Milliyet Executive Çözüm ortaklığına devam, sağlık yatırımı yolda

Çözüm ortaklığına devam, sağlık yatırımı yolda

10.01.2023 - 04:33 | Son Güncellenme:

Allservice'in planlarını anlatan Ebru Akyüz, 2023’ün yatırım yılı olacağını söylüyor.

Çözüm ortaklığına devam, sağlık yatırımı yolda

Allservice Facility Management Kurucu ve Yöneticisi Ebru Akyüz, kurumların çözüm ortağı olarak, destek hizmetleri yönetim ve organizasyonunda önemli bir rol oynadıklarını anlatıyor. Akyüz malzeme tedariği ve lojistik yönetimi ile medikal - non medikal ithalat - ihracatta da faaliyet gösteren firmanın çalışanlarının neredeyse yüzde 70’inin ise kadın olduğuna dikkat çekiyor. 2023’ün yatırım yılı olacağının sinyalini veren Akyüz, “Kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağımız sağlık turizm acentemiz ve klinik yatırımımızı Antalya’da hayata geçiriyoruz” diyor. Ebru Akyüz’le Allservice’in faaliyetleri ve planları hakkında konuştuk...

Haberin Devamı

Allservice faaliyetlerine ne zaman başladı?

Allservice faaliyetlerine 2015 yılında Facility Management (Tesis Yönetim Hizmetleri) ile başladı. Çözüm ortağı olduğumuz müşterilerimizin talepleri doğrultusunda şirketimiz bünyesine iki ayrı faaliyet alanı da ekledik. Bunlardan biri malzeme tedariği ve lojistik yönetimi diğeri ise medikal - non medikal ithalat ihracattır.

 Facility Management (Tesis Yönetim) faaliyetleri hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?

Facility Management (Tesis Yönetim Hizmetleri) aslında Amerika ve Avrupa’da ciddi istihdamın olduğu ve sektörel bilinirliğinin ülkemize göre çok ilerde olduğu bir faaliyet alanıdır. Faaliyetlerimizin ana öğesi insan kaynağı olmakla beraber, kurumların destek hizmetlerinin tarafımızca yönetilmesini kapsamaktadır. Faaliyet alanlarımızın kapsamı içerisinde temizlik hizmetleri, catering hizmetleri, teknik bakım hizmetleri, pest kontrol & bahçe bakım hizmetleri ve yönetim danışmanlığı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ana faaliyet alanlarınızdan Tesis Yönetimi’nde hangi kurumlara hizmet sunuyorsunuz?

Faaliyetlerimizin büyük bir alanını hastane, fabrika, plaza ve AVM’ler oluşturuyor. Bu kurumların çözüm ortağı olarak, destek hizmetleri yönetim ve organizasyonunda önemli bir rol oynuyoruz.

 Konuyu daha detaylı öğrenebilir miyiz?

Şöyle ki, çözüm ortağı olduğumuz kurumların ana iş alanlarına (sağlık hizmeti, üretim vb.) odaklanmalarını sağlayarak, idari işler ve destek hizmetleri organizasyon ve yönetiminde onların (personel temin, personel eğitim, iş sağlığı güvenliği, iş davaları) gibi süreçlerin tüm sorumluluğunu üstümüze alarak, müşterilerimizin konforlu çalışma ortamlarında ve kendi asli iş alanlarına odaklanmalarına destek oluyoruz.

 Faaliyetlerinizde özellikle hastane, fabrika ve plazalarda temizlik hizmetlerini sağladığınızı görüyoruz. Pandemi dönemi sonrasında bu süreçte neler değişti ve gelişti?

 Açıkçası pandemi süreci, personellerimizin çoğunu ciddi fedakârlıklara maruz bırakmış olsa da, müşterilerimizin ve toplumun hijyen ve alınması gereken tedbirler konusunda bilinçlenmesini sağladı. Özellikle hastaneler, AVM’ler ve plazalar, kısacası toplu yaşam alanlarında hem kullanılması gereken kimyasal, makine ekipmanlar konusunda hem de toplu yaşam alanlarının hijyen standartlarını daha iyi anlatmamız konusunda bizim sektörümüze ciddi artılar kattığı aşikardır.

Haberin Devamı

Ana faaliyet alanlarınızdan bir diğeri Malzeme Tedariği ve Lojistik Yönetimi. Peki bu alana nasıl geçiş yaptınız ve bu alandaki faaliyetlerinizi anlatır mısınız?

 Bildiğiniz gibi Tesis Yönetimini yaptığımız kurumlar, Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren ilk 500’de yer alan kurumlardır. Destek hizmetlerini yönettiğimiz bu kurumlarla kurduğumuz iş birliği ve doğru iletişim müşterilerimizin diğer alanlardaki taleplerinde de çözüm ortağı olmamız konusunda başvurmalarını sağladı. Arz - talep meselesi diyebiliriz. Şu anda İstanbul’dan Mardin’e kadar tüm Türkiye’ye malzeme tedariği ve dağıtımını sağlıyoruz.

Tedariğini sağladığınız ürünler nelerdir?

Aslında bir kurumun ihtiyacı olan tüm ürünlerin tedariğini sağlıyoruz. Ancak en rekabetçi olduğumuz ürünleri soracak olursanız bunların başında kimyasallar ve kağıt, poşet gurubu ilk 3’te yer almaktadır.

Haberin Devamı

Bildiğimiz kadarıyla 2019 yılında ihracat ve ithalata başladınız. medikal ve non medikal ürünlerde bu sürece biraz anlatır mısınız? Hangi ürünleri ihraç ediyorsunuz ve hangi ülkeler ile işbirliğiniz var?

Aslında bu sürecin başlangıcı Kovid-19 ile oldu. Türkiye’de 32 hastanesi olan bir gruba hem personel temini, hem de medikal, non - medikal malzeme tedariği yapıyoruz. Kovid-19 ile beraber tüm dünyadan bu ürünlerle ilgili şirketimize adeta talep yağdı. Biz de bu süreci iyi değerlendirerek, başta İtalya olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesine ve Amerika’ya medikal sarf ürünlerinde ihracata başladık. Bu süreçte İtalya Udine’de bir depo açtık ve halihazırda ihracatımız büyüyerek devam etmektedir.

 Sektörünüzün 3 büyük şirketinden birinin kurucu ortağı olarak, erkek egemen bir sektörde kadın patron ve yönetici olmanın avantaj ve dezavantajlar nelerdir?

Haberin Devamı

 Aslında ben bu konuya kadın - erkek olarak bakmıyorum. Evet, faaliyet gösterdiğimiz sektörlerde daha çok erkek egemenlik hakim ama ben bir kadın yöneticinin de bu alanda başarılı olabileceğini göstermeye isteğim doğrultusunda karşıma çıkan hiçbir dezavantajı sorun yapmadan avantaja dönüştürmeyi sağladım sanırım. Biz kadınlar detaycı yaklaşım, disiplin ve kararlılıkla her şeyi yapabiliriz.

 Cinsiyet eşitliği konusunda neler düşünüyorsunuz? Kadın istihdamı konusunda görüşlerinizi almak isterim?

 Açıkçası cinsiyet eşitliği konusunun toplumumuzun bir kısmı tarafından doğru algılanmadığını ve farklı bir algı yaratılmak istendiğini düşünüyorum. Oysa ki, cinsiyet eşitliği kavramı kadın - erkek herkesin yetenek ve bilgisini her alanda gösterebileceği ve bu bağlamda da bulundukları toplumun ekonomisine, sosyo kültürel yapısına katkı sağlayacakları anlamına geliyor benim için. Bu bağlamda da şirketimiz çalışanlarının neredeyse yüzde 70’i kadın istihdamıdır.

 2023 yılında iş hayatında hangi trendlerin öne çıkmasını ya da baskın olmasını bekliyorsunuz?

Cevabım kesinlikle sağlık sektörüdür. Özellikle sağlık turizmi, diş - estetik kliniği işletmeciliği ve bence 2023 yılında ülkemizin döviz gelirine ciddi bir katkı sağlayacaktır.

 Allservice olarak bu alanlarla ilgili yatırımlarınız olacak mı?

Kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağımız sağlık turizm acentemiz ve klinik yatırımımızı Antalya’da hayata geçiriyoruz.

Dijitalleşme konusunda neler düşünüyorsunuz? Şirketinizin dijitalleşme sürecindeki yatırımları neler?

Dijitalleşme çağımızın olmazsa olmazı. Biz de bu konuda kendimizi mümkün olduğunca güncelliyoruz. Artık hayat dijitalde... Hatta 2023 yılı yatırım planlarımızda olan ve görüşmelerimizin devam ettiği bir dijital ajans satın alınması da söz konusu. Az evvel bahsettiğim sağlık turizmi ve klinik yatırımımızı tüm dünyadan talep alır hale getirmek ve markalaştırmak adına da bir application çalışması da devam ediyor.