Siyaset Milli Mücadele kesintisiz kutlanacak

Milli Mücadele kesintisiz kutlanacak

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün Samsun’a çıkışının bu yıl 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, “2019’dan 2023’e kadar olan Milli Mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz bir kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz” dedi...

Milli Mücadele kesintisiz kutlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda AK Parti’de İl Başkanı Hakan Karaduman’ın görevden alınması, MHP’de ise Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın partiden ihracıyla sonuçlanan gerginliğin ardından ilk kez Samsun’a geldi. Yaşar Doğu Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Erdoğan, burada özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRLİK BERABERLİK: AK Parti kadroları, bu seçimde Samsun’da daha çok çalışacak ve partimizin bayrağını bir kez daha zirvede dalgalandıracak. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte yüceltecek, zafere taşıyacağız.

FARKLI KUTLAYACAĞIZ: Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü. Gazi, 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkmış, 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşarak İstiklal Harbimizin meşalesini yakmıştır. Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla, daha farklı bir anlamlı kutlayacağız. Önümüzdeki yıl TBMM’nin açılışının; 2023 yılında da cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümüne ulaşacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprünün önemli dönüm noktaları olan bu tarihleri, hem bir hatırlatma hem bir muhasebe, hem de hedeflerimize olan bağlılığımızın birer timsali olarak görüyorum.

Haberin Devamı

MÜCADELENİN RUHU: 19 Mayıs’tan başlayarak, bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere, bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. Samsun, bu kutlu mücadelenin sadece ilk adımının atıldığı değil aynı zamanda ruhunun da şekillendiği yerdir. Bazıları için Samsun’da atılan ilk adım da, Ankara’da faaliyete geçen Meclis de cumhuriyetimizin kuruluşu da, demokrasiye geçişimiz de sadece slogan ve istismardan ibarettir. Biz ise bunların her birini milletimizin tabi yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz. Meseleye böyle baktığımız için de bu tarihlerin her birinin önemini, değerini, misyonunu çok iyi biliyoruz. İşte bu anlayışla 2019’dan 2023’e kadar olan Milli Mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz bir kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz. 16 Mayıs’ta başlayıp 29 Ekim 2023’e kadar devam edecek bu süreçte hem Milli Mücadele’nin kendisini hem arka planını milletimizle ortaya koyacağız.

AHLAT’A MAKAM: Başlangıçlar önemlidir. Bunun için Moğolistan’a gidip yazılı Türk tarihinin başlangıç yeri olarak gördüğümüz Orhun anıtlarına sahip çıktık. Her yerde ata mirasına dört elle sarılıyoruz. Sultan Alparslan, Malazgirt’e gitmeden önce Ahlat’ta çadırını kurdu ve orada geceleyip Malazgirt’e gitti. Biz de inşallah
Ahlat’ta Cumhurbaşkanlığı olarak bir makam yapıyoruz. Orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız. Oradan yola çıkıp Malazgirt’e gideceğiz.

Haberin Devamı

DÜŞÜNCE İNKILABI: Kazandığımız Çanakkale, Kut’ül Amare zaferini hafızamızda hep canlı tutuyoruz. Madem işe Samsun’dan başlıyoruz, Samsun’u millet bahçesi, millet kıraathanesiyle, müzesiyle, sanatıyla, 100. yıla uygun projelerle donatacağız. Millet kıraathanelerinde gençlerimiz oralarda kitaplarını okuayacaklar. Orada düşünce inkılabı yapacaklar. Ben millet kıraathanesi diyorum bu CHP zihniyeti, kumarhane anlıyor. Dervişin fikri zikri meselesi var ya o hesap. Samsun’a28.5 katrilyn yatırım yaptık. Tarihte Samsun’la ilgili böyle bir şey yok.

TAZMİNAT KOMİSYONU: Bay Kemal diyor ki, ‘Çiftçiler aç, çiftçilerin ellerinden toprakları alındı’. Eline dizine dursun. Samsunlu çiftçilerimize erdiğimiz tarımsal destek 2 katrilyon tutarında ama bundan haberi yok. Haberi olmaz mı? Çünkü bunun derdi yalan, iftira. 1,5 milyon liraya yakın tazminata mahkum oldu. Bunun tazminatlarını ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP’nin içinde kuruldu. Para topluyorlar milletvekillerinden.

Haberin Devamı

SAMSUNSPOR ANITI: 30 yıl önce 20 Ocak’ta Malatyaspor maçı için yola çıkan ve Havza’da trafik kazası geçiren Samsunspor kafilesinden hayatlarını kaybeden 5 kardeşimizi rahmetle yâd ediyorum. Eski stadyumun yerine inşa edilecek millet bahçemize Samsunsporlu kardeşlerimizin hatırasını yaşatacak bir anıt dikerek ahde vefamızı göstereceğiz.

‘Ülke yükselişe geçince tuzaklar döşenmiştir’

“Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve milli şef eliyle birer birer akamete uğratılması, işte bunun bir örneğidir. Şehit Başbakan Adnan Menderes’in demokrasi ve ekonomide önünü açtığı ülkemizin 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık batağına sürüklenmesi de böyle bir oyundur. Rahmetli Özal’ın büyük bir zahmet ve emekle inşa ettiği özgürlük ve kalkınma ikliminin koalisyon yıllarında zehirlenmesi de aynı tezgâhın bir parçasıdır. Şimdi Türkiye istikametini yükseliş dönemine yürütüyor ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son 5-6 yıldır yaşanan hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin, hangisi bu ülkenin menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olayları ile bu ülke çevreci mi yapılmak isteniyordu? Asla. 17-25 Aralık emniyet yargı darbe girişimiyle, hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu? Asla. PKK ve FETÖ’nün saldırılarına verdikleri destekle Türkiye’nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu? Asla. Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu? Asla. Sınırlarımız ötesinden ülkemize yönelen tehditler karşısında teröristlerin yanında yer alanlar geleceğimizi mi düşünüyordu? Asla. İşte Bay Kemal, Avrupa Parlamentosu’nda YPG paçavrasıyla resim çektirenlerle yan yana poz veriyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bunlar bu. 15 Temmuz darbe girişimi ile istiklalimiz mi teminat altına alınacaktı? Asla. Ülkemizi dışarıdan yıpratmaya çalışanların değirmenlerine su taşıyanlar, milletimizin refahını mı yükseltmenin peşindeler? Asla. Yeni yönetim sistemimizi yerden yere vuranlar, ellerine fırsat geçse eski sisteme mi dönecekler? Kesinlikle hayır. Tüm bu gayretlerin sebebi, Türkiye’nin yeniden türbülansa girmesini, sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda amacı, zaten açıkça görürsünüz.”

Haberin Devamı

Milli Mücadele kesintisiz kutlanacak

ADAYLARI TANITTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının sonunda Samsun’un ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylar şöyle:

19 Mayıs - Osman Topaloğlu

Alaçam - İlyas Acar
(MHP’nin adayı)

Asarcık - Şerif Kılağuz
(MHP’nin adayı)

Atakum - Zihni Şahin (Mevcut Samsun Belediye Başkanı)

Ayvacık - Halil Kalaycı

Bafra - Halil Kılıç

Canik - İbrahim Sandıkçı

Çarşamba - Halit Doğan

Havza - Sebahattin Özdemir

İlkadım - Erdoğan Tok

Kavak - İbrahim Sarıcaoğlu

Ladik - Nurhan Yapıcı Özel

Salıpazarı - Halil Akgül

Tekkeköy - Hasan Togar

Terme - Ali Kılınç

Vezirköprü - İbrahim Sadık Edis

Yakakent - Hüseyin Kıyma

28 Şubat videosu

Erdoğan, konuşmasını yapmak üzere salona girmeden önce dışarıdaki kalabalığa seslendi. Erdoğan, burada “İnanıyorum ki Samsun 31 Mart’ta yeni bir destan yazacak. Büyükşehirde yazacak, ilçelerde yazacak. Buna hazırız fakat fazla zaman kalmadı. 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşacağız. İnşallah 31 Mart akşamı bir demokrasi mutluluğunu yaşayacağız. Bizi bölemeyecekler, birbirimizden ayıramayacaklar” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın konuşmasından önce salondaki ekranda
28 Şubat ile ilgili bir video yayınlandı.

‘Vezirköprü kenevir ekiminin merkezi’

Erdoğan, Vezirköprü adayını açıklarken, “Vezirköprü’de kenevir ekimini yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Vezirköprü bu işin merkezi olacak. Atleti, fanilasıyla tekstilini de burada yapacağız” dedi. Erdoğan, AK Parti’nin destekleyeceği MHP adaylarını açıklarken, “AK parti adayı neyse bizim için MHP adayı da odur” dedi.

Telefondan kız istedi

Erdoğan, aday tanıtım toplantısı sonrasında yanına gelen Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde görevli doktor İbrahim Hakkı Karakuş’un, evlenmek istediğini söylediği doktor Seçil Usul’un ailesini telefonla aradı. Usul’un babasıyla görüşen Erdoğan, Usul’u, Karakuş için istedi. Usul’un babasından olumlu yanıt alan Erdoğan, “İki gencimizi sevindirdin. Hayırlı işte acele etmek lazım, fazla uzatmayın” dedi. Telefon görüşmesinin ardından çift nişan yüzüklerini taktı.

Milli Mücadele kesintisiz kutlanacak