Siyaset ‘Milli Mutabakat’ komisyonu start aldı

‘Milli Mutabakat’ komisyonu start aldı

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 10 Ocak’taki Beştepe zirvesinin ardından, iki parti arasında, “Milli Mutabakat” olarak adlandırılan ittifak müzakerelerini yürütmek üzere oluşturulan komisyon dünkü ilk toplantısıyla çalışmalarına resmen başladı.

‘Milli Mutabakat’ komisyonu start aldı

Komisyonda, Ak Parti’de TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MHP’den ise Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu yer aldı. İlk toplantıda taraflar birbirlerine herahgi bir metin sunmadı. Komisyonun çalışma usul ve esasları ile toplanma periyodu başta olmak üzere yol haritası ele alındı. Toplantıda “bir telefon mesafesindeyiz” denilerek rutin bir toplantı periyodunun belirlenmemesi, partilerde yapılan çalışmaların seyrine göre çalışmaların yürütülmesi benimsendi. Kamuoyunda komisyonun sadece “seçim ittifakı” çalışması yapacağına yönelik yanlış bir algı oluştuğu belirtilerek, bunun da yapılacak açıklamayla düzeltilmesi kararlaştırıldı.
Komisyon çalışmasının Meclis çatısı altında sürdürülmesi görüşünün de benimsendiği kaydedilirken, ikinci topantının 23 Ocak Salı günü yapılması karara bağlandı. Ak Parti heyetinin başkanlığını üstlenen İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, komisyonun çalışma alanının sadece seçim ittifakı düzenlemesiyle sınırlı olmayacağını, uyum düzenlemelerinin de ele alınacağını söyledi. Komisyon üyesi MHP Genel Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı da, “2023’te Türkiye’yi lider ülke yapacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hukuki altyapısını oluşturacağız” dedi. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı