kesimlerine yönelik vaatler sıralanıyor.