Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

12.02.2024 - 04:52 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamaları sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Data Expert'in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde: 

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Başak Ünal - Nestlé Türkiye/ Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü

Nestlé'nin Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevini Başak Ünal üstlendi. Ünal, yeni pozisyonunda şirketin, tüm pazarlama ve iletişim kanallarındaki çalışmalarına liderlik edecek ve sürdürülebilirlikten büyümeye kadar birçok alanda şirket stratejisine yön verecek. Nestlé çatısı altında 17 yıldır, Türkiye ve global ölçekte çeşitli üst düzey pozisyonlarda rol alan Çikolata İş Birimi Global Kategori Lideri Başak Ünal, 2024 yılı itibari ile Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak yeni görevine başladı. Nestlé'deki kariyerine 2007 yılında başlayan Ünal, Çikolata ve İçecekler İş Birimlerinde marka değerini katkı sağlayan yatırımlarla lansmanlar gerçekleştirdi. Ünal, Nestlé'nin çalışanlarına globalde kariyer deneyimi imkânı sağlayan ve yerel pazarlarındaki pozisyon potansiyellerine ivme katan stratejisiyle 2020'de Global Kategori Lideri oldu. Şirketin genel merkezinin yer aldığı İsviçre'deki görevi sırasında, ürün portföyü ile büyüme stratejisi, inovatif ürün lansmanları, sürdürülebilirlik iletişimleri gibi önemli planlamaları gerçekleştirdi. Ünal, yeni görevinde global tecrübeleri ile yerel hedefleri gerçekleştirmek üzere kapsamlı bir pazarlama ve iletişim stratejisi geliştirmek ve uygulamaktan sorumlu olacak. Marka kimliği ile entegre tüm pazarlama ve iletişim kanallarında şirketin kamuoyundaki imajını ve itibarını yönetecek. İç iletişimden medya satın alma ve planlamaya, paydaş ilişkilerinden kriz yönetimi, sürdürülebilik, dijital pazarlamaya kadar iletişimin her alanında ekibiyle birlikte rol üstlenecek.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Mustafa Seçkin- Unilever / Avrupa, BK, İrlanda, Avustralya ve Y. Zelanda Dondurma GM

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim şirketlerinden olan Unilever, küresel dondurma pazarındaki en büyük iş birimine liderlik edecek yeni ismi Türkiye'den seçti. Unilever Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Ülke Başkanı görevlerini beş yıldır sürdüren Mustafa Seçkin, Unilever Avrupa, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda Dondurma Genel Müdürü olarak atandı. Yeni görevine 1 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Unilever'in Hollanda'daki yönetim merkezinde başlayacak olan Mustafa Seçkin, Unilever'in dondurma işindeki en büyük iş birimine liderlik edecek. Unilever bünyesinde 30 yılı aşkın sürede yurt içi ve yurt dışında önemli sorumluluklar üstlenen Mustafa Seçkin, Unilever Türkiye'nin merkez ofisinin yenilenmesi de dahil olmak üzere geleceğin çalışma modellerine geçişe ve dijitalleşme süreçlerine de öncülük etti. Mustafa Seçkin'in liderliğindeki Orta Doğu & Türkiye Kişisel Bakım organizasyonu da örnek finansal sonuçlarıyla Unilever'in dünya genelinde kişisel bakım iş biriminde en yüksek performans gösteren iş birimleri arasında yer alma başarısını gösterdi. Mustafa Seçkin, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomiyi sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ulusal Ağında 2016 – 2019 yılları arası başkanlık görevini üstlenerek Türkiye'deki kurumsal sürdürülebilirlik gündemine liderlik etti.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Pelin Yelkencioğlu- Securitas Technology / Türkiye Genel Müdürü

Haberin Devamı

Securitas Technology Türkiye, Pelin Yelkencioğlu'nun Securitas Technology Türkiye Genel Müdürü olarak atandığını duyurdu. Yelkencioğlu, yeni görevi kapsamında şirketin Türkiye'deki operasyonlarını yönetmeye, yeni iş stratejileri geliştirmeye, müşteri memnuniyetini artırmaya ve iş performansını iyileştirmeye odaklanacak. Securitas Technology Türkiye'deki kariyerine Pazarlama ve Teknoloji Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başlayan Yelkencioğlu, şirketin pazarlama stratejilerinin oluşturulmasında, değer önerilerinin zenginleştirilmesinde ve büyümesinde önemli rol oynadı. Mevcut görevine ek olarak, 2019-2020 arasında perakende segmentindeki satış faaliyetlerinden sorumlu Satış Direktörü rolünü üstlenen Yelkencioğlu, 2023 yılının Ekim ayında satın alma ve dış ticaret departmanlarının sorumluluğunu da devraldı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü mezunu olan Pelin Yelkencioğlu, lisans eğitimi sonrasında Illinois Üniversitesi'nde İşletme MBA'ini tamamladı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Nazan Durmuş- Medicana Sağlık Grubu / CMO

2019 yılından beri Medicana Sağlık Grubu Pazarlama & İş Geliştirme Direktörü olarak görev yapan Nazan Durmuş, Medicana Sağlık Grubu'nun yeni CMO'su (Chief Marketing Officer) Pazarlama ve İş Geliştirmeden sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı. Nazan Durmuş lisans eğitimini 1997 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini ise 2005 yılında Sabancı Üniversitesi Executive MBA programında tamamladı. Doktora eğitimine Yeditepe Üniversitesi Pazarlama alanında devam eden Durmuş, bu eğitimlerin yanı sıra 2015 yılında Ohio'da, Cleveland Clinic Global Executive Education Programını tamamladı. Hastanecilik, ilaç, kozmetik sektörlerinde, yurtiçi ve çok uluslu şirketlerde 25 yılı aşkın orta ve üst düzey pozisyonlarda pazarlama, satış ve ekip yönetimi deneyimi bulunan Nazan Durmuş, Abdi İbrahim, Christian Dior, P&G, Novartis, Acıbadem, Memorial gibi şirketlerde görev aldı. Dijital Pazarlama, Dijital Sağlık Çözümleri, Sağlıkta Stratejik Pazarlama, İnovasyon ve Turquality gibi konularda uzmanlaşan Nazan Durmuş, Medicana İnovasyon Ofisi kurucu üyeleri arasında.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Ali Aköz- Çelebi Havacılık Holding / Mali İşler Kıdemli Başkan Yardımcısı

65 yıllık tecrübesiyle günümüzde 3 kıta, 5 ülke ve 40'tan fazla istasyonda hizmetlerini sürdüren Çelebi Havacılık, üst düzey yönetici atamalarıyla organizasyon yapısını güçlendiriyor. Ali Aköz, 8 Ocak 2024 itibarıyla Çelebi Havacılık Holding Mali İşler Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başladı. Aköz, aynı zamanda Çelebi Havacılık Holding İcra Komitesi Üyesi olarak hizmet veriyor. Galatasaray Lisesi ve ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Aköz, Chicago Boots'ta Stratejik Finans Yönetici Programı'nı tamamladı. Kariyeri süresince uluslararası şirketlerde Finans Direktörlüğü, CFO ve CEO gibi çeşitli üst düzey pozisyonlarda yer alan Aköz, son olarak, Strateji ve Dönüşüm Ofisi CEO Yardımcısı olarak görev yaptığı LC Waikiki'de şirketin stratejik hedeflerini destekleyen görevler üstlendi. Ali Aköz, yeni görevinde Çelebi Havacılık'ın sektördeki konumunu daha da güçlendirmesine katkıda bulunarak, şirketin stratejik finansal ve büyüme girişimlerinde önemli bir rol oynayacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Bekir Cem- Köksal Zorlu Holding / CEO

Son 10 yılı Zorlu Holding CEO'luğu olmak üzere 27 yıldır Zorlu Grubu'nda önemli görevlerde bulunan Zorlu Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Yüngül'ün 21 Haziran 2024 itibarıyla kendi isteğiyle emekli olması nedeniyle, bu tarihten itibaren CEO'luk görevini Bekir Cem Köksal devralacak. 2002 yılından bu yana Zorlu Holding CFO'su olarak görev yapan, aynı zamanda halen Zorlu Holding ve çeşitli Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olan Köksal, 1 Şubat ve 21 Haziran 2024 tarihleri arasında Zorlu Holding CEO Yardımcılığı görevini de yürütecek. Bekir Cem Köksal Zorlu Holding CFO'luğu görevini ise 1 Mart 2024 tarihinden itibaren Vestel CFO'su Alp Dayı'ya devredecek. Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmasının ardından Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayan Bekir Cem Köksal, 1990 ve 2001 arasında bankacılık sektöründe görev yaptı. 1997 yılında Denizbank'ta Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Bekir Cem Köksal, Zorlu Grubu'na 2002 yılında Vestel'de Finans'tan Sorumlu Başkan olarak katıldı, 2002'de ise Zorlu Holding CFO'luğuna atandı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Cem Muratoğlu- HSBC Türkiye / Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetiminden Sor. GMY

HSBC Türkiye Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na 5 Ocak 2024 tarihi itibarıyla sektörde 30 senenin üstünde tecrübesi bulunan Cem Muratoğlu atandı. HSBC'den atamayla ilgili yapılan duyuruda şu bilgiler paylaşıldı: Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Petrol Mühendisliği bölümünden mezunu olan ve Bilkent Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesine sahip olan Cem Muratoğlu, ayrıca Harvard Business School Üst Düzey Yönetici Programı’nı tamamladı. Cem Muratoğlu, sektörde farklı yerli ve yabancı bankalarda strateji, yatırımcı ilişkileri, kurumsal bankacılık ve bireysel bankacılık alanlarında üst düzey görevlerde bulundu. Zengin sektör deneyimine ve piyasa bilgisine sahip olan Cem Muratoğlu, bankanın birikim yönetimi ürün ve hizmetlerini daha da zenginleştirmek ve dijital yeteneklerini daha da ileriye taşımak için HSBC Türkiye Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi ekiplerine liderlik edecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı
C. Kerim Nişel- IKEA Türkiye / Ülke Müdürü

IKEA Türkiye Ülke Müdürlüğü görevine, halihazırda IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO’su olarak görev yapan C. Kerim Nişel getirildi. Nişel, IKEA Türkiye’nin büyüme, çok kanallı mağazacılık ve yeni nesil müşteri deneyimi stratejilerine liderlik edecek. Kariyerine 2000 yılında finans danışmanlığı alanında başlayan Nişel, şirket birleşmeleri ve satın almaları ve şirket değerleme projelerinde deneyim kazandı. 2004 yılında MAYA Holding bünyesinde yeni kurulmuş olan IKEA Türkiye – MAPA A.Ş.’ye Finansal Kontrolör olarak katıldı ve Ülke İç Denetim Müdürü, Finansman Grup Müdürü ve Finans Direktörü olarak farklı görevler üstlendi. 2017'de IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO pozisyonuna atanan Nişel, 10 yılı aşkın süredir IKEA Türkiye ve MAYA Holding Grup İştirakleri Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor. St. Joseph Lisesi’nde okuyan C. Kerim Nişel, lise eğitimi sırasında AFS programı ile ABD’ye gitti ve daha sonra California State University Fresno’da, finans alanında lisans derecesini tamamladı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Murat Başar- L'Oréal Türkiye / Kurumsal E-Ticaret Direkt

TeknoGüzellik şirketi L'Oréal Türkiye'de üst düzey atama gerçekleşti. 2021 yılından bu yana L'Oréal Türkiye'de Satış Direktörü görevini üstlenen Murat Başar, 1 Ocak 2024 itibarıyla L'Oréal Türkiye Kurumsal E-Ticaret Direktörü olarak görev yapmaya başladı. Türkiye'nin önemli hızlı tüketim şirketlerindeki tecrübesinin ardından 2011 yılında L'Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü'ne Kıdemli Kilit Müşteri Yöneticisi olarak katılan Başar, 2015'te Kanal Satış Müdürü ve Temmuz 2021'de Satış Direktörü görevini üstlendi. Başar, 1 Ocak 2024 itibarıyla L'Oréal Türkiye Kurumsal E-Ticaret Direktörü olarak atandı. L'Oréal Türkiye Tüketici Ürünleri Bölümü dönüşümünde kritik bir rol oynayan Başar, O+O dönüşümü ve e-ticaretin hızlandırılması alanlarına odaklanarak geleceğe hazır bir organizasyon oluşturmak için eğitimler, yeniden yapılanma ve yakın koçluk yoluyla ekibinin dönüşümünde katkı sağladı. Murat Başar liderliğinde bölüm, müşteri memnuniyet anketi Advantage'da genel pazar anketinde üçüncülüğü ve yine genel e-ticaret raporunda ise birinciliği elde etti.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Barış Karaadak- Yorglass / CEO

Kariyer hayatında otomotiv, elektronik ve ticari soğutucu gibi birçok lokomotif sektörde önemli görevler alan Barış Karaadak, Yorglass'ın yeni CEO'su oldu. Bayrağı Yorglass Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar'dan alan Karaadak, görevine 1 Ocak 2024 itibariyle başladı. CEO'luk koltuğunu Barış Karaadak'a devreden Semavi Yorgancılar ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak Yorglass'a stratejik kararlarda yol göstermeye devam edecek. 21 yıllık deneyimiyle bugüne kadar 3 binden fazla insanı yöneten Barış Karaadak; Satış ve Pazarlama, Finans, Üretimin her türlü operasyonu, Müşteri Yönetimi, Yalın Yönetim, İnsan Kaynağı, Dijital Dönüşüm ve Tedarik Zinciri gibi uzmanlıklarda çapraz yönetim tecrübesiyle öne çıkıyor. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Barış Karaadak, Mercedes Benz'de başladığı kariyerine Autoliv ve Aptiv'de devam etti. Metalfrio Solutions'da COO ve Coşkunöz Holding Metal Form Şirketi'nde Genel Müdür olarak büyük başarılar elde eden Karaadak şimdi ise bilgi birikimi ve deneyimi ile Yorglass'ın yarım asırlık başarı yolculuğuna önemli katkılar sunmaya hazırlanıyor.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Nazlı Altıpat- Estée Lauder / Türkiye Genel Müdürü

Nazlı (Koruyan) Altıpat 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla Estée Lauder Şirketleri Türkiye Genel Müdürü oldu. Prestij güzellik alanında kategoriler ve kanallar arası 20 yılı aşkın geniş deneyim ve uzmanlığa sahip olan Nazlı Altıpat, yeni pozisyonunda Estée Lauder Şirketleri Türkiye'nin tüm operasyonlarına liderlik etmenin yanı sıra, büyüme stratejisine yön verecek. Bu çerçevede, Türkiye'nin marka portföyü ve tüm fonksiyonlarında pazar payını artırmak, uzun vadeli sürdürülebilir ve karlı büyüme sağlamak için ekiplerle birlikte çalışacak. Altıpat, Şirketin yerel pazara uygunluğunu hızla arttırmasına devam etme, önemli dijital girişimleri yönlendirme ve perakendeyi güçlendirme gibi görevlerinin yanı sıra, gelişen tüketici, kategori ve kanal fırsatlarından yararlanma, yerel yetenekleri ve yetkinlikleri geliştirme konularına da liderlik edecek. 2011'de Aveda Marka Müdürü olarak Estée Lauder Şirketleri Türkiye'ye katılan Nazlı Altıpat, 2018'de M.A.C Cosmetics Türkiye Marka Müdürü görevini üstlendi. 2020 - 2022 yılları arasında mevcut pozisyonuna ek olarak, Virtual Selling Lideri sorumluluğunu da alan Nazlı Altıpat 2021'in nisan ayından bu yana M.A.C ve Bobbi Brown Marka Direktörü olarak görev yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Altıpat, aynı zamanda aktif bir veteran basketbol oyuncusu

İş dünyası önemli transferler yaptı
Sinem Akgül Yılmaz - LC Waikiki / Pazarlama, İletişim ve Müşteri İçgörülerinden Sorumlu GMY

LC Waikiki'de Pazarlama, İletişim ve Müşteri İçgörülerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna sektörde uzun yıllardır üst düzey yöneticilik yapan Sinem Akgül Yılmaz getirildi. Büyük ölçekli şirketlerde kurumsal iş hedeflerine ulaşmak için uygulanabilir stratejik planlar oluşturmak konusunda başarılı sonuçlara imza atan ve son 1 yıldır LC Waikiki'de CEO Yardımcılığı görevini yürüten Yılmaz, şimdi de markanın Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak yeni görevine 1 Ocak 2024 tarihinde başladı. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi gören Sinem Akgül Yılmaz, öğreniminin son yılını Panthéon-Sorbonne Üniversitesi'nde aynı bölümde tamamladı. Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünde yüksek lisans yapan Yılmaz, kariyerine ürün yöneticisi olarak başlangıç yapmasının ardından çeşitli büyük şirketlerin Pazarlama ve İletişim departmanlarını yönetti. Son olarak 5 yıl boyunca İGA İstanbul Havalimanı Pazarlama, Müşteri Deneyimi ve Yolcu Operasyonları Direktörü olarak görev yapan Yılmaz, LC Waikiki'ye 2023 yılında katıldı. Sinem Akgül Yılmaz, LC Waikiki'nin hem pazarlama, müşteri içgörüleri, iletişim ve dijital pazarlama alanlarındaki uzmanlığı hem de liderlik yetenekleri ve deneyimi ile şirketin başarısını sürdürülebilir kılma misyonunu üstlenecek.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Orkun Gül - Avon Global / Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı

Avon Türkiye’de Genel Müdürlük görevini 6 yıldır sürdüren Orkun Gül, Global’de yeni bir göreve getirildi. Gül, 1 Temmuz 2023’ten bu yana Avon Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı ve Avon Türkiye Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Yeni pozisyonda Orkun Gül; Avon Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı olarak 23 ülkeye liderlik edecek. Gül, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. Kariyerine Procter&Gamble’da başladı ve 7 yıl boyunca Pazar Araştırmaları Müdürü, Eczane Kanalı Satış Müdürü, Geleneksel Kanal Satış Müdürü ve Zincir Mağazalar Müşteri Yöneticisi olarak görev aldı. Avon ailesine 2010'da, üst düzey yönetici adaylarına yönelik bir program olan Global Satış Akademisi kapsamında dahil oldu. 5 yıl yürüttüğü Bölge Satış Grup Müdürlüğü görevinin ardından 2015'te Satış Direktörü olarak atandı. 2017'de Türkiye’deki Genel Müdürlük bayrağını devraldı. Gül, 6 yıllık Genel Müdürlük döneminde, yeni iş modellerinin uygulanılması, markanın çok kanallı stratejisinin hayata geçirilmesi, perakende ve çevrimiçi kanalların geliştirilmesine liderlik etti.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Salih Tuncer Mutlucan - Doğanlar Holding / CEO - İcra Kurulu

Doğanlar Holding ve grup şirketleri bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi unvanıyla görev yapan Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Salih Tuncer Mutlucan, Holding ve grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliği görevlerine ek olarak Doğanlar Holding'e CEO - İcra Kurulu Başkanı olarak atandı. Mutlucan, Boğaziçi Üniversitesi'nde İnşaat Mühendisliği lisansı ve İTÜ İnşaat İşletmesi yüksek lisansının ardından, iş hayatına 1992'de bankacılık sektöründe başladı. Farklı grup ve sektörlerde üst düzey yöneticilik yapan ve 2019 yılında Doğanlar Holding ailesine katılan Mutlucan, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Holding ve grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliği görevlerine ek olarak Doğanlar Holding'de CEOİcra Kurulu Başkanı unvanıyla görev yapacak. Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan konuyla ilgili açıklamasında, Salih Tuncer Mutlucan liderliğinde grubun 2024 yılında yepyeni bir ivme alacağına inandığını söyledi.