Gündem Bakanlıktan sağlıklı beslenme önerileri

Bakanlıktan sağlıklı beslenme önerileri

31.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı’nca ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek “Sağlıklı Bayram Sofrası” hazırlandı. Diyetisyen Hatice Berna Karakaş, “Ramazan ayının sona ermesiyle tüketilen yiyeceklerin miktarı aniden artırılmamalı” dedi.

Bakanlıktan sağlıklı beslenme önerileri

Hekimevi’nde düzenlenen etkinlikte, söğüş salatalık, domates, salata, ceviz, peynir, zeytin gibi kahvaltılıkların yanı sıra içecek olarak kayısı kompostosu, sütlü tatlı olarak güllaç, çorba, köfte, bulgur pilavı, yoğurt ve zeytinyağlı taze fasulyeden oluşan, “Sağlıklı Bayram Sofrası” kuruldu.

Haberin Devamı

İkramlara dikkat!

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde görevli diyetisyen Hatice Berna Karakaş, ramazanın ardından sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktaları hakkında bilgi verdi. Karakaş, ramazanda beslenme düzeninde değişiklikler meydana geldiğini, öğün düzeni, sıvı alımı ve fiziksel aktivite oranlarının değiştiğini belirtti.

Ramazan sonrası aniden aşırı yemek yenilmemesi gerektiğine dikkati çeken Karakaş, bu durumda bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla karşılaşılabileceğini ifade etti. Bayram ziyaretlerinde sunulan şeker ve çikolatanın yanı sıra baklava, börek gibi hamur işi ikramlara dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Karakaş, “Sütlü, hatta meyveli tatlılar olabilir. Bu tatlılara meyve eklenebilir. Kuru meyveler yenilebilir, meyve tabakları hazırlanabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ramazan ayının sona ermesiyle tüketilen yiyeceklerin miktarının aniden artırılmamasını söyleyen Karakaş, “Üç ana öğünün yer almasını istiyoruz ve ara öğün de eklenebilir. Sıvı alımına dikkat edilmeli ve fiziksel aktivite de artırılmalı” dedi. Karakaş, bayram sabahına hafif bir kahvaltı ile başlanması gerektiğini belirterek, “Kahvaltıda haşlanmış yumurta gibi sağlıklı yöntemler tercih edilmeli. Açık çay tüketilmeli ve meyve yenilmeli” ifadelerini kullandı.

Yazarlar