Siyaset Milletimiz sandıkta okkalı şamar atacak

Milletimiz sandıkta okkalı şamar atacak

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Milletimiz sandıkta okkalı şamar atacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Bay Kemal, kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bilesin ki meydanları dar ederiz” açıklamasına yanıt verdi. Öztrak, dün, partisinin MYK toplantısı sürerken şunları kaydetti:

Haberin Devamı

MİLLETTEN KOPTULAR: Eylülde işsizlik oranı yaklaşık bir puan artmış. Son bir yılda işsiz kalan yurttaşlarımızın sayısında artış 330 bin olmuş. Toplam işsizlik rakamı ise 3 milyon 749 bin kişiye ulaşmış. AKP Genel Başkanı işsizlik için ‘mevsimlik meseledir’ dedi. ‘İşsizlik kara kış nedeniyle oluyor’ diyor. Aslında Keçiören’den saraya taşındığı günden bu yana milletten koptular. Onların işsizlik gibi bir sorunu olmayabilir. Ama milletin işsizlik sorunu gerçekten milletin canını yakıyor.

BUNUN ADI ADAM ÖLDÜRME: Türkiye’nin göbeğinde, başkentinde geçtiğimiz hafta feci bir tren kazası yaşadık. Buna kaza denmez, bunun adı bilinçli taksirle adam öldürmedir. Hukukta adı budur. Bu tren hatlarını seçime yetiştirmek için sinyalizasyon ve gerekli güvenlik alt yapısını tamamlamadan aceleyle açmak kirli siyasetin daniskasıdır. Bu kazanın bir tek siyasi sorumlusu vardır. Bu da; AKP Genel Başkanıdır.

Haberin Devamı

TEHDİTLER KORKUTMAZ: AKP Genel Başkanı, ana muhalefet partisinin genel başkanına “Sana sokakları dar ederim” dedi. Açıkça tehdit. Anlaşılan Paris’te başlayan sokak gösterileri AKP Genel Başkanı’nın kimyasını bozmuş. Anayasamıza göre herkes barışçı toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir. Bu kuru sıkı tehditler, bizleri hiç korkutmaz. Bütün bu boş atıp tutmalar, ekonomik yangın ortasında yapa yalnız bıraktıkları milletimize, terör ve güvenlik kaygısıyla ekonomik krizi unutturma çabasıdır. Millet geçim derdinde, bunlar seçim derdinde. Ne biz, ne de genel başkanımız bu kuru sıkı tehditlerden korkmayız. Milletimizin sandıkta atacağı şamarın korkusu artık dağları sarmıştır. Milletimizin bunlara sandıkta okkalı bir tokat atmasına üç aydan az bir zaman kalmıştır.

İNCE’YE YANIT: (Muharrem İnce’nin, CHP’nin seçim hazırlıklarına ilişkin, ‘Gördüğüm bir sürü yanlışlıklar var ama sesimi çıkartmıyorum’ sözüne) Mümkün olduğu kadar süreci hatasız götürmeye çalışıyoruz. “Bazı hatalar görüyorum” gibi sözlerin CHP’nin yürüttüğü sürece, yararlı olduğunu düşünmüyorum.