Ekonomi Milli tarım seferberliği

Milli tarım seferberliği

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, gıda kalitesi için tohumun önemine dikkati çekerek, “Ata tohumu seferberliğimizde kadınlarımızdan destek istiyorum. Tohum, gıda kalitesinin başladığı yerdir. Ne kadar güvenilir ve kaliteli tohumunuz varsa, gıdanız da o derece sağlıklı olur. Yerli tohumun peşine düşelim, milli tarım seferberliğine katkı sağlayalım” dedi.

Milli tarım seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca düzenlenen ‘Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’ne katılan Erdoğan, “Kadınlarımız yaptığı işe yüreğini veriyor, kendini adıyor. Ülkemizin de bu adanmışlığa çok ihtiyacı var. Milletimizin yüksek hedeflere ulaşmasında kadınlara aktif roller düşüyor. Bu topraklarda yetişen endemik bitki çeşitliliğimizi koruma, bereketli topraklarımızdan yeterince faydalanma noktasında da iş birliği yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kooperatif kurun’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, kadınlar tarafından kurulmuş 43 tarımsal kalkınma kooperatifi bulunduğunu belirterek, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’nın yüzde 60’ı kadın çiftçilerden oluşuyor. 29 bin kadın çiftçimiz 862 milyon lira hibe destek almıştır. Kadınlar, değiştirmek istediklerini sivil toplum kuruluşlarında en önde yer alarak, birlikler, kooperatifler kurmalı” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aldığımız tedbirlerle kadın istihdamı ve iş gücüne katılımlarında ciddi artış sağladık” dedi.

Milli tarım seferberliği

Ödüllerini aldılar

Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Projesi Yarışması’nda ilk üç dereceye girenlere ödüllerini veren Emine Erdoğan, programın sonunda kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve stantları gezdi. Törende, toplam 4 kategoride 16 kadın çiftçi ödüle layık görüldü.