Siyaset Milletimize umut olacağız

Milletimize umut olacağız

23.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’den istifa ederek Meral Akşener’le birlikte yeni partinin kuruluşunda yer almaya karar veren Koray Aydın, siyasete yeni ufuklar açacaklarını belirterek, “Terörün kökünü kazımaya, yoksulluğu ve işsizliği yok etmeye geliyoruz” dedi...

Milletimize umut olacağız

MHP’den ayrılan Koray Aydın’ın dün düzenlediği basın toplantısına Meral Akşener de katıldı. Aydın ve Akşener toplantıya eşleri Tuncer Akşener ile Gönül Aydın’la birlikte geldi. Salona giren Akşener ve Aydın’a yoğun tezahüratta bulunuldu. “Türkiyem” şarkısının çalındığı toplantıda kürsüye gelen Aydın, “Kendi kader ve ikbalini Türk milleti ve devletinin kader ve ikbalinden ayırmayan bir kardeşiniz olarak, mücadele hayatımın en anlamlı ve zorlu açıklamalarından birini yapmak üzere karşınızdayım” diyerek sözlerine başladı. Aydın, şu mesajları verdi:
AYRILIĞIN GEREKÇELERİ: MHP ve ülkücü hareketin kuruluş ilkeleri ve ülküleri mevcut yönetim tarafından ne yazık ki terk edilmiştir. MHP yönetimi, iktidar sahipleriyle bir olup, ülkücü iradeyi yok saydı. Geldiğimiz noktada, ‘MHP’de Genel Başkan ve yönetim değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez’ ilkesi, MHP Tüzüğü’nün adeta yazılı olmayan birinci maddesi olmuş; MHP tek bir kişinin partisi haline getirilmiştir. MHP ve Ülkücü Hareket’in kaderini de tek bir kişinin kararına bağlamanın adı ‘ülkücülük’ olamaz.
EN ZOR KARAR: Uzun uzun düşündüm, dava arkadaşlarımla ve ailemle istişare ettim; nihayet siyasi hayatımın belki de en zor kararını verme noktasına geldim. Şunu net olarak ifade etmek isterim. 61 yaşındayım. Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyorum. Biliyorsunuz ki, olacaklarım hali hazırda olduklarımdan fazla değildir. Tek muradım, çocuklarımıza daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakabilmek için son nefesime kadar mücadele etmektir.
MÜCADELE MİLLİ VAZİFE: Şahsımın önünde üç yol bulunmaktadır. Ya bu diktaya rıza gösterip, bir günde 40 il kongresi yapan zihniyetle göstermelik bir mücadelede meşruiyet kazandırmak üzere yitip gidilecek, ya sessiz ve sakince hiçbir şey olmuyormuşçasına sinip kalınacak, ya da yola çıkanlara omuz verilip yol arkadaşı olunacaktır. Bu yeni mücadeleye omuz vermeyi, milli bir vazife sayıyorum. Bilinsin ki, bu mücadele bir gereklilikten doğmuş, kendi yatağını mecburiyetle bulmuştur.
EL Mİ YAMAN BEY Mİ YAMAN: MHP yönetimine de arınma, temizlenme ve iktidara yürüme konusunda başarılar diliyorum. Şairin dediği gibi; ‘El mi yaman, bey mi yaman, yakında gösterir zaman’ diyoruz ve kararı aziz Türk milletine bırakıyoruz.
YENİ UFUKLAR: Bizler kuracağımız yeni parti ile Türk milletinin önüne yeni ufuklar açmaya geliyoruz. Terörün kökünü kazımaya, yoksulluğu yok etmeye ve işsizliğe çare bulmaya geliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu ilkelerini korumaya; Vatanımızın bütünlüğüne sahip çıkmaya; Ayrımcılığa, ötekileştirmeye, haksızlığa, hukuksuzluğa ve her türlü adaletsizliğe son vermeye geliyoruz.
ÇOK ÇALIŞACAĞIZ: Koltuklarımızda oturup kalmayacağız; koşacağız, koşturacağız, çok çalışacağız; Türk siyasetine yeni bir soluk getirerek milletimize umut olacağız. Metal yorgunu olanlar bilsin ki, kurulmuş çelik bir yay gibi geliyoruz! Rahat olanları rahatsız etmeye geliyoruz.

‘Sandıkta kurtulacağız’

Koray Aydın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Meral Akşener de yaptığı kısa konuşmada, milleti aldatanlardan kurtulmak için bir yürüyüş başlattıklarını ve milletin gücünü de arkalarına alarak bu iktidardan sandıkta kurtulacaklarını söyledi.
Akşener, “Cenab-ı Hakk ben ve arkadaşlarıma bu yolu açacak inanıyorum. Cenab-ı Hakk birliğimizi beraberliğimizi öyle kaim edecek ki sözümüzün arkasında o kadar net duracağız ki Cenab-ı Hakk bizi menzile ulaştıracak, bu kandırılmış ve kandırıkçı iktidardan inşallah sizlerin de gayretiyle demokrasiyle sandıkta kurtulacağız. Ben buradan Sayın Bakanıma en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Çok büyük gücü birlikte hayata geçireceğiz. Gayret bizden tevfik Allah’tandır” dedi. Ümiz Özdağ ise yurtdışında olduğu için toplantıya katılamadı.
Akşener, Aydın’ın bu kararı vermesinde eşinin ikna edici önemli etkisinin olduğunu belirterek, Gönül Aydın’a içten teşekkür ettiğini kaydetti.