Siyaset ‘MHP ile polemiğe girmeyeceğiz’

‘MHP ile polemiğe girmeyeceğiz’

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Parti çalışmaları kapsamında Edirne’yi ziyaret etti. İlk Havsa ilçesinde kurulan canlı hayvan pazarını gezen Akşener burada üreticilerle sohbet etti.

‘MHP ile polemiğe  girmeyeceğiz’

Akşener, parti programlarında tarım, hayvancılık ve teknolojinin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Çiftçilere ve hayvancılık yapanlara belli teşvikler veriliyor ama o para zam gören saman, yem, elektrik ve mazota gidiyor. Girdileri aşağı çekecek bir model öneriyoruz. Yandaşı, candaşı, kandaşı kayırmayacaksın. Söz veriyorum; tarım bakanını size soracağım” dedi.
‘Hayır’a destek
Daha soran Edirne’ye geçen Akşener, Edirneli kadınlarla Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda bir araya geldi. Akşener, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sorusu üzerine, CHP ile ortak aday çıkarmayacaklarını, her partinin kendi adayının olması gerektiğini söyledi. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise ‘Hayır’ bloğundan çıkan adayı sonuna kadar destekleyeceklerini ifade eden İyi Parti lideri şunları söyledi: “2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye olarak biz bir şey yaşadık. Ekmeleddin Bey üzerinden iki siyasi parti yan yana geldi ve ikisinin toplamı kadar oy alamadılar. CHP ile bir aday çıkarmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ama ikinci tura kim kalırsa ‘Hayır’ bloğundan elbette ki biz onun yanında durup sonuna kadar çalışacağız.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesine yönelik açıklamasını da Akşener, Bahçeli’nin yıllarca ‘baraj iyidir’ söyleminden dönmesinin ilginç olduğunu belirterek, “Biz prensip olarak mümkün olduğunca MHP ile polemik yapmayacağız ve cevaplandırmayacağız. Sayın Bahçeli ‘2019’a kadar biz Ak Parti’yle yola devam edeceğiz’ dediğine göre zaten bir hemhâl olmuş durum var” dedi.
‘NATO özrü olumlu’
NATO tatbikatında yaşanan skandalı da değerlendiren Akşener, kınadıkları bir tablo oluştuğunu ve özür dilenmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, “Özür dilenmesi güzel bir şeydir. Büyük bir yanlışlık. NATO Genel Sekreteri değil herkes biliyor şimdi. Türkiye açısından olumlu bulunması gereken, çünkü biz ‘heyt yapıp tokat yemeğe’ alıştığımız için özür kısmı olumlu karşıladık, diğer tablo kabul edilemez” diye konuştu.