Gündem Milli tank Altay’a talep patlaması

Milli tank Altay’a talep patlaması

12.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin geliştirdiği ana muharebe tankı Altay’a yurt dışından talep patlaması oldu.

Milli tank Altay’a talep patlaması

Henüz üretime geçmeyen, ihale aşamasında değerlendirme süreci devam eden Altay’a, özellikle Körfez ülkelerinden büyük ilgi olurken, Orta Asya ülkelerinden bazıları da Türkiye ile temasa geçti. Pakistan ve Körfez ülkeleri dahil Türkiye’nin dostluk ilişkilerinin üst düzeyde olduğu ülkelerin, tankla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Meclis’te Milliyet’e konuşan Canikli, tankın ihalesinin yapıldığını, değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirtirken, “Teklifler verildi. Şu anda değerlendirilme yapılıyor. Birçok kriter var. Objektif kriterler bunlar. O kriterler çerçevesinde en uygun teklifi kim vermişse o alacak. Öyle herhangi bir kişinin, grubun dışlanması diye bir şey söz konusu olamaz. Bunlar zaten açık yapılıyor, bütün değerlendirme açık yapılıyor. Orada onlarca kriter var. O kriter çerçevesinde bütün tekliflerdeki kriterler ayrıntılı olarak değerlendiriliyor. Bütün bu kriterler sonucunda en iyi teklif hangi firmanınsa o teklif kabul ediliyor. Yoksa kimse kimseyi dışlayamaz” diye konuştu.

Tankın motoru dahil tümünün Türkiye’de üretileceğini kaydeden Canikli, tankın seri üretiminin kredideki gecikmeye ilişkin olarak 2019 sonu veya 2020’nin başında olacağını ifade etti.

Haberin Devamı