Siyaset ‘Milli irade hırsızlığı tam bir felakettir’

‘Milli irade hırsızlığı tam bir felakettir’

27.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızlığı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir. YSK’nın seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyoruz” dedi.

‘Milli irade hırsızlığı tam bir felakettir’

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde AK Parti İstanbul Mahalle Başkanlarıyla İftar Programı’na katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DERS MAHİYETİNDE: İlk girdiğimiz seçimde yüzde 34 ile Meclis’in neredeyse üçte ikisini kazanmıştık şimdi başarı çıtasını yüzde 50’ye çıkardık ve oyumuz oranında temsil imkanı buluyoruz. Bundan da şikayetçi değiliz. Hamdolsun ne halk oylamalarında ne cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne de Türkiye genelini ifade eden sonuçlarda hayal kırıklığına uğramadık. Buna rağmen bazı sıkıntılar elbette yaşadık. AK Parti teşkilatları olarak bizim için de 2015 Haziran seçimleriyle 31 Mart İstanbul büyükşehir seçimleri işte böyle büyük dersler mahiyetindedir.

HIRSIZLIK, YOLSUZLUK: Bizim siyasetimizde milletle inatlaşmak, millete rağmen iş görmek, millete rağmen yol yürümek diye bir anlayış kesinlikle yoktur. YSK, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin 23 Haziran’da yenilenmesine karar verdi. Bu kararın verilmesinin gerisinde, 31 Mart seçimlerinde yaşanan ve hepsi de belgeleriyle ispatlanan kanunsuzluklar, organize usulsüzlükler, özensizlikler, hırsızlıklar, yolsuzluklar vardır. Her hırsızlık kötüdür ama oy hırsızılğı, milli irade hırsızlığı tam bir felakettir. Çünkü bireysel hırsızlıkta bir kişinin malını çalarsınız, milli irade hırsızlığında tüm milletin hakkını çalmış olursunuz.

Haberin Devamı

ELBETTE YENİLENECEKTİ: Biz bu süreçte attığımız adımlarla milletimizin hakkını, hukukunu, iradesini korumak için mücadele ettik. YSK’nın seçimin yenilenmesi kararını isabetli buluyorum. YSK’nın gerekçeli kararında tüm bilgiler, belgeler, tartışmalar değelendirmeler yer alıyor. Mesela İstanbul genelinde toplamda 212 binin üzerinde seçmeni olan 754 sandıkta, sandık kurulu başkanları kanuna açıkça aykırılık teşkil eden kişilerden atandı. Kanuna aykırı sandık kurulu başkanı tarafından yönetilen sandıklardaki 212 binden fazla oy şüpheli hale gelmiştir. İmzasız sayım döküm cetvelleri yok hükmünde kabul edildiği için toplamda 30 binin üzerinde seçmeni olan 108 sandıktaki oylar şüpheli duruma düşmüştür. Bu seçim elbette yenilenecekti. Bu karara karşı çıkan YSK üyelerinin gerekçelerine baktığımızda gerçekten dişe dokunur, vicdanları tatmin edici bir unsura rastlayamıyorum. Tüm seçimlerde ‘sandık namustur’ dedik. Herkesin de böyle yapmasını gerektiğine inanıyorum.

Haberin Devamı

‘İstiyorlar ki ses çıkarmayalım’

“Kamuoyunda CHP tarafının tezleriyle bize karşı bir kampanya yürütülüyor. İstiyorlar ki tespit edilen bunca yolsuzluğa, kanunsuzluğa, usulsüzlüğe, hırsızlığa ses çıkarmayalım. Hiç kimse kusura bakmasın. CHP tarafının ve onun borazanlığını yapanların zehirli dilinin sandığı kirletmesine izin vermeyeceğiz. 31 Mart seçimlerinde yaşadıklarımız, bize şu gerçeği gösterdi; seçimi kazanmak için önce parti olarak kendi aramızda birlik, beraberlik, dayanışma içinde olmamız şarttır.”