Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

10.12.2023 - 00:58 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları devam ettirdi.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı. Data Expert'in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Selvi Talipoğlu Hopi / Pazarlama Direktörü

Hopi, pazarlama dünyasının deneyimli isimlerinden Selvi Talipoğlu'nu transfer etti. 17 yılı aşkın süredir pazarlama sektöründe farklı sorumluluklar üstlenen Talipoğlu, Hopi'de pazarlama direktörü olarak görev yapacak. 2006'da ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Talipoğlu, profesyonel iş hayatına 2006'da P&G Türkiye'de başladı. P&G'de Bölgesel (CEEMEA) Medya ve İletişim Planlama Müdür Yardımcısı, Prima & Duracell Marka Müdür Yardımcısı, P&G Medya ve Dijital Pazarlama Grup Müdürü görevlerinde yer aldı. 2015 yılında Modanisa.com'a CMO olarak katılan Talipoğlu, pazarlama strateji ve planlarının geliştirilmesine liderlik etti. 2018'de Vodafone Dijital Strateji ve İletişim Kıdemli Müdürü olarak grubun hem çatı marka hem de Red, Free Zone, Vodafone Park (BJK) alt markalarının dijital iletişim ve içerik stratejilerini yürüttü. Sonrasında kariyer hayatına SUWEN Pazarlama ve E-ticaret Direktörü, İcra Kurulu Üyesi olarak devam etti. 2021 yılında D&R ve idefix E-ticaret ve Dijital Pazarlama Direktörü olarak göreve başlayarak bu markaların e-ticaret kanalını, marka ve dijital pazarlamasını yönetti. Talipoğlu, son olarak McKinsey & Company Türkiye'de e-ticaret ile yurt dışı pazarlarda büyüme, pazarlama ve dijital pazarlama alanlarında danışman olarak çalıştı. FMCG, e-ticaret, perakende ve danışmanlık sektörlerinde deneyim sahibi olan Talipoğlu, stratejik ve yenilikçi projelerle Hopi'nin büyümesine katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Ozan Kırmızı Alternatif Bank / Genel Müdür

Alternatif Bank Genel Müdürlüğü görevine bireysel bankacılık alanında sektörde önemli dönüşüm çalışmalarına liderlik eden Ozan Kırmızı atandı. Alternatif Bank Yönetim Kurulu, Ozan Kırmızı'nın Bankanın yeni Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandığını açıkladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Kırmızı, Finans ve Muhasebe alanındaki yüksek lisans derecesini Macquarie Üniversitesi'nden aldı ve son olarak Stanford Üniversitesi'nde liderlik programını tamamladı. 2006'da katıldığı ING Türkiye'deki kariyeri boyunca dijital ve bireysel bankacılık alanında çeşitli yönetsel roller üstlenen Kırmızı, yenilikçi pek çok dijital hizmet ve uygulamanın hayata geçirilmesine liderlik etti. Ozan Kırmızı 2020'den bu yana ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığı ve ING Yatırım Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmekteydi. Alternatif Bank'ın güçlü bir kurumsal yönetim anlayışı olduğuna değinen Ozan Kırmızı, "Alternatif Bank gibi önemli dönüşümleri başarıyla gerçekleştirmiş, köklü ve dinamik bir kuruma liderlik edecek olmaktan heyecan ve gurur duyuyorum. Hissedarımız ve Yönetim Kurulumuzun desteği ve de yetkin çalışanlarımızın gücüyle müşterilerimize fark yaratan bir deneyim sunacağız. Ekip olarak yazacağımız yeni başarı hikayeleri ile ülkemiz ekonomisine ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmaya devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Serdar Marangoz Aydem Yenilenebilir Enerji genel müdür

İş dünyası önemli transferler yaptı
Mustafa İren Aydem Perakende / Gediz Perakende / Genel Müdür

Haberin Devamı

Aydem Enerji grup şirketlerinde üst düzey yönetim değişiklikleri oldu. Sadece yenilenebilir kaynaklarla elektrik üreten Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'ne Serdar Marangoz getirildi. Daha önce Aydem Perakende ve Gediz Perakende'de Genel Müdülük görevini yürüten Marangoz, ayrıca Aydem Yenilenebilir Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenecek. ODTÜ ElektrikElektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Marangoz, kariyerine Siemens AG'de başladı. 2009 yılından bu yana Aydem Enerji çatısı altında farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Marangoz, 2019 yılında Aydem Enerji Ticaret Grup Başkanı (CCO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Marangoz, 2021 yılından bu yana Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürlüğü görevini üstlenmekteydi. Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Manisa'nın görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürlük görevine Mustafa İren getirildi. Daha önce aynı şirketlerde Operasyon Direktörlüğü görevini üstlenen İren, Başkent Üniversitesi İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü mezunu. Sektörde 12 yılı aşkın deneyimi bulunan İren, kariyerine Garanti Bankası'nda başladı ve 2011 yılında enerji sektörüne geçiş yaptı. Enerjisa'da dokuz yıl üst düzey yöneticilik görevlerini yürütmesinin ardından, 2020 yılından bu yana Aydem Perakende ve Gediz Perakende'de Operasyon Direktörlüğü görevini üstlenmekteydi

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Mehmet Karamollaoğlu L'Oréal / SAPMENA Tük.Ürü. O. Doğu ve K. Afrika Gn. Md

İş dünyası önemli transferler yaptı
Volkan Yıldız L'Oréal Türkiye / Tüketici Ürün. Bölümü Gn. Md.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Bahadır İnanç L'Oréal / Profesyonel Ürünler Genel Müdürü

Tekno-Güzellik şirketi L'Oréal Türkiye'de üst düzey atamalar gerçekleşti. L'Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Genel Müdürü Mehmet Karamollaoğlu, SAPMENA Bölgesinde Tüketici Ürünleri Bölümü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Genel Müdürü oldu. Karamollaoğlu ABD, Almanya, Türkiye ve Tayland'daki farklı sağlık ve güzellik şirketlerinde zengin bir deneyim elde ettikten sonra 2018 yılında L'Oréal'e katıldı. 2019 yılında Çekya Bölgesi Tüketici Ürünleri Bölümü Genel Müdürü olarak atandı ve bölümün dönüşümüne yardımcı oldu. Ekim 2020'de atandığı Türkiye Kurumsal İletişim ve Tüketici Etkileşimi & Pazar İçgörü Direktörlüğü görevinde, şirketin itibarını güçlendirecek stratejiler oluşturdu. Eylül 2021'de, Tüketici Ürünleri Bölümü Genel Müdürü görevine geçen Karamollaoğlu; değişken pazarları yönetme ve büyüme fırsatları bulma konusundaki uzmanlığını ve liderliğini geliştirdi. Ana ürünlere, dijitale, verimlilik getiren O+O aktivasyonlara, dijitalleştirilmiş satış organizasyonuna odaklanmayı önceliklendirerek büyük bir dönüşüme liderlik etti. L'Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü Genel Müdürü Volkan Yıldız oldu. Volkan Yıldız, çok uluslu FMCG şirketlerinde 14 yılı aşan satış deneyiminin ardından 2016 yılında L'Oréal Türkiye'ye katıldı. 2017-2021 arasında bölümün Satış Direktörü olarak çeşitli ticari ve organizasyonel transformasyon projelerine liderlik etti ve bölümün büyüme yolculuğunda ekibi ile birlikte çeşitli pazarlara örnek olarak gösterilen "best practice" uygulamalar geliştirdi. L'Oréal Türkiye örnek bir "aktivasyon" ülkesi haline geldi, dünyanın en büyük 10 e-ticaret ülkesi arasına girdi ve yetenek geliştirme programlarını güçlendirdi. Volkan Yıldız, Temmuz 2021'de Türkiye Profesyonel Ürünler Bölümü Genel Müdürü olarak atanmasının ardından, liderlik ettiği inovatif dönüşüm projeleri, yeni iş modelleri ve anlam odaklı fayda projeleri ile L'Oréal iş ortaklarıyla birlikte sektörün dönüşümüne liderlik etti Bahadır İnanç, L'Oréal Profesyonel Ürünler Genel Müdürlüğü görevini yürütecek. 14 yılı aşkın satış ve pazarlama deneyiminin ardından 2015 yılında L'Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü ailesine katılan Bahadır İnanç, farklı satış liderlik rollerinde, ticari mükemmellik ve verimlilik projelerine öncülük ederek organizasyonun modernizasyonu ve yeniden yapılanmasını sağladı. 2021 yılından bu yana sürdürmekte olduğu İş Geliştirme Direktörlüğü görevinde, dönüştürücü liderliği ile birlikte fonksiyonun yeniden tasarlanması, O+O transformasyon ve gelir büyütme yönetimi gibi süreçleri kurgulayarak bölümün büyümesine önemli katkılar sağladı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Serçin Giray Bayer Türkiye / CEO / CFO

Bayer Türkiye'de CEO ve CFO pozisyonuna Serçin Giray getirildi. Bayer'deki kariyeri süresince birçok ülkede farklı sorumluluklarda rol alan Serçin Giray, iş yaşamına 1999 yılında Bayer Türkiye'de Muhasebe ve Finans bölümünde başladı. 2008 yılında Türkiye Raporlama Grup Başkanı olarak görev alan Giray, 1 yıl bu görevi üstlendikten sonra şirketin Almanya'daki genel merkezine, Kurumsal Finans bölümüne Avrupa bölgesi Finansal Ülke Koordinasyonu'ndan Sorumlu olarak atandı. 2013 yılında Türkiye'ye geri dönen ve Muhasebe Müdürü olarak çalışmalarını sürdüren Giray, 2017-2020 arasında ise Romanya, Bulgaristan ve Moldova ülke grubunda CFO görevini üstlendi. 2020 yılı itibarıyla CEO olarak atanan Giray, aynı ülke grubuna CEO ve CFO olarak liderlik etti. 2022 yılında Bayer Almanya genel merkezde Grup Finans Organizasyonel Gelişim ve Dönüşüm Lideri sorumluluğunu üstlenen Giray, CFO ve Grup Finans topluluğunun yönetiminde ve dönüşüm programlarının hayata geçirilmesinde rol alarak çalışmalarına Kasım 2023'e kadar devam etti. Kasım 2023 itibarıyla Bayer Türkiye'nin CEO ve CFO'su olan Serçin Giray, bu görevi Ingrun Alsleben'den devraldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Feliks Boynuinceoğlu İş Gıda / Grup CEO'su

KFC Genel Müdürlüğü'nü 2020 yılından bu yana sürdüren Feliks Boynuinceoğlu, İş Gıda Grup CEO'su oldu. Türkiye'de 600'e yakın restoran ve mağazasında, 10 binden fazla çalışanı bulunan İş Gıda'nın Grup CEO'luğuna Feliks Boynuinceoğlu getirildi. Boynuinceoğlu yeni görevinde, sorumluluğundaki KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme markalarına liderlik edecek. KFC'nin, İş Gıda'ya geçiş sürecini yöneten Feliks Boynuinceoğlu; markanın Türkiye'deki 33 yıllık tarihinde bir yılda gerçekleşen en yüksek sayıdaki restoran açılışına imza atarak satış ve misafir sayısında global ölçekte en fazla büyüme elde eden ülkelerden biri olmasını sağladı. İş hayatında 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Boynuinceoğlu; Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu. Kariyerine PepsiCo'da başlayıp, Japan Tobacco International, Starbucks, CVG Mars Sinema Grrubu ve McDonalds gibi markalarda üst düzey görevlerde bulundu.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Emre Özocak Stellantis / İsrail/Filistin Genel Müdürü

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, Türkiye'den yönetici transferine devam ediyor. Opel Türkiye Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Emre Özocak, Stellantis Grubu'nun tüm markalarından sorumlu olarak İsrail/Filistin Genel Müdürü görevine atandı. Emre Özocak, yeni görevi kapsamında 2030 yılında Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde pazar lideri olmayı hedefleyen Stellantis Grubu'nun ticari stratejilerini destekleyecek planlamaların efektif ve lokal ihtiyaçlara karşılık verecek şekilde devreye alınmasına da katkı sağlayacak. Özocak, 2017 yılında DMOA'da "Bölge Müdürü" olarak PSA Grubu bünyesine katıldı. Mayıs 2019'da Opel'in Türkiye'deki yeni yapılanması ile birlikte "Opel Türkiye Pazarlama Direktörü" görevine getirildi. Opel'in pazarlama stratejilerinin yeniden şekillendirilmesi ve markanın yeniden yapılanması sürecindeki liderliği devamında, bu ay itibarıyla, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde yer alan pazarlardan İsrail/Filistin Genel Müdürü olarak yeni görevine başlayan Emre Özocak, MEA Bölgesi COO'su Samir Cherfan'a bağlı olarak görevine devam edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Yiğit Yantaç Opel Türkiye / Genel Müdür

Opel Türkiye'de Genel Müdürlük koltuğunu Yiğit Yantaç devraldı. Koç Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Yiğit Yantaç, profesyonel kariyerine 2007 yılında Fortis Bankası'nda "Stratejik Planlama ve Performans Yönetimi Sorumlusu" olarak başladı. 2010 yılında HSBC Bank'a "Kurumsal Bankacılık Sorumlusu" olarak transfer olan Yiğit Yantaç, 2015 yılında Borusan Holding "Kurumsal Finans Birim Müdürü" olarak kariyerine devam etti. Yantaç, Mart 2019'da PSA Grubu bünyesinde "Finansal Kontrol Müdürü" olarak başladı ve Opel markasının grup bünyesinde birleşmesi aşamasında çeşitli sorumluluklar üstlendi. Şubat 2020'de "Opel Perakende Satış Müdürü" olarak kariyerine satış alanında devam etmeye karar veren Yantaç, buradaki görevi kapsamında yeni satış stratejilerinin geliştirilmesi ve satış hacimlerini artırmaya yönelik devreye aldığı farklı projeler ile markanın Türkiye pazarındaki yükselen trendine katkı sağladı ve Nisan 2021'de "Opel Satış Direktörü" pozisyonuna terfi etti. Yantaç, üniversite eğitimine ek olarak 2010 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Uluslararası Finans üzerine yüksek lisansını tamamladı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Sinan Anıl Gül FLO / Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı

Türkiye ayakkabı sektörünün önde gelen firmalarından FLO'nun üst yönetiminde gerçekleştirdiği son atama ile Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı görevine Sinan Anıl Gül getirildi. 3 kıtada, 30 ülkede, 800'den fazla mağazasıyla müşterileriyle buluşan FLO, geçtiğimiz günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta FLO Teknoloji şirketini kurduğunu duyurmuştu. Anıl Gül, İstanbul Alman Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra kariyerine 1993 yılında Arçelik Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nde başladı. Gül, 30 yılı aşkın iş tecrübesinde Turkcell, Borusan, n11, Kariyer.net gibi şirketlerde üst düzey yönetim görevlerini üstelendi. FLO'dan önce son görev yeri olan Kariyer.net'de Teknoloji ve İnovasyon Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda bulunan Sinan Anıl Gül, FLO'nun teknoloji çalışmalarına liderlik edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Burcu Tombul Bomi Group Türkiye / Ülke Müdürü

UPS iştiraki ve sağlık lojistiğinde faaliyet gösteren Bomi Group, Burcu Tombul'un Bomi Group Türkiye Ülke Müdürü olarak atandığını duyurdu. Eylül 2020'den bu yana Bomi Group'ta Türkiye ve Rusya Finans Başkanı olarak finansal yönetim konularında aktif rol oynayan Burcu Tombul, yeni pozisyonunda finans ve yönetim alanındaki tecrübesinden yararlanarak sözleşme yönetimlerini ve iş süreçlerini denetleyecek. Aynı zamanda Bomi Group Türkiye'nin yıllar içinde kurduğu müşteri ilişkilerini sürdürmek ve geliştirmekte etkin rol oynayacak olan Tombul, Bomi Türkiye Genel Müdürü Alen Voskericyan'a bağlı olarak görev alacak.Tombul, “Bomi Group ailesinin bir parçası olarak, ekiplerimize liderlik etmeyi, müşterilerimizle güçlü ilişkiler geliştirmeyi ve faaliyetlerimizin başarısına katkı sağlamayı dört gözle bekliyorum” dedi.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Didem Gordon Re-Pie Portföy / Yönetim Kurulu Üyesi

Portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy'ün yeni yönetim kurulu üyesi Didem Gordon oldu. Gordon'un düzenlemeler, kurumsal yönetim ve ESG odaklı girişimlere danışmanlık tecrübesi Re-Pie Yönetim Kurulu'na disiplinler arası bir katkı sağlayacak. Proje finansmanı, banka ve şirketlerin yurtiçi ve yurtdışı halka arzları, birleşme ve satın almalar ile yatırım yönetimi alanlarında uzun yıllara dayanan tecrübesi olan Gordon, 1989'da ABD'de Mitsui Bankası'nda başladığı kariyerine, 1992-2016 arasında Türkiye'de bankacılık ve sermaye piyasalarının önde gelen yerli ve yabancı ortaklı banka ve yatırım kurumlarında üst düzey yönetici olarak devam etti. Bu dönemde, kurumsal yönetim, yatırım profesyonelleri için davranış ve etik standartları gibi düzenlemelerin oluşturulması, bunun yanında yeni piyasa, platform ve ürünlerin geliştirilmesi için gerekli sistem ve altyapı çalışmalarında aktif olarak görev aldı. 2016'dan itibaren finansal hizmetler sektörüne güç veren teknoloji odaklı yeni nesil yatırım şirketleri ile yönetim ve danışmanlık kurulları üyesi kapasitesinde çalışmakta olan Gordon, 2018'de Estonya'da kurduğu Phaida Ventures, farklı sektörlerdeki girişim ve inovasyon projelerine danışmanlık yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nden işletme alanında lisans sahibi olan Didem Gordon, San Diego Eyalet Üniversitesi'nde finans alanında yüksek lisans yaptı. CFA-Harvard Üniversitesi Yatırım Yönetimi ortak eğitimini tamamlayan Gordon, CFA Enstitüsü'nden ESG Yatırımı Sertifikası, SPF Düzey III ve Türev Araçlar lisanslarına sahip.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Tuğba Tuğman GroupM Türkiye / Chief People Officer

Medya yatırım ve reklam şirketi Group M Türkiye'nin Chief People Officer'ı olarak Tuğba Tuğman atandı. Tuğman, şirketin insan ve kültür ekibine liderlik ederek, global vizyon çerçevesinde Türkiye yönetim ekibine katkı sağlacak. Tuğba Tuğman, Boğaziçi Üniversitesi'nde Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık Çift Anadal programlarını tamamladıktan sonra, Rotary International bursuyla bir yıl boyunca University of Georgia'da psikoloji alanında misafir öğrenci olarak eğitim aldı. İşletme alanındaki yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Örgütsel Davranış bölümünde tamamladı. Akademik kariyerine devam eden Tuğman, 2023 yılında İstanbul Rumeli Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında ikinci bir yüksek lisans yaparak Klinik Psikolog unvanını almaya hak kazandı. İnsan Kaynakları kariyeri boyunca profesyonel yöneticilik, danışmanlık ve gelişim koçluğu alanlarında faaliyet gösteren Tuğman, uluslararası şirketlerde büyüme ve değişim süreçlerinde rol oynadı. İnsan Kaynakları departman yapılanması, organizasyonel yetkinlik gelişimi, üst düzey yetkinlik değerlendirmesi, değişim yönetimi ve IK süreç ve sistem geliştirme projelerinde deneyim kazandı. ICF'den "Profesyonel Koç" sertifikası sahibi olan Tuğman, üst düzey yöneticilerin gelişim ve değişim süreçlerine odaklandı. Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nde İnsan Kaynakları'nı temsilen İcra Kurulu üyeliği görevini üstlenen Tuğman, Hitay Holding- Intralot ortaklığı bulunan Bilyoner Teknoloji Şirketi'nde İnsan Kaynakları bölümünü yönetti.