Siyaset MHP sahaya iniyor

MHP sahaya iniyor

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, tarihin açıklanmasıyla birlikte parti yönetimine “Hazırlanın, sahaya iniyoruz” talimatı verdi. Seçim kampanyasında Ak Parti ile ortak miting yapılması planlanmıyor

MHP sahaya iniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’ı erken seçim tarihi olarak açıklamasının ardından MHP kolları sıvadı. Erken seçim çağrısı yaparak siyasi gündeme yön veren MHP lideri Devlet Bahçeli, parti yönetimine, “Hazırlanın sahaya iniyoruz” dedi. MHP propaganda çalışmalarında Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy isteyecek, milletvekilliği genel seçiminde ise ittifaka odaklanacak.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan’la Bahçeli arasında dün gerçekleştirilen yarım saatlik toplantıda üç farklı seçim tarihi gündeme geldi. Erdoğan’ın Kurban Bayramı’nın hemen sonrası ve Hac dönemi nedeniyle hacıların Türkiye’ye dönemeyeceklerini belirterek, MHP’nin önerdiği 26 Ağustos tarihinin uygun olmayacağı görüşünü belirttiği öğrenildi. 24 Haziran, 1 Temmuz ve 23 Eylül’ü değerlendiren iki lider, 24 Haziran tarihinde uzlaştı. Erken seçim konusunda okun yaydan çıktığını ve en kısa sürede yapılmasının Türkiye için doğru olacağını tespitini yapan iki lider, muhalefetin hazırsız olmasını da dikkate aldı. Muhalefetin henüz cumhurbaşkanı adayı çıkaramamış olması, ittifak arayışlarını yön verememelerinin avantaj olarak düşünüldüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Erdoğan görüşmesi sonrasında Başkanlık Divanı’nın bazı üyeleriyle bir araya gelerek 24 Haziran’a yönelik nasıl bir hazırlık yürütüleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. “Bugün itibarıyla seçim startı veriyoruz” diyen Bahçeli, parti yöneticilerine ve teşkilata, “hazırlanan sahaya iniyoruz” talimatı verdi. Bahçeli, Meclis’teki takvime yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bu kapsamda, ilk olarak Meclis İçtüzüğü, yürütmenin yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı’na verilen yetkiler kapsamında çalışmalar yapılacağını anlatan Bahçeli, Ak Parti ile MHP’nin kurduğu Milli Mutabakat Komisyonu’nun bir kaç gün içinde bir araya geleceğine de dikkati çekti.

Geziler başlıyor

Bahçeli, MHP’de seçimlere yönelik parti içindeki ilk toplantı 21 Nisan’da Kızılcahamam’da olacak. MHP Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve il başkanları ile milletvekillerini toplayacak. Seçim stratejisini şekillendirecek olan Bahçeli, daha sonra seçim gezilerini netleştirecek. Bahçeli, seçim sathında ilk gezisini daha önceden belirlenen Manisa’ya 28 Nisan’da yapacak. Bahçeli, diğer gezilerini kısa sürede belirleyecek. Kampanyada Ak Parti ile ortak miting planı yok.