Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

16.02.2023 - 03:37 | Son Güncellenme:

Yeni yılla birlikte Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici atamalarını sürdürdü. Ocak ayında farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Data Expert’in derlediği ocak ayındaki yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Özgür Özvardar Verifone Türkiye / Genel Müdürü ve Sorumlu Başkan Yardımcısı

Ödeme sistemleri şirketi Verifone’un MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Özgür Özvardar’ın mevcut sorumluluk alanına Türkiye de eklendi. Özvardar, Verifone’un Türkiye’deki tüm operasyonlarını yönetecek. 2008'de Türkiye Bankacılıktan sorumlu Müşteri Yöneticisi olarak Verifone’a katılan Özvardar; 2013'te Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı oldu. Verifone’daki kariyeri boyunca şirketin önemli ve dinamik bölgelerdeki faaliyetlerini yönetmek, stratejik büyümeyi ve operasyonların sorunsuz işleyişini sağlamak gibi birçok görev üstlenen Özvardar; Türkiye pazarında Verifone Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki gelişimi ve dönüşümünden de sorumlu olacak.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Zekai Mehmet Tuğtan Anadolu Sigorta / Genel Müdür

Anadolu Sigorta’da Genel Müdürlük görevine Zekai Mehmet Tuğtan atandı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Tuğtan, hayatına 2001’de Türkiye İş Bankası A.Ş.’de Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2009’da Bireysel Bankacılık Satış Bölümü’nde Müdür Yardımcılığı, 2013’te aynı Bölümde Birim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Tuğtan, 2017’de Çarşı-Bakırköy Şubesi Şube Müdürlüğü’ne atandı. 2018-2021 arasında Bireysel Bankacılık Ürün Bölüm Müdürü, 2021-2022 arasında Bireysel Bankacılık Pazarlama Bölüm Müdürü olarak görev yapan Tuğtan, aynı zamanda İş Bankası A.Ş. Mensupları Emekli Sandığı Vakfı’nda Denetçi, Anadolu Hayat Emeklilik’te Yönetim Kurulu Üyesi. Tuğtan 2022 yılında Harvard Business School’da Advanced Management Programı’nı tamamladı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
İrem Önal adidas Türkiye / İnsan Kaynakları Direktörü

Reckitt Health & Hygiene, Danone ve PepsiCo’daki 15 yılı aşkın profesyonel deneyiminin ardından İrem Önal Ocak 2023 itibarıyla adidas Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak atandı. İşletme Mühendisliği lisans ve Endüstriyel ve Örgütsel Psikoloji alanında yüksek lisans derecesine sahip olan İrem Önal, kariyeri boyunca, Organizasyonel Gelişim ve Yetenek projeleri de dahil olmak üzere birçok İK dönüşüm projesine liderlik etti. Çeşitlilik ve Dahil Etme ajandasına paralel olarak kadın istihdamının artması, şirketler içerisinde daha dahil edici bir dil kullanılması anlamında aktif çalışmalarda bulundu. İrem Önal, bölgenin insan kaynakları strateji ve sorumluluğunu üstlenmenin yanı sıra yerel yönetim ekibinin bir üyesi olarak global ekipler ile yakın çalışacak.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Yenal Gökyıldırım FLO / CEO

3 kıtada 21 ülkeye yayılan, ayakkabı sektörünün önde gelen firması FLO’da CEO’luk görevine Yenal Gökyıldırım getirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aynı okulda MBA’ini de tamamlayan Yenal Gökyıldırım, 14 yıl Philips Elektronik’te çalıştı. E-ticaret platformu olan Doğan Online Grubu’nun CEO’su olarak 2011 yılında Türkiye’ye döndü. Sonrasında LC Waikiki’deki Genel Müdürlük pozisyonu boyunca, 25 ülkede faaliyet gösteren moda perakende şirketinin, Türkiye’den çıkan bir dünya markası olması yolculuğunda rol oynadı. 2015 yılından bu yana, Almanya merkezli MediaMarkt’ta, Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve MediaMarktSaturn Holding Perakende Grubunda 12 farklı ülkeden sorumlu Global İcra Kurulu Üyesi ve Holding COO’luğu görevlerini üstlendi.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Faruk Kocabaş MediaMarkt Türkiye / CEO

MediaMarkt Türkiye’de CEO’luk görevine Faruk Kocabaş getirildi. MediaMarkt Türkiye ailesine 2016’da Satınalmadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CPO) olarak katılan ve sonrasında görevine Ticaretten Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CCO) olarak devam eden Faruk Kocabaş, markanın pazar liderliği yolculuğunda katkılarda bulundu. Kocabaş, MediaMarkt Türkiye’de strateji, kategori yönetimi, satın alma, fiyatlandırma, satış sonrası operasyonlar, lojistik, talep planlaması ve ticari pazarlamadan sorumlu olarak görev yapmaktaydı. Türkiye’de Türk Philips Ticaret A.Ş. ve TP Vision Elektronik Ticaret A.Ş.’de, Hollanda’da Philips Consumer Lifestyle BV ve MMD Monitors & Displays Nederland BV’de üst düzey görevler üstlenen Faruk Kocabaş, ODTÜ İşletme Bölümü mezunu.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Oğuz Uçanlar Adel Kalemcilik / Genel Müdür

Oğuz Uçanlar, Ocak 2023 itibarıyla Adel Kalemcilik’e genel müdür olarak atandı. Turizm ve perakende sektöründe çeşitli kademelerde 25 yılı aşkın deneyimi olan ve yöneticilik yapan Oğuz Uçanlar, Anadolu Grubu bünyesinde ise 9 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Uçanlar, 2016’dan bu yana Anadolu Restoran İşletmeleri (McDonald’s Türkiye) Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Uçanlar, Boğaziçi Üniversitesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Michigan Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yaptı. 2011-2013 arasında Bain & Co. İstanbul’da Müdür olarak görev aldı. 2013’te Anadolu Grubu’nda Perakende Direktörü olarak göreve başladı. Ardından, Anadolu Restoran İşletmeleri Ltd. Şti.’nde Operasyon Direktörü ve Genel Müdürlük görevlerini yürüttü.

P&G Türkiye’de yeni atamalar var. Ayça Demirci Turgay’ın üstlendiği P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevi P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal Medya Direktörü Nesli Kılıçal’a devredildi. Ayça Demirci Turgay şirketin Londra ofisine İngiltere, İrlanda ve Kuzey Avrupa Ülkeleri’nden Sorumlu Ev ve Kumaş Temizlik Kategorisi İletişim Direktörü olarak atanırken, Nesli Kılıçal Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim ve Medya Direktörü oldu.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Ayça Demirci Turgay P&G / İngiltere, İrlanda ve Kuzey Avrupa Ülkeleri’nden Sorumlu Ev ve Kumaş Temizlik Kategorisi İletişim Direktörü

Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Ayça Demirci Turgay, öğrenim hayatını İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi üzerine yaptığı master ile sürdürdü. 2005 yılında Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı sorumluluğuyla P&G’ye katılan Turgay, 2017 yılında P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü olarak atanmıştı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Nesli Kılıçal P&G / Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Direktörü

Lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde ve NHL Hogeschool’da Pazarlama alanında tamamlayan Nesli Kılıçal’ın Bilgi Üniversitesi’nden Pazarlama İletişimi alanında Master derecesi bulunuyor. 2017 yılında P&G bünyesine Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kurumsal İletişim Kıdemli Müdürü sorumluluğuyla katılan Kılıçal, 2021 yılında şirketin Medya Direktörlüğü pozisyonuna getirilmişti.