Milliyet Executive CarrefourSA 1000 bayi hedefine ilerliyor

CarrefourSA 1000 bayi hedefine ilerliyor

07.10.2022 - 04:59 | Son Güncellenme:

CarrefourSA çatısı altındaki 824 mağazanın 150 tanesinin bayilik sistemiyle hizmet verdiğini belirten Bulut Batum, “Bu alanda yapacağımız tüm yatırımlarla birlikte 3 yıl içerisinde 1.000 bayiye ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

CarrefourSA 1000 bayi hedefine ilerliyor

2 020 yılında hayata geçirdiği bayilik uygulamasıyla organize perakendede bir ilke imza atan CarrefourSA, sürdürülebilir büyümesini devam ettiriyor. “Bugün itibarıyla 824 mağazamızın 150 tanesi bayilik sistemiyle CarrefourSA çatısı altında hizmet veriyor” diyen CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, “Bu sistemle ile esnaf, sahip olduğumuz bilgi birikimimiz, lojistik ağımız, pazarlama becerilerimiz ve dijital teknolojik altyapımız sayesinde çalışma faaliyetlerini daha kazançlı bir şekilde sürdürüyor. Bu alanda yapacağımız tüm yatırımlarla birlikte 3 yıl içerisinde 1.000 bayiye ulaşmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Türkiye’deki organize perakendenin öncülerinden CarrefourSA, bir yandan güçlü büyümesini devam ettirirken, bir yandan da ortaya koyduğu örnek projelerle sektörün geleceğine ışık tutuyor. Türkiye pazarına giriş yaptığı 1993 yılından bu yana, sektörde sayısız ilki hayata geçiren CarrefourSA, 2020 yılında da yine bir ilke imza atarak Türkiye’yi bayilik sistemi ile tanıştırdı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi Bulut Batum, şunları söyledi: “’Yeni Nesil Market’ yaklaşımımızla müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp doğru üreticinden doğru ürünü temin ederek, doğru hizmet anlayışı ile doğru fiyata sunarak farklılaşıyoruz. Bu anlayışla, ana mesajımızı da ‘Doğrusu CarrefourSA’da’ olarak ortaya koyduk. Bu vizyon çerçevesinde önem verdiğimiz konuların başında büyüme ivmemiz ve bu ivmeyi doğrudan etkileyen bayilik yapılanmamız var. Bugün itibarıyla 824 mağazamızın 150 tanesi bayilik sistemiyle CarrefourSA çatısı altında hizmet veriyor.”

Haberin Devamı

‘Yerli üreticiyi koruyoruz’

“2022 ve sonrasında hem kendi mağazalarımızla hem de bayilik sistemiyle büyümek odağımızda” ifadelerini kullanan Bulut Batum, “Bunun için sadece bu yıl 200 milyon TL civarında bir yatırım planımız bulunuyor. 2022 hedefimiz 250 mağaza; bunun 50 tanesi kendi yatırımımız diğerleri ise bayilerimizle birlikte yatırım olacak. Bayilik sisteminde bir diğer odak noktamız akaryakıt istasyonları olacak. Akaryakıt istasyonlarında da CarrefourSA deneyimi sunmaya hedefliyoruz. Bu kapsamdaki ilk adımlarımızı attık ve akaryakıt istasyonu içerisinde CarrefourSA tabelalı ilk bayiliğimiz Marmara Ereğlisi’nde hayata geçti. Tüm bu yatırımlarla birlikte 3 yıl içerisinde 1.000 bayiye ulaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’de organize gıda perakendesinin payının yüzde 35-40 civarlarında olduğunu sözlerine ekleyen Bulut Batum şöyle devam etti: “Oysa Avrupa’da bu rakam yüzde 90’lara varıyor. Biz de CarrefourSA olarak pazarı ve pazardaki payımızı büyütmeyi hedeflerken, bunu esnafı ve yerli üreticiyi de koruyarak yapmaya özen gösteriyoruz. Bayi yapılanması da bu düşüncenin ürünü olarak ortaya çıktı. Bayi yapılanmamız içerisinde küçük ve orta ölçekteki esnafa CarrefourSA güvencesiyle ticaret yapma imkanı sunuyoruz. Bu sistemle ile esnaf, sahip olduğumuz bilgi birikimimiz, lojistik ağımız, pazarlama becerilerimiz ve dijital teknolojik altyapımız sayesinde çalışma faaliyetlerini daha kazançlı bir şekilde sürdürüyor. Bunun yanı sıra CarrefourSA tabelasının altında ailemizin bir parçası olurken, CarrefourSA’nın hem uluslararası Carrefour hem Sabancı’dan gelen marka gücünü arkasında hissediyor.” Türkiye’nin birçok bölgesinde, bakkal ya da küçük marketlerin artık ikinci nesil yönetime geçmeye hazırlandığının altını çizen Bulut Batum, şunları söyledi: “Bu kuşak, katma değerli hizmet, dijital teknolojiler ve müşteri deneyiminde farklılaşma konularına daha hâkim. Fark yaratmak istiyorlar. İşte bu yüzden ikinci nesil de radarımızda. ‘Doğrusu CarrefourSA’da’ vizyonumuzla tüketiciye bulunduğu bölgedeki en doğru ürünü CarrefourSA kalitesi ve güvencesiyle doğru fiyata sunarken; ürün ve stok yönetimi, IT sistemleri, lojistik süreci, tasarım ve muhasebe gibi tüm konularda esnafımıza ve ikinci nesil yöneticilere destek vererek bayilik sistemi içerisinde büyümelerini ve sürdürülebilir hizmet vermelerini sağlıyoruz. Sektörde bu haliyle ilk kez bizim kazandırdığımız bayilik yapılanması organize perakende pazarı ve Türkiye ekonomisi açısından da çok değerli. Hizmetin devamlılığı için yerli üretici ve esnafın desteklemesi, sistem içerisinde aktif bir şekilde yer alması sadece müşterilerimizin CarrefourSA kalitesi ve güvencesiyle ürünlerine ulaşmasını sağlamıyor, aynı zamanda yerli girişimciye de karlı bir yatırım imkanı sunuyor. Bayilik sisteminin hayata geçirildiği bölgelerde istihdam fırsatı da yaratıyoruz. Bu da sektörümüzün geleceği ve sürdürülebilirliği için bizi öncü konuma getiriyor.”

Haberin Devamı

2023’te 30. yılını kutlayacak

Haberin Devamı

CarrefourSA’nın 2023 yılında Türkiye’de 30’uncu yılını kutlayacağını ifade eden Bulut Batum, “Yılların getirdiği bu önemli tecrübeyi ülkemizin her noktasına ulaştırmak öncelikli hedefimiz. Bu yüzden kendi başarı hikayesini yazmak isteyen girişimciler için bu sistemin değerli bir fırsat olduğunu da inanıyoruz. Öte yandan CarrefourSA’nın gündeminde yer alan sürdürülebilirlik ve cinsiyet eşitliği de önemli konu başlıklarımız. Bu iki kavram tüm iş süreçlerimizde olduğu gibi bayilik yapılanmamızda da aynı titizlikle uygulanıyor. Bugün faaliyetini sürdüren 150 tane bayimizin 15’i kadın girişimciler tarafından kuruldu ve yönetiliyor. Bu kapsamda bu sayıyı artırmaya ve daha fazla kadın girişimcimizi ailemizin bir parçası olarak konumlandırmaya odaklandık. Sürdürülebilirlik kapsamında da çevresel ve toplumsal duyarlılıkla faaliyetlerimizi sürdürüyor; birçok uygulamayı hayata geçiriyor ve yaşam için ‘doğrusu’nu yapmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız, mağazalarımız ve bayilik sistemlerimizin de odağını oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Metrekare fiyatları nasıl?

Haberin Devamı

Bayilik süreçleriyle ilgili de bilgi veren Bulut Batum, “CarrefourSA çatısı altında bayimiz olmak isteyen, müşteri hizmetlerinde yetenekli, ticaret yapmak için herhangi bir sicil kaydı bulunmayan ve değerlendirmeye alınan her adayımız için ekiplerimiz fizibilite çalışması yapıyor. Bunun sonucunda güçlü lokasyona sahip olan alanlarda 3 farklı formatta bayi açılışları gerçekleştiriyoruz. ‘CarrefourSA Mini’ formatı için 75 m2 250 m2, ‘CarrefourSA Süper’ formatı için ücretsiz otopark yeri bulunan 250 m2 750 m2 ve akaryakıt hizmetinin de verildiği CarrefourSA Express için 20 m2- 100 m2 aralığında alanı bulunan bayileri CarrefourSA ailesinin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Burada metrekare maliyetlerimizde market formatlarımıza göre değişiklik gösteriyor. ‘CarrefourSA Mini’ için metrekare başına 5.000 7.000 TL iken ‘CarrefourSA Süper’ için 4.500 6.000 TL, ‘CarrefourSA Express’ için 6.000 8.000 TL maliyeti bulunuyor. Market dönüşümü yaparak bayilik sistemimize katılmak isteyen işletme sahipleri için maliyetler de 100.000 500.000 TL arasında değişiklik gösteriyor” dedi.