Teknoloji Microsoft'tan Çin hükümetine özel Windows 10!

Microsoft'tan Çin hükümetine özel Windows 10!

25.05.2017 - 13:55 | Son Güncellenme:

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminin Çin Hükümeti'ne özel versiyonunu duyurdu. "Windows 10 China Government Edition" ya da "Windows 10 Çin Hükümeti Sürümü" adıyla anılan sistem kontrolü tamamen Çin yönetimine veriyor.

Microsofttan Çin hükümetine özel Windows 10

Windows 8 ve türevi işletim sistemleri daha önce Çin'de yasaklanan Microsoft, Çin gibi büyük bir potansiyeli kaybetmek istemip ülkenin taleplerini yerine getirdi. Firma, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştıkları "Windows 10 China Government Edition" adlı işletim sistemini sonunda duyurdu.

Haberin Devamı

Microsoft’un Genel Müdür Yardımcısı Terry Myerson'a göre Windows 10 Enterprise Edition'ı baz alan işletim sistemi çok sayıda güvenlik, kimlik, yayılma ve yönetim özelliklerini beraberinde getiriyor. Çinli yetkililer bu işletim sistemiyle kendi şifreleme algoritmalarını kullanabilecek, sistem güncellemelerini de kendi isteği doğrultusunda yayınlayabilecek. Ayrıca Çin, OneDrive gibi hükümet çalışanlarının ihtiyaç duymadığı özellikleri çıkartabilecek, tüm telemetri bilgileri ve güncellemeleri kontrol altında tutabilecek. Bu sayede işletim sisteminin kurulu olduğu bilgisayarlarda hükümet kendi güvenlik algoritmalarına da sahip olacak.

Windows 10 China Government Edition kullanan ilk bilgisayarların Lenovo'dan geleceği konuşuluyor. Microsoft veya Lenovo ise konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.