Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Öyp'li Akademisyenlerin Sıkıntısını Meclise Taşıdı

Milletvekili Hürriyet, Öyp'li Akademisyenlerin Sıkıntısını Meclise Taşıdı

29.10.2016 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

Milletvekili Hürriyet, Öypli Akademisyenlerin Sıkıntısını Meclise Taşıdı

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet; Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı araştırma görevlilerinin sıkıntılarını meclise taşıdı.
1 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında YÖK tarafından çeşitli üniversitelere atanan binlerce araştırma görevlisinin kadro garantisinin kaldırıldığını hatırlatan Hürriyet, iş güvenlikleri ortadan kaldırılan akademisyenlerin yaşadıkları sıkıntıyı meclise taşıdı.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, "ÖYP, sözlü mülakata gerek kalmadan, liyakata dayalı akademisyen alan tek sistemdi. Geçmiş dönem hükümet programında ülkemiz geniş coğrafyaların nitelikli beyinleri için bir cazibe merkezi alanına dönüştürülecekti ancak çıkarılan KHK’yla, nitelikli beyinler için ülkemizi cazibe merkezi haline getirmek bir yana dursun, beyin göçünün de önü açıldı" dedi.
Kazanılmış hakların geri alınamayacağını söyleyen Milletvekili Hürriyet, “Yeni bir KHK ile ÖYP düzenlemesi geri alınmalı, herkese iş güvencesi ile emeğin ve kazanılmış hakkın güvencesi sağlanmalıdır. Özgür bilimi, laik ve parasız eğitimi savunan akademisyenlerin tasfiyesi ve asistan kıyımı son bulmalıdır. Araştırma görevlilerinin kaderi rektörlerin iki dudağı arasına asla bırakılmamalı” şeklinde konuştu.