Ankara Milletvekili Kaya'dan Metropolis'e Ziyaret

Milletvekili Kaya'dan Metropolis'e Ziyaret

20.10.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

.

Milletvekili Kayadan Metropolise Ziyaret

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı'daki Metropolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Metropolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek ile inceleme yapan Kaya, kazı çalışmasında bulunan arkeologlar ve işçilerle sohbet etti.

Anadolu'nun en iyi korunmuş antik tiyatrolarından birisine sahip olan, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen hamam ve spor alanı, mozaikli salon, peristyl ev, dükkanlar, genel tuvalet, sokaklar gibi antik kent dokusunu oluşturan yapılarıyla tarihe ışık tutan Metropolis'te yürütülen kazıları oldukça önemsediklerini belirten Kaya, binlerce yıl öncesindeki toplumsal yaşama dair önemli ipuçları sağlayan kalıntıların açığa çıkarıldığı antik kentin Torbalı için büyük şans olduğunu bildirdi.

Geçen yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri statüsüne alınan Metropolis'te şimdiye kadar 12 bine yakın tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını hatırlatan Kaya, ören yeri statüsüne kavuşmasıyla birlikte antik kenti binlerce yerli ve yabancı turistin de ziyaret ettiği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Metropolis'te ören yeri statüsünün kazanılmasının ardından kazı ekibini güçlendirdiklerini, kentin tanıtımının sağlanması için antik tiyatro içerisinde konserler düzenlenmesini sağladıklarını hatırlatan Kaya, yeni dönemde antik kenti ışıklandıracaklarını belirtti.

İzmir Röleve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ışıklandırma ihalesine çıkılacağı bilgisini veren Kaya, İZKA tarafından da İzmir Müze Müdürlüğünün başvurusuna olumlu yanıt verildiğini, Metropolis Hamam-Gymnasium Koruma Çatısı Projesi'ne mali destek sağlanacağını kaydetti.