Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

09.06.2023 - 04:24 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri mayıs ve haziranda stratejik birimleri için yönetici atamalarını sürdürdü.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup içinde yönetici transferleri de yapıldı. Data Expert'in derlediği bazı yeni görevlendirmeler şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Zeynep Özler/ Yıldız Holding / Kurumsal İletişim Grup Direktörü

Yıldız Holding’de Kurumsal İletişim Grup Direktörlüğü görevine Zeynep Özler atandı. Uzun yıllar Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde yöneticilik yapan Özler, Yıldız Holding ve şirketlerinin kurumsal iletişim stratejilerinin oluşturulmasına ve uygulanmasına liderlik edecek. 1998 yılında Robert Kolej’den, 2002 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Zeynep Özler, 2003’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Avrupa Etüdleri, 2005’te de Leiden Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans programlarını tamamladı. Kariyerine 2005 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Kıdemli Araştırmacı olarak başlayan Özler, 2012’de Turkcell’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak itibar yönetimi, lider iletişimi, ulusal ve uluslararası STK’lar ile küresel paydaş birlikleri alanlarında deneyim kazandı. 2016 yılında Kale Grubu’na geçen Özler, grubun lider iletişimi, kurumsal iletişim, sosyal medya yönetimi süreçlerine liderlik etti ve stratejik kurumsal iletişim projelerini hayata geçirdi. İletişim sektöründeki deneyimini Mayıs 2023 itibarıyla Yıldız Holding Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne taşıyan Zeynep Özler, profesyonel hayatının yanı sıra sosyal girişimcilik, sürdürülebilirlik ve sanat konularında sektörün önde gelen mecralarında köşe yazıları ve radyo programları da hazırlıyor.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Dr. Hande Demirdere/ Pierre Fabre / Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürü

2017 yılından itibaren Pierre Fabre Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. Hande Demirdere Pierre Fabre Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürlüğü’ne atandı. 43 ülkede ilaç, aile sağlığı ve dermokozmetik alanında faaliyet gösteren Pierre Fabre’nin, İngiltere, İskoçya, İzlanda ve İrlanda ülkelerinin dahil olduğu Birleşik Krallık ve İrlada Genel Müdürlüğü’ne, 6 yıldır Pierre Fabre Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yapan Dr. Hande Demirdere getirildi. 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayan Dr. Hande Demirdere, Novartis Medikal Müdür olarak başlayan kariyer yolculuğuna Novartis’te Grup Medikal Müdürü ve Ürün Müdürü pozisyonlarında devam etti. Boehringer Ingelheim’da Grup Medikal Müdürü görevinin ardından 2007 yılında Abbott’a katılarak 2 yıl Türkiye ve 6 yıl Rusya olmak üzere Satış ve Pazarlama fonksiyonlarında orta ve üst düzey yöneticilik yaptı. 2015-2017 yılları arasında Takeda’da İş Birimi Direktörlüğü görevinde aktif rol aldıktan sonra Pierre Fabre Türkiye İlaç Şirketi’nde Genel Müdür olarak göreve başlayan Demirdere, 2020 itibariyle Pierre Fabre Türkiye Dermokozmetik Şirketi’nin de Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Demirdere Mayıs 2023 yılında Pierre Fabre Birleşik Krallık ve İrlanda Genel Müdürü olarak atandı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Emre Kurt/ Mercedes-Benz Otomotiv / O2O ve E-Commerce Grup Müdürü

MercedesBenz Otomotiv, şirketin rekabet gücünü artırma ve müşteri deneyimine odaklanan dönüşüm hareketi kapsamında gerçekleştirdiği organizasyonel değişiklikleri duyurdu. Bu kapsamda, Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü olarak görev yapan Emre Kurt, yeni strateji doğrultusunda oluşturulan O2O (Online to Offline) ve E-Commerce Grup Müdürü görevini üstlenecek. Operasyon Ağı Geliştirme Grup Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli ise, yeni yapıda Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü olarak görev yapacak. Kariyerine 2006 yılında MercedesBenz Türk PEP programının parçası olarak İnsan Kaynakları departmanında başlayan Emre Kurt, 2007 yılında hayata geçirilen CRM projesi CRiS’in Proje Yöneticiliğini yaptı. 2008-2012 yılları arasında Pazarlama departmanı bünyesinde Müşteri İletişim Merkezi Koordinatörü, Pazarlama İletişimi Koordinatörü ve Dijital Pazarlama Müdürü görevlerini üstlenen Kurt, 2012’de CRM Birim Yöneticisi oldu. Bu tarihten itibaren şirket bünyesinde giderek daha kıdemli roller üstlenen Emre Kurt, 2017’de Müşteri Deneyimi Yönetimi ve Dijitalleşme Birim Yöneticisi, 2018’de Pazarlama Grup Müdürü ve daha sonra Mercedes-Benz Otomotiv’de Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Ezgi Yıldız Kefeli/ Mercedes-Benz Otomotiv / Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü

Haberin Devamı

Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü görevine atanan Ezgi Yıldız Kefeli ise, kariyerine 2006 yılında Daimler AG / Evobus GmbH Stuttgart'ta Ürün Planlama ve Pazarlama alanında başladı. Mercedes-Benz Asya Pasifik Çin bünyesinde Stratejik İş Geliştirme Proje Yönetimi sorumluluğunun ardından 2008 yılında Mercedes-Benz Türk'e katılarak Uluslararası Satın Alma Hizmetleri Proje Yöneticisi olarak görev yaptı. 2012 yılında Kurumsal İletişim Birim Müdürü olarak iletişim departmanının dönüşümüne liderlik eden Ezgi Yıldız Kefeli, 2015’te CEO Asistanlığı görevine getirildi. 2017’de Kurumsal İletişim Grup Müdürü olan Yıldız, 2020 yılından itibaren MercedesBenz Otomotiv bünyesinde Operasyon Ağı Geliştirme Grup Müdürü olarak görev yapıyordu. Bu süre zarfında, son 1.5 yıllık dönem içerisinde Değişim Yönetimi ile birlikte Yeni Satış Modeli projesinin liderliğini yürüttü.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Murat Durmaz/ Mastercard / Doğu Avrupa Bölgesi Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Mastercard’ın Doğu Avrupa Bölgesi Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna Murat Durmaz atandı. Türkiye’nin de içinde olduğu Doğu Avrupa Bölgesi Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atanan Durmaz, yeni görevinde Mastercard mevcut ürün ve hizmetlerinin stratejilerinden sorumlu olurken, bölgeye uygun yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi görevini de üstlenecek. Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği mezunu olan Murat Durmaz, kariyerine 2004'te Peppers and Rogers Group’ta yönetim danışmanı olarak başladı. Ardından kendi yurtdışı girişimini yöneten Durmaz aynı zamanda bankalara ve farklı sektörlerde şirketlere danışmanlık hizmetleri verdi. Durmaz, 2019 yılında Mastercard’ta çalışmaya başlamış olup son olarak Doğu Avrupa bölgesi kartlı ürünler direktörü olarak görev almaktaydı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
İlknur Aksoy Şen/ Tchibo / Pazarlama ve Ürün Direktörü

Tchibo Türkiye’nin yeni Pazarlama ve Ürün Direktörü İlknur Aksoy Şen oldu. 2006'da Yeditepe Üniversitesi İktisat ana dal ve Radyo TV Sinema yan dal bölümlerinden mezun olan İlknur Aksoy Şen, kariyer hayatına aynı yıl Anadolu Grubu’nda İç Denetim Uzmanı olarak başladı. Şen, Coca Cola İçecek’in Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Anadolu Efes Türkiye iç denetim süreçlerinde yer aldı. 13 yılı aşkın süre Anadolu Efes’te kariyerini sürdüren Şen, burada sırasıyla Marka Müdür Yardımcısı, Marka Müdürü, Pazarlama Müdürü pozisyonlarında çeşitli görevler aldı. 2019’dan bu yana Efes Markalarının Pazarlama Direktörlüğü görevini sürdüren İlknur Aksoy Şen, Nisan 2023 tarihi itibarıyla Tchibo Türkiye’ye Pazarlama ve Ürün Direktörü olarak atandı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Dr. Emre Ekşi/ FLO / Global İş Geliştirme ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı

FLO’da iki üst düzey atama gerçekleşti. Yönetim kadrosunu güçlendirmek amacıyla Global İş Geliştirme ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı görevine Dr. Emre Ekşi getirilirken, FLO Türkiye Perakende Genel Müdür Yardımcısı ise Alper Oktay oldu. Emre Ekşi ise 2002 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inovasyon üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra aynı üniversitede 2020 yılında işletme mühendisliği doktorasını bitirdi. Danışmanlık, telekom, havayolu ve perakende sektörlerinde toplam 20 yılı aşkın proje yönetimi, stratejik planlama ve iş geliştirme tecrübesi bulunan Ekşi, FLO’ya 2014 yılında İş Geliştirme Müdürü olarak adım attı. 6 yıldır İş Geliştirme ve Stratejik Planlama Direktörü olarak çalışan Dr. Emre Ekşi, FLO’daki görevine “Global İş Geliştirme ve Stratejik Planlama Genel Müdür Yardımcısı” olarak devam edecek. Yeni görevi kapsamında Ekşi, FLO’nun globalleşme yolculuğuna katkısını artırırken, şirketin dijital dönüşüm da liderlik yapacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Alper Oktay/ FLO / Türkiye Perakende Genel Müdür Yardımcısı

Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Alper Oktay ise, iş hayatına 1996’da adım attı. 2004 yılında Mağaza Müdürü olarak görev aldığı LCW Waikiki’de 2012’de Bölge Müdürlüğü’ne yükselen Oktay, 2016’da ise FLO’daki kariyer yolculuğuna Operasyon Direktörü olarak başladı. Son 3 senedir Türkiye Perakende Direktörlüğü yapan Oktay, yeni görevine “FLO Türkiye Perakende Genel Müdür Yardımcısı” olarak devam edecek. Alper Oktay, üstlendiği görev kapsamında FLO’nun Türkiye perakende operasyonları, kiralama ve perakende analiz - raporlama birimlerinden sorumlu olarak 25 yıllık sektör tecrübesiyle şirketin hedeflerine giden yolda katkı sağlayacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Hakan Bekiroğlu/ Türkiye Finans Katılım Bankası / Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Finans Katılım Bankası 32. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’ndaki mevcut üye Eren Güra’nın, görev süresinin dolması nedeniyle görevinden ayrıldığı, yeni Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise 23 yıllık mesleki deneyime sahip, Yıldız Holding Uyum ve Genel Hukuk Direktörü Hakan Bekiroğlu’nun atandığı açıklandı. Bu atamayla birlikte Türkiye Finans Yönetim Kurulu’nda, Yönetim Kurulu Başkanı Wael Abdulaziz A Raies; Yönetim Kurulu Üyeleri Sara Abdullatif A Nugali, Moath Saad M Alnasser, Meriç Uluşahin, Müge Öner, Hakan Bekiroğlu ve aynı zamanda bankanın Genel Müdürü Murat Akşam’ın görev yapacağı duyuruldu. Bekiroğlu, 2000'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve 2004'te Yeditepe Üniversitesi’nden Uluslararası İşletme Hukuku alanında İşletme Yüksek Lisans Derecesini aldı. Kariyerine 2000'de Yunanistan’da Âdem Bekiroğlu Hukuk Bürosu’nda Avukat olarak başladı. 2003-2006 arasında Frito Lay Türkiye’de, 2003-2009 arası ise Idea Hukuk Bürosu’nda Kıdemli Avukat olarak çalıştı. 2009-2013 arası Demirdöküm ve Vaillant Grubu’nda Hukuk Müdürü olarak görev yaptı. 2013- 2022 arası TOFAŞ bünyesinde Uyum ve Hukuk Baş Müşaviri olarak çalışan Bekiroğlu, 2022 yılı şubat ayından bu yana Yıldız Holding’de Uyum ve Genel Hukuk Direktörlüğü görevini sürdürdü. Bekiroğlu, Mayıs 2023 itibarıyla Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Özkan Özyavuz/ Shell & Turcas / Perakende Satışlar Pazarlama Direktörü

Shell & Turcas Petrol A.Ş şirketinin Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevine Özkan Özyavuz getirildi. 100 yıldır Türkiye için çalışan Shell, yönetim kadrosuna üst düzey bir atama gerçekleştirdi. Bu kapsamda Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevine Özkan Özyavuz’un atandığını duyurdu. Kariyerine telekomünikasyon sektöründe başlayan Özkan Özyavuz, Avea ve Turkcell’in satış, pazarlama ve iletişim faaliyetlerinde etkin rol oynadı. 2017 yılında, Mars Sportif’in tüm pazarlama faaliyetlerini yönetmeye başlayan Özyavuz, 2020 itibariyle ise KFC Türkiye’de CMO olarak görev aldı ve marka konumlandırması, pazarlama iletişimi, e-ticaret, gelir yönetimi ve dijitalleşme alanlarında şirketin dönüşümüne liderlik etti. Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörlüğü görevi ile birlikte Özyavuz, şirketin pazarlama faaliyetlerini yönetecek. Özkan Özyavuz, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesine sahiptir. 2022 yılında BMI Business School tarafından yürütülen ‘En Etkin 50 CMO’ listesinde yer alan Özyavuz, aynı zamanda Fast Company tarafından düzenlenen ve global jüri tarafından belirlenen En Başarılı 50 Dijital CMO’dan birisi olmuştur. Ayrıca 2023 Mart’ta Fortune Türkiye C-Suite Series 50 CMO listesine de girmeye hak kazanmıştır. Evli ve bir oğlu olan Özkan, 2000 yılında Su Topu Milli Takımı’nda yer almış ve 2010 yılından bu yana açık deniz yüzme yarışlarına katılmaktadır.