Milliyet Executive İş dünyasında transfer hızlı

İş dünyasında transfer hızlı

06.06.2022 - 15:30 | Son Güncellenme:

İş dünyasında C-Level yönetici atamaları sürüyor. Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik hedefleri doğrultusunda mayıs ayında yönetim düzeyinde atamalara devam etti. Mayıs ayında şirketlerin dikkat çeken yeni görevlendirmeleri şu şekilde gerçekleşti.

İş dünyasında transfer hızlı

İş dünyasında transfer hızlı

Haberin Devamı

Berna Tuncel
Yapı Merkezi - İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı

Dünya çapında projelere imza atan Yapı Merkezi Holding’in İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Berna Tuncel oldu. İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Tuncel, İşletme yüksek lisansını Marmara Üniversitesi’nde, İnsan Kaynakları Yönetimi programını ise ODTÜ’de tamamladı. 2006’da dahil olduğu DuPont Kimya bünyesinde, önce Türkiye, Ortadoğu, Afrika Bölgesi İnsan Kaynakları Müdürü, devamında şirketin Cenevre Merkez ofisinde Avrupa, Ortadoğu, Afrika Bölgesi İK Müdürü olarak çalıştı. 2012’de Vodafone Türkiye Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü olarak atanan Tuncel, devamında STFA Holding şirketlerinden Enerya Enerji İnsan Kaynakları Direktörü oldu. 2020-2022 arası DHL Supply Chain Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev alan Berna Tuncel, 9 Mayıs’ta Yapı Merkezi’ndeki görevine başladı.

Haberin Devamı

İş dünyasında transfer hızlı

Ülfet Baykent Uysal
Mey|Diageo - İK Direktörü

Mey|Diageo’nun yeni İnsan Kaynakları Direktörü Ülfet Baykent Uysal oldu. İnsan Kaynakları Yönetimi alanında 23 yılı aşkın deneyime sahip olan Ülfet Baykent Uysal, Mey|Diageo’nun insan kaynakları stratejisinin geliştirilmesine ve uygulanmasına liderlik edecek. Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümü mezunu olan Ülfet Baykent Uysal, kariyerine 1999’da Unilever Türkiye’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladı. 2007’de Unilever’in Fransa ofisine transfer olarak global İK Dönüşüm Projesi’nde Program ve Değişim Yöneticisi olarak çalıştı. 2009’da Unilever Türkiye’ye dönerek Tedarik Zinciri & Endüstri İlişkileri İK Direktörü oldu, 2017 yılında şirketin Türkiye & Nametrub Bölgesi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İK Direktörü olarak atandı. Ülfet Baykent Uysal Mey|Diageo’ya katılmadan önce, 2018’de İK Direktörü olarak göreve başladığı Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nda Vitra markasının İK departmanına liderlik ediyordu.

İş dünyasında transfer hızlı

Onur Dedeköylü
Pegasus Hava Yolları - Ticaret Genel Müdür Yardımcısı

2010 yılından bu yana Pegasus Hava Yolları’nın Pazarlama Grup Direktörü olarak görev yapan ve şirketin marka yönetimi, ürün geliştirme ve dijital dönüşüm yolculuğunda katkısı bulunan Onur Dedeköylü, Ticaret Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Dedeköylü satış, network planlama, pazarlama, gelir yönetimi ve ücret, misafir deneyimi ve kargo departmanlarından oluşan Ticaret biriminden sorumlu olacak. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Onur Dedeköylü, 2002’de Georgia State Üniversitesi’nde pazarlama ve finans alanlarında MBA yaptı. Kariyerine Gillette’te satış ve pazarlama alanlarında çalışarak başladı. İngiltere’de Hasbro şirketinin Avrupa merkezinde pazar araştırması, ürün geliştirme ve marka yönetimi alanlarında çalıştı. Türkiye’ye dönerek Coca-Cola Company’de Coca-Cola markasını yönetti. 2010 yılında Pegasus Hava Yolları’na Pazarlama Grup Direktörü olarak geçen Dedeköylü, yeni görevine 13 Mayıs’ta başladı.

Haberin Devamı

İş dünyasında transfer hızlı

Mehmet Yılmaz
Türk Henkel - Yeni Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyesi

Türk Henkel’de Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanlığına Mehmet Yılmaz atandı. Mehmet Yılmaz, 1 Şubat 2021’den bu yana devam etmekte olduğu Yapıştırıcı Teknolojileri Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Operasyonlar Direktörlüğü görevinin yanı sıra Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı olarak Türk Henkel Yürütme Kurulu üyeliğine getirildi. Mehmet Yılmaz iş hayatına 1994 yılında Henkel’in kalite bölümünde başlayarak çok çeşitli yönetim rolleri üstlendi.

Haberin Devamı

İş dünyasında transfer hızlı

Ökkeş Emin Balçiçek
Architecht - Genel Müdür

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak finansal teknoloji sektöründe faaliyet gösteren Architecht’te genel müdürlük görevine Ökkeş Emin Balçiçek getirildi. 10 yıl boyunca Kuveyt Türk’ün bilgi teknolojileri departmanlarında aldığı görevleri sürdüren Balçiçek, son 3 yıldır Architecht’te teknolojiden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu. Balçiçek, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi İngilizce MBA programında tamamladı. İşe LCW şirketinde yazılım mühendisi olarak başlayan Balçiçek, 2009’da Kuveyt Türk’e katılarak çeşitli yöneticilik görevleri yaptı.

Haberin Devamı

İş dünyasında transfer hızlı

Özge Karaca
Günsan İK Direktörü

Elektrik tesisat ekipmanları üreten Günsan Elektrik’in İK Direktörü Özge Karaca oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat eğitimi aldıktan sonra Henkel’de iş hayatına başlayan Karaca Lafarge, Honeywell, Legrand gibi birçok markanın İnsan Kaynaklarında farklı birimlerde görev aldı. Özge Karaca son olarak Agco İnsan Kaynakları Müdürü’ydü.