Milliyet Executive İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

03.02.2022 - 09:00 | Son Güncellenme:

Obir kuş... O bir uçak... O ‘Superman’... Bir kuşak bu repliği iyi hatırlar. Peki şöyle desek: O bir stratejist, o bir operatör, o bir katalizör ve hatta o bir koruma... Bu kim mi? O bir CFO (Chief Financial Officer) ya da tercihinize göre Mali İşler Başkanı veya Finans Direktörü. Bu yüksek sorumluluk taşıyan iş şimdi çok daha da kritik. Pandemiyle birlikte dijitalleşme adeta zincirinden boşandı. Dijital teknolojinin değiştirmek için kapısını çalmadığı iş modeli yok. CFO’ların rolü de bu hızlı değişim sürecinde yeni baştan tanımlanıyor. Temel finans faaliyetleri dışında strateji, verimlilik ve şirketlerine değer katacak proje yönetiminde elleri hiç olmadığı kadar güçlü. İş artık sadece nakit akışını yönetmekle sınırlı değil, onlar şirketleri geleceğe hazırlayan yöneticiler. Tabii kur dalgalanmalarından jeopolitik risklere; küresel enflasyondan Kovid varyantlarına bir çok riskin kol gezdiği bir dünyada... Milliyet Executive’in bu sayısında sizleri bu zorlu görevde sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 Finans Yöneticisi’yle tanıştırıyoruz.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

Riskler ve fırsatlar

Haberin Devamı

DataExpert ortağı Nuran Durmaz ‘En Etkin 50 CFO’ araştırmasının ardından şu gözlemleri paylaştı: “Hızla değişen koşullara adaptasyon ve çeviklikte CFO’lar yeni sınırları zorluyor... Dünya çapında yaşanan koronavirüs salgınının devam eden etkileri, artan ekonomik türbulanslarla birleşince CFO’ların yönetmesi gereken riskler artarken değişen koşullara adaptasyon konusunda sınırların zorlandığı günler yaşadık. Dünya ekonomisinde pandemiyle birlikte artan para bolluğu, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılarla birleşince enflasyon tehdidini ciddi boyutlara taşıyınca, bu sefer para musluklarının nasıl kısılacağı ve enflasyonun nasıl yönetileceği önemli bir mesele haline geldi. Dünya ekonomisinde yaşanan dalgalanmaların ülkemiz ekonomisi üzerindeki etkileri hazine yönetimi ve finans konularının CFO gündemlerinde artan önemde yer almasına neden oldu. Bir taraftan riskleri daha iyi yönetmenin önemi, şirketlerin sürdürülebilirliğini tehdit edebilecek kadar önemli bir seviyeye yükselirken, fırsatların farklı alanlara kayması, yatırım kararlarının farklı alternatiflerle değerlendirilmesi ihtiyacını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Pandemi döneminin etkileri

Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalizasyon süreci ivme kaybetmeden seyrine devam ederken, finans organizasyonlarının da yeniden şekillenmesine, sürekli daha gelişmiş sistemlere yönelmeyle birlikte süreklilik arz eden bir konu haline gelmesine sebep oldu. Sistem araçlarının CFO’lara çok daha hızlı ve verimli bir şekilde veri sağlayabilmesi, CFO’ların işin ihtiyaçlarına daha yukardan bakabilmesine ve iş kararlarına daha sağlıklı yön verecek görüş oluşturmalarına da destek oluyor. Bu değişen koşullarla birlikte CFO’lar zamanlarını, geleneksel sorumluluklarından çok daha üst seviyede karar destek seviyesine taşımasına ve başdöndürücü bir hıza ulaşan konjonktürel değişimlere adapte olmalarına fırsat sunuyor.”

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

AHMET ASHABOĞLU

CFO / Koç Holding

Makine Mühendisliği alanında Tufts Üniversitesi’nden lisans, MIT’den yüksek lisans derecesine sahip. 1996-1999 arası UBS Warburg’de çalıştı. 1999-2003 arası McKinsey & Company’de Yönetici Danışmanı’ydı. 2003’te Koç Holding’de Finansman Grubu Koordinatörü olarak göreve başladı; 2006’dan bu yana CFO.

Haberin Devamı

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

AHMET ÖZBAŞ

CFO / Sarten Ambalaj

Özbaş Greenwich Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve Finansal Yönetim yüksek lisansı yaptı. Columbia Business School’da M&A Executive Programı’nı tamamlayan Özbaş, 2015 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında toplam 20 fabrikasıyla ambalaj ücretimi yapan Sarten Ambalaj’ın CFO’luğunu ve İcra Kurulu üyeliğini yürütüyor.

PEKI BU SEÇIM NASIL YAPILDI?

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması kapsamında, Capital 500, Fortune 500 ve ISO 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500’ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, son üç yıllık kâr büyümesi, nakit yaratma kapasitesi, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000’in üzerinde organizasyonun en üst düzey finans yöneticisine ulaşıldı. Finansal hizmet veren şirketler ve kamu şirketleri kapsam dışı tutuldu. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CFO’lar kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, finansal performans ve iş deneyimlerine ek olarak pandemi döneminde üstlendikleri sorumluluklar ve geçirdikleri değişimlere ilişkin bilgiler temin edildi. Temin edilen bilgiler, danışma kurulu tarafından analiz edildi. Danışma kurulunun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye’nin En Etkin 50 Finans Yöneticisi belirlendi.

Haberin Devamı

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ALİ ÖZTAYINCI

CFO ve Yönetim Kurulu Üyesi / Gürmen Group

Öztayıncı, Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Gürmen Group’un enerji şirketi Maspo Enerji’de 40 MW JES projesinin 183 milyon dolarlık finansmanını 4 bankanın konsorsiyumunda tamamladı. Bonds and Loans yılın proje finansmanı ve Emeafinance - Best Refinancing in Central and E. Europe ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ALP DAYI

Mali İşler Koordinatörü (CFO) / Vestel Grubu

Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri mühendisliğinden mezun olan Alp Dayı, 2006’da California Üniversitesi, UC Berkeley’de Finans programını tamamladı. Kariyerine 1999’dan beri Vestel’de devam eden Alp Dayı, 2012’ye kadar grup şirketlerinde farklı görevler aldı. 2012’den bu yana Vestel Şirketler Grubu CFO’luğu görevini yürütmektedir.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BARAN ÇELİK

CFO / OYAK

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olan Çelik, 2017’den beri OYAK’ta çalışıyor. OYAK’ın sürdürülebilir nema ve çeşitlendirilmiş portföy yönetimine katkı sağlayan TCC şirketi ortaklığı, Cimpor’un satın alınması gibi projelerin yanı sıra proje finansmanı, kredi kontrol ve risk alanlarında otomasyon faaliyetlerine liderlik ediyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BARBARA HAGEN

Grup CFO / Aras Kargo

Hagen, Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde uluslararası işletme lisansüstü eğitimini tamamladı ve vergi hukuku eğitimi aldı. İşe Mobilikom Avusturya’da başladı. 2011’de Austrian Post’a katıldı. Kurumsal birleşme ve satın almalar bölümünün yanı sıra şube ağı ve bankacılık kontrol ekibine başkanlık etti. 2020’de Aras Kargo CFO’su oldu.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BARIŞ HAKKI KÖKOĞLU

Grup CFO / Borusan Holding

3 kıtada 12 ülkede üretim, otomotiv, lojistik, makina, güç sistemleri ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Borusan Grubu, büyümesini devam ettirirken sürdürülebilirlik stratejisiyle de çalışmalarını sürdürüyor. Kökoğlu’nun liderliği, Borusan’ın lider bir kurum olmasında rol oynuyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BORA YALINAY

CFO / Doğan Şirketler Grubu Holding

Bora Yalınay’ın uluslararası şirketlerde ve halka açık şirketlerde 25 yıllık deneyimi bulunmaktadır. Yalınay, 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. Kariyerine 1997 yılında Deloitte denetim firmasında başlamış daha sonra Deloitte Kanada ofisinde görev yapmıştır.

 

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BURCU BATI

CFO / TFI TAB Gıda Yatırımları Holding

TFI TAB Gıda Yatırımları, Türkiye ve Çin’deki 2.700 restoranıyla dünyanın en büyük 5 restoran operatöründen biri. TFI’ya 2019’da CFO olarak katılan Burcu Batı TFI yatırımlarının finansman ve nakit akış yönetimi ile grubun kurumsal finansman ajandasının yönetilmesinden sorumlu. Batı, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BURCU GERİŞ

CFO / TAV Havalimanları Holding

Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. London Business School ve Columbia Business School’da MBA yaptı. Garanti Bankası’nda Hazine ve Proje Finansmanı bölümlerinde çalıştı. TAV’a 2005’te katılan Geriş, 2012’de 34 yaşında Türkiye’nin en genç kadın CFO’su oldu. 2015’te WEF tarafından Genç Küresel Lider seçildi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

BURCU ÖZTÜRK

CFO / Medical Park ve Liv Hastaneler Grubu

Medical Park ve Liv Hastaneler Grubu CFO’su Öztürk daha önce, PwC’de şirket birleşme ve satınalma bölümünde direktör olarak İstanbul ve New York’da çalıştı. 2021’de, WEF’in 40 yaşın altındaki “Genç Küresel Liderler” listesine girdi. Öztürk 2020 ve 2021’de EMEA ve Türkiye’nin ‘En İyi CFO’su seçildi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

CAFER SADIK ABALIOĞLU

Mali İşler Direktörü / Abalıoğlu Holding

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Boston’da Bentley College’de Kurumsal Finansman master’i yaptı. 2006 – 2009 arasında Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 10 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Abalıoğlu Holding A.Ş.’de Mali İşler Direktörü.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

CENGİZ KONUKOĞLU

CFO / Sanko Holding

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 1998-1999’da UC Berkeley’de “International Trade and Finance” eğitimi aldı. 1999 yılında Sanko Holding’te göreve başladı. 1999-2005 arası grup şirketlerinde farklı görevlerde çalışan Cengiz Konukoğlu, 2005 yılından bu yana Sanko Holding’in CFO ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmekte.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

CENKER UÇAN

Grup CFO / Ülker

2016’da Ülker CFO’su olan Uçan, Mart 2020’de 11 uluslararası bankanın katılımıyla 455 milyon dolarlık sendikasyon kredisi ve yurtdışı kaynaklı 650 milyon dolarlık tahvil ihracı projelerine liderlik ederek, Ülker’in uzun vadeli ve avantajlı finansman altyapısının kurulmasını sağladı. Pandemide verimliliği ve kârlılığı artırıcı dijitalizasyon projeleri yürüttü.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

DOĞAN KORKMAZ

CFO / TÜPRAŞ

DEÜ İngilizce İşletme mezunu. Koç Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı, Oxford’da Küresel İşletme yüksek lisansı yaptı. İşe 1996’da Koç Holding’te Yetiştirme Elemanı olarak başladı. 2009’da Beko İngiltere’de Mali GMY, 2012’de Arçelik Finansman Direktörü oldu. 2016’dan beri Tüpraş Mali İşlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ELCHİN IBADOV

CFO / Petkim Petrokimya Holding

İbadov, Illinois Üniversitesi’nden mezun oldu. 2002’de World Trade Center Chicago’da çalışmaya başladı. 2003-2014 arası PwC’de görev yaptı. 2014-2019 arası STAR Rafineri’de üst düzey görevler üstlendikten sonra 2019’da Petkim’e CFO oldu. Harvard Business School’da sertifika programları tamamladı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ELİF YENER

CFO / Zorlu Enerji Grubu

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu. 2004 ve 2010 arası Denizbank’ta proje finansmanı alanında çalıştıktan sonra Columbia Üniversitesi’nde MBA yaptı. 2011’de Zorlu Holding’e, 2014’te Zorlu Enerji’ye katıldı. 1 Temmuz 2019’dan itibaren Mali İşler Genel Müdürü görevini üstlendi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

EVREN ÖZTÜRK

CFO / Yıldırım Holding

Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Doktora derecesini Marmara Üniversitesi’nde Finans ve Muhasebe alanında alan Öztürk 2005’te katıldığı Yıldırım Holding’te Mali İşler Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve CMA CGM’de Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

FERİT CEM DOĞAN

Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı / Migros

ODTÜ İktisat bölümünü bitirdi. Oslo Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’ndeki yüksek lisansın ardından iş yaşamına 1995’te Philip Morris Zürih ofisinde uluslararası iç denetçi olarak başladı. 2009-2018 arası Migros Ticaret AŞ’de Finans Direktörü olarak görev yapan Doğan, Şubat 2019 itibari ile Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlendi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

GALİP AYKÖSE

CFO / Aydem Enerji Holding

ODTÜ İşletme Bölümü mezunu olan Ayköse, Mayıs 2019’dan beri Aydem Enerji Mali İşler Grup Başkanı olarak görev yapıyor. 2021 senesi içerisinde Aydem Yenilenebilir Enerji’nin halka arz sürecinde ve 750 milyon dolar büyüklüğünde Türkiye’nin en büyük yeşil tahvil ihracında çalıştı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

GÜLBİN UZUNER BEKİT

CFO / Akfen Holding

Akfen Holding’de birçok yatırımın proje finansmanı temini, yönetimi ve yeniden finansmanını, hisse satış ve alım süreçlerini yöneten Uzuner Bekit, grubun ulusal ve uluslararası piyasalarda varlık ve borç yönetiminin yanı sıra halka arz, tahvil ve eurobond ihraçları ile yeniden yapılanma işlemlerini yürütüyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

HALUK DORTLUOĞLU

İcra Kurulu Üyesi ve CFO / BİM

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 2003’te Türk Hava Yolları Muhasebe Direktörlüğü görevini üstlendi. 2005’te BİM’de Finans Direktörü (CFO) oldu. Harvard Business School’un İleri Yöneticilik Programı’nı tamamladı. 2010 yılında BİM’in İcra Kurulu Üyeliği’ne atanan Dortluoğlu, halen bu görevde.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

HÜSEYİN OKUR

İcra Kurulu Üyesi ve Başkan Y. / Hayat Kimya

ODTÜ İşletme mezunu. Koç Üniversitesi Executive MBA programını bitirdi. 2014’te Hayat Kimya’ya Türkiye’den sorumlu CFO olarak katıldı, 2018’de ise İcra Kurulu Üyesi ve Global CFO görevlerini üstlendi. Tüm mali işlerin yönetiminden sorumlu olan Okur, yurtdışı yatırım projelerinin mali işler süreçlerinde sorumluluklar üstleniyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

JOEL ZARA

CFO / Shell & Turcas

Boğaziçi Üniversitesi bilgisayar bilimi ve yöneticilik mezunu. 1989’da Shell’de çalışmaya başlayan Zara, 30 yılı aşkın süren Shell kariyerinin yaklaşık 8 yılını geçirdiği Londra’daki merkez ofisinde yeniden yapılanma projesinde finanstan sorumlu Proje Müdürü olarak görev yaptı. Joel Zara 1 Şubat 2021 itibarıyla Shell & Turcas CFO görevine atandı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

KERİM KEMAHLI

Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO / Nurol Holding

1990’da Edinburgh, Heriot-Watt Üniversitesi’nde İşletme Organizasyonu lisans programını tamamladı. 1996-2007 arasında Finansbank’ta çalıştı. 2010’dan itibaren Nurol Holding Finans Koordinatörlüğü, Nurol Holding A.Ş., FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ve Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

KORHAN ÖZ

Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup CFO / Hepsiburada

Ernst & Young’d çalıştı, Shell/Bechtel Enerji Ortak Girişimi, Nokia Networks, Merrill Lynch Bosphorus Gayrimenkul Fonu, Levi Strauss ve Media Markt GmbH’ta CFO olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu ve SMMM Odası’nın üyesi. E-ticaret platformu Hepsiburada’da Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

M. ÖNDER KUTMAN

CFO / Otokoç Otomotiv

stanbul Üniversitesi İktisat Bölümu mezunu. 1995’te Koç Üniversitesi’nde MBA yaptı, 1999’da İTÜ’de doktorasını tamamladı. Daha önce 1995-2009 arasında Koç Holding’de Denetim ve Finans Başkanlığı’nda görevler alan Kutman, 2009’dan beri Otokoç Otomotiv Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı CFO görevinde.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SABRİ TÜTÜNCÜ

CFO / Kibar Holding A.Ş.

TED Ankara Koleji, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Leicester Üniversitesi’nde MBA yaptı. Akbank’ta Kurumsal Krediler ve Proje Finansmanı Bölüm Başkanı olarak görev aldıktan sonra Kasım 2012’de Kibar Holding Finans Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. 23 Şubat 2015 tibariyle, Kibar Holding CFO’su olarak atandı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

MEHMET FATİH GÜÇLÜ

Mali Yönetim Genel Md. Yardımcısı / ASELSAN

2017’de Aselsan’da Muhasebe ve Mali İşler Direktörü olarak çalışmaya başlayan Güçlü, Aselsan ikincil halka arz süreci yönetimi, finansal teknoloji ve iş geliştirme, savunma sanayiinin finansmanı, karar destek uygulamaları ve yatırımcı ilişkileri gibi konulara yön vermektedir.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

MEHMET KORKMAZ

CFO / Koçtaş

Koçtaş, Türkiye’nin 43 ilinde 41 Koçtaş ve 187 Koçtaş Fix olmak üzere 228 mağaza ve dijital kanallarıyla çözüm merkezi konumunda. Koç Topluluğu’nda 20. yılını kutlayan Korkmaz, Ocak 2019’dan beri Koçtaş CFO’su görevinde. Finansal dijitalleşmeyi odağına alarak, şirketin kurumsal dönüşümü ve yatırımbüyüme stratejilerinde etkin rol oynuyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

MİCHAEL MOSER

CFO / Enerjisa Enerji A.Ş.

‘Küresel Fikir Öncüsü’ ödülüne layık görülen Dr. Michael Moser, Enerjisa Enerji’nin ilk Yeşil Kredi Anlaşması dahil olmak üzere birçok finansal sürece öncülük etti. Şirketin kredi yapısını çeşitlendirmek, etkin nakit yönetimi başlatmak, kur risklerini azaltmak ve yeni bir Risk Yönetimi Sistemi kurmak gibi sorumluluklar üstlendi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

DOÇ. DR. MURAT ŞEKER

Mali Genel Müdür Yrd. / Türk Hava Yolları

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu. Minnesota Üniversitesi’nde ekonomi doktorası yaptı. Dünya Bankası’na ekonomist oldu. Ziraat Bankası’nda Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Başkanı oldu. 2016’da Türk Hava Yolları’nda CFO, Mart 2021’de Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi görevini üstlendi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

MUSTAFA KOÇAR

Group CFO / Kalyon Holding

İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. Kariyerine bankacı olarak başladı. Sonrasında TAV’da Proje ve Kurumsal Finansman Departmanı yöneticiliği, Limak Yatırım’da CFO ve Yapı Merkezi İnşaat’ta yöneticilik yaptı. Şu an Kalyon Yatırım Holding bünyesinde Strateji ve Finanstan sorumlu Grup Başkanı (CFO).

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ONUR ÇEVİKEL

CFO / AG Anadolu Grubu Holding A.Ş

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu. Kariyerine, Ermenegildo Zegna’da Finans Uzmanı olarak başladı. 2011’de Rusya’da SABMiller Plc ile birleşme sürecini koordine etmek üzere Entegrasyon Direktörü olarak atandı. 2013 - 2018 yıllarında Anadolu Efes’te CFO görevi yaptı. 2019’dan beri Anadolu Grubu CFO’su görevini sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ORHUN KÖSTEM

Finans Grup Başkanı / Sabancı Holding

ODTÜ Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Köstem, ardından aynı üniversitede MBA yaptı. 28 yıllık iş yaşamının önemli kısmını Anadolu Grubu’nda geçirdi. 2019-2021 arası Anadolu Efes’te CFO olarak görev aldı. Köstem, Temmuz 2021’de Sabancı Holding Finans Grup Başkanlığı’nı üstlendi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

OSMAN YILMAZ

Group CFO / Turkcell

Boğaziçi Üniversitesi Finans Mühendisliği’nde yüksek lisans yaptı ve finans doktorasını Özyeğin Üniversitesi’nden aldı. 2008-2016 arası HSBC Global Asset Management’ta çalıştı. 2016’da Turkcell ailesine Hazine, Risk & Tahsilat Yönetimi Direktörü olarak katıldı. 2018’den beri Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ÖZGÜR TOKGÖZ ALTUN

Başkan Yrd. ve İcra Kurulu Üyesi / Boyner

ODTÜ İşletme mezunu. 2000-2012 arası Turkcell’de çalıştı. 2012- 2016 arası Vodafone Türkiye’de Bireysel ve Kurumsal İş Birimleri Finans Direktörü’ydü. 2018-2020 arası Vodafone Türkiye Finans’tan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı oldu. Nisan 2020’de beri Boyner Grup Finanstan Sorumlu Başkan Yardımcısı

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ÖZLEM ATAÜNAL

İcra Kurulu Üyesi ve CFO / Akkök Holding

Körfezbank’ta Şube Müdürlüğü, Müşteri İlişkileri Yönetimi Bölüm Başkanlığı yaptı. 2000’de Akenerji’nin Bütçe & Finans Müdürü olarak Akkök Grubu’na katıldı. 2005’te CFO’luğa terfi etti. 2012’de İcra Kurulu Üyesi, 2017‘de Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Halen Enerjiden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi ve CFO’su.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ÖZLEM YEŞİLDERE

Genel Müdür Yardımcısı / Mey Diageo

20 yıl çok uluslu kurumlarda yönetim rolleri üstlendi. Sonra özel sermaye portfolyo şirketlerinin dönüşümlerinde rol oynadı. MeyDiageo’da Finans ve Dijital Dönüşüm konularına liderlik eden Yeşildere Ünlü&Co Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi ve YenidenBiz Yönetim Kurulu Başkanı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

POLAT ŞEN

Genel Müdür Yardımcısı / Arçelik A.Ş.

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat mezunu. Bradford Üniversitesi Uluslararası Finans bölümünde yüksek lisans yaptı. 2000 yılında Koç Holding’e girdi. Arçelik’te İç Denetim Yöneticisi, Grundig’de Finans ve Mali İşler Grup Direktörü olduı. 2010-2015 arası Satınalma Direktörü görevini sürdüren Şen, Şubat 2015’ten bu yana CFO’luk görevinde.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SELAHATTİN BİLGEN

Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı (CFO) / İGA

Türkiye’deki en büyük tutarlı proje finansmanı ile finanse edilen İstanbul Havalimanı’nda, finansman sağlanması ve refinanse edilmesinde görev aldı. Projede ilgili grup şirketlerinin kuruluşu ve tüm mali işlerle ilişkili fonksiyonlardaki sistem ve süreçlerinin geliştirilerek sürdürülmesine liderlik yapıyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SEVENGÜL KARADAĞ

CFO / Carrefoursa

1998’de Sabancı Holding’e katıldı. Enerji, çimento, perakende ve sigorta sektörlerindeki projelerde görev aldı. Kasım 2016’da Carrefoursa’da Bütçe, Raporlama ve İşletme Kontrol Direktörü olarak başladığı görevini, Haziran 2018 tibari ile Finans, Hukuk ve Risk Genel Müdür Yardımcısı olarak sürdürüyor.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SEYFETTİN SARIÇAM

CFO /Eczacıbaşı Holding

Eczacıbaşı Holding’e 2016’da Stratejik Planlama ve Finansman Grup Başkanı olarak katıldı. 2019’da CFO oldu. Topluluğun değer yaratımı odaklı büyüme ve stratejik planlarının oluşturulması, bu doğrultuda yatırım, sermaye, finansman ve risk yönetimi politikaları geliştirilmesi ve uygulamasından sorumlu.

 

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SİMGE GÜÇALP

CFO / Getir

ODTÜ İşletme mezunu. İş hayatına 1998 yılında Procter&Gamble’da başladı. 15 yıllık P&G kariyerinin ardından Eczacıbaşı Grubu’na geçti. 2013’te Finansal Operasyonlar Müdürü olarak başladığı görevini, 2015-2017 yılları arasında Rusya Finans Müdürü olarak sürdürdü. 2017’de Eczacıbaşı Karo Grubu Finans Direktörü oldu. 2019’dan beri Getir’de CFO.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

SİNEM ÇİLLİGÖL

CFO / Bilkent Holding A.Ş.

stanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. ODTÜ ve London School of Business & Finance’de MBA dereceleri aldı. 2001 yılında Bilkent Holding şirketlerinden Tepe İnşaat’a geçiş yaparak reel sektöre girdi. 2016 yılında Bilkent Holding CFO’luğuna terfi etti. 30’a yakın sektörde hizmet veren şirketlerin Holding CFO’su oldu.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

TULU KARAGÖZ

CFO / Vodafone Türkiye

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Gillette ve P&G’de 12 yıl Türkiye ve Londra ofisinde görev yaptı. 1.5 yıl Shaya Finans Direktörü oldu. 12 yıl CCI’da Group Financial Controller ve Türkiye Finans Direktörü olarak çalıştı Mayıs 2020’den beri Vodafone Türkiye Finanstan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

TÜLİN MEDE ESMER

CFO, İcra Kurulu Üyesi / Mercedes-Benz Türk

Aksaray Kamyon fabrikasının kapasitesinin yüzde 50’ye yakın oranda yükseltilmesi projesinde Daimler Kamyon Birimi İcra Kurulu’nu 130 milyon euro’luk yatırım için ikna etti. Şirket birleşmesi ve bölünmesi konusunda projeler yönetti. Mercedes-Benz Türk’ün ilk kadın ve Türk CFO’su ve İcra Kurulu üyesi.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

UTKU BARIN

CFO / Turgut Aydın Holding & Memorial

2005’ten beri bulunduğu Memorial Sağlık Grubu’nda 2013’te CFO ve İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. Grubun 11 hastanelik bir zincir hastane grubuna dönüşmesinde rol aldır. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisans ve Bilgi Üniversitesi Finansal Ekonomi yüksek lisans mezunu.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

VECİH YILMAZ

CFO / Çimsa Çimento A.Ş.

ODTÜ İşletme mezunu. Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. İş hayatına Deloitte’ta başladı. 2009-2013 arası Sabancı Holding’de finans rollerinde görev yaptı. 2013-2015 arası Enerjisa’da çalıştı, 2015 - 2017 arası Kibar Grubu’nda finansta üst düzey görevler aldı. 2017’de Sabancı Holding’de Finans Direktörü oldu. 2019’dan beri Çimsa CFO’su.

İşte Türki̇ye’ni̇n EN ETKİN 50 CFO’SU

ZEYNEP SARSAN

Mali İşler Genel Müdür Yrd. / Assan Alüminyum

İstanbul Üniversitesi mezunu. Yeditepe Üniversitesi Finans Bölümü’nde MBA yaptı. 1999’dan itibaren çok uluslu firmalarda çalıştı. 2013’te girdiği Kibar Holding’de üst düzey görevler üstlenen Sarsan 2018’de Assan Alüminyum Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu. Sarsan, Kibar Americas Yönetim Kurulu’nda.

DANIŞMA KURULU ÜYELERİ

ADNAN NAS - STFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO

PROF. DR. ALI HEPŞEN - İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi

BAŞAK VARDAR - Deloitte Türkiye CEO

BURAK DALGIN - Structured Capital Partners Kurucu Ortak

BURÇIN GÖZLÜKLÜ - Centrum Turkey Yönetici Ortak

CENK ULU - PWC Tükiye Ülke Başkanı

METIN CANOĞULLARI - EY Türkiye Ülke Başkanı

MURAT ALSAN - KPMG Türkiye Ülke Başkanı

NEDIM ÖZKAN - İz İletişim Ajans Başkanı

PROF. DR. NURAN CÖMERT - Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı

NURAN DURMAZ - DataExpert Ortak

SERVET YILDIRIM - Dünya Gazetesi Köşe Yazarı

PROF. DR. VOLKAN DEMIR - Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı

PROF. DR. YAMAN ÖMER ERZURUMLU - Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi

YASIN ALTUNKAYA - DataExpert Yönetici Ortak