Siyaset Milletvekili maaşıyla 56 öğrenci okutuyor

Milletvekili maaşıyla 56 öğrenci okutuyor

19.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekili olduğu 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana, toplamda 500 bin lirayı bulan milletvekili maaşını öğrencilere burs olarak dağıttı.

Milletvekili maaşıyla 56 öğrenci okutuyor

Bayır, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesindeki ön seçim çalışmaları sırasında yaşadığı bazı olayların kendisini, ihtiyacı olan öğrencilere burs vermeye teşvik ettiğini söyledi. Milletvekili olmadan önce de elinden geldiğince 8-10 çocuğa burs verdiğini ifade eden Bayır, 2015’te ön seçim çalışması için Seferihisar’ın bir köyüne gittiğini, mandalina üreticisi bir ailenin tıp fakültesinde okuyan kızlarını her ay gönderdiği 300 lirayı gönderemeyecekleri için köye çağıracaklarını söylemesi üzerine çok duygulandığını anlattı. Bayır, “Aileye ‘sakın yapmayın ben size destek olacağım’ dedim. Milletvekili olmam halinde milletvekili maaşını almayacağımı; bu parayı, özellikle köylerde yaşayan, zor durumda olan çocukların üniversite eğitimi için harcayacağımı söyledim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Komisyon belirliyor”

Milletvekili kaydı yaptırmak için Meclis’e geldiğinde bir gazetecinin bu sözünü hatırlatması üzerine “Bu maaşı almayacağım, kaç öğrenciye yetiyorsa dağıtacağım” cevabı verdiğini anlatan Bayır, “Yaklaşık 3 yıldır da milletvekili maaşını almıyorum. Bu da yaklaşık 500 bin lira ediyor” dedi. Maaşını burs olarak dağıtacağı duyulunca, çok sayıda telefon ve mesaj gelmeye başladığına değinen Bayır, “Müracaat sayısı 2 bine yükselince, gerçekten burs ihtiyacı olan öğrencileri belirlemek için, eşimin başında olduğu beş kişilik komisyon kurduk. Komisyon gelen müracaatlara göre, öğrencilerin bulunduğu mahalleye giderek durumlarını öğrenip buna göre tespitlerini yapıyor” dedi.

Üniversite öğrencilerine verilecek bursu üç kategoriye ayırdıklarını belirten Bayır, “300 lira, 250 lira, 200 lira veriliyor. Burs verdiğimiz öğrenci sayısı yıllara göre değişmekle birlikte; bazen 56, bazen 58 bazen de 55 oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hiçbirisini tanımıyorum’

Bayır, burs verdiği öğrencilerin hiçbirini tanımadığını ifade etti. Bazı öğrencilerin yılbaşı ya da bayram gibi özel günlerde kendisini arayarak, “Tacettin amca, ben şurada burs verdiğin şu isimli öğrenciyim.” dediğini aktaran Bayır, böyle telefonlar aldığı zaman çok mutlu olduğunu kaydetti.