Siyaset MHP, Türkeş’in 100’üncü yaşında anma programları düzenleyecek

MHP, Türkeş’in 100’üncü yaşında anma programları düzenleyecek

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP, kurucu Genel Başkanı, Başbuğ Alparslan Türkeş’in 100. doğum günü Türkiye çapında anma etkinlikleriyle kutlayacak. Ankara’da, tüm parti ve ülkü ocakları il teşkilatlarının katıldığı 100 bin kişilik bir anma töreni gerçekleştirilecek.

MHP, Türkeş’in 100’üncü yaşında anma programları düzenleyecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin MYK toplantısında Türkeş’in doğumunun 100. yıl dönümü olduğunu anımsatarak özel anma etkinliklerinin planlandığını açıkladı. İl teşkilatları ve ülkü ocaklarının birlikte gerçekleştireceği etkinliklerde Türkeş’in fikriyatı akademik eksende de topluma aktarılacak. Bu çerçevede Bahçeli’nin de yer alacağı 100 bin kişinin katılması planlanan anma töreni düzenlenecek.

Haberin Devamı

3 branşta yarış

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, yapacakları etkinlikler hakkında Milliyet’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “2017 yılını Alparslan Türkeş yılı ilan etmiştik. Başbuğumuz Türkeş’i anmak, anlamak ve fikirlerini gelecek nesillere daha doğru ve kalıcı bir biçimde aktarmak maksadıyla; liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin destekleri ve himayelerinde fikri, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik ve bu hafta gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi. Sportif alanda Üç farklı branşta Türkiye geneli yarışmalar gerçekleştirileceğini belirten Kılavuz, futbol, bisiklet ve koşuda finale kalanların, Türkeş’in memleketi Kayseri’de yarışacağını ve 26 Kasım’da ödül töreni yapılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Türkeş çalıştayı

Kılavuz, çalıştaylar ve kurultaylar düzenleyeceklerini de ifade ederek, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Alparslan Türkeş Bey’e ithaf ettiğimiz Türk Gençlik Çalıştayı ve kurultayı da bu minvalde 24-25-26 Kasım 2017 arasında yapılacak. Kapanış toplantısını ise Genel Başkanımız Devlet Bahçeli şereflendirecek” dedi.