Milliyet Executive İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su

İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su

06.09.2023 - 18:11 | Son Güncellenme:

Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Milliyet Executive'de sizleri bu zorlu görevde sergiledikleri performansla dikkat çeken Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'suyla tanıştırıyoruz. İşte DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen En Etkin 50 CHRO Araştırması sonucunda hazırlanan 'En Etkin 50 CHRO' listesinde yer alan İK liderleri...  

Haberin Devamı

Abdulkerim Çay - Türk Hava Yolları - İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

8 yılı aşkın süredir Türk Hava Yolları'nda İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyor. İK süreçlerinin dijital dönüşümü, yetenek kazanımı ve yetkinlik gelişimi konularına odaklanıyor. İnsan odaklı İK stratejisi doğrultusunda çalışan bağlılığını ve mutluluğunu ön planda tutan uygulamalara öncülük ediyor. Bu doğrultuda çalışanların iyi oluş hâline odaklanan TK Well projesine liderlik etti.

Alper Tokalp – Hayat - Global İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Alper Tokalp, Ekim 2020'den beri Hayat Global İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütüyor. Hayat'ın tüm işe alım, yetkinlik geliştirme, yetenek yönetimi ve işveren markası süreçlerine yön veren Tokalp, 551 kişilik bir ekibe liderlik ediyor. Alper Tokalp'in gelecek dönem gündeminde şirketin büyümesini destekleyecek stratejik işgücü ve liderlik planlaması gibi konular yer alıyor.  

Haberin Devamı

Aslı Kunur - Siemens Türkiye – İnsan ve Organizasyon Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu
1999'da Siemens Türkiye bünyesine katıldı. 2008-2015 yıllarında "Ücret ve Yan Haklar Müdürlüğü" ve "İş Ortağı" görevlerini yürüterek şirketin global projelerinde görev aldı. 2018 itibarıyla Siemens A.Ş. "İnsan ve Organizasyon Direktörü" olarak görevini sürdürürken, 2022 itibarıyla YASED İstihdam ve Nitelikli İş Gücü Çalışma Grubu Başkanlığı'nı yürütüyor.

Ayça Kaşıkcı - BSH Ev Aletleri - Gelişen Pazarlar Bölgesi İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu
Kariyerine Otokar'da başladı. 2001'de PepsiCo'ya geçti, 14 yıl; lokal, bölgesel ve global İK Yönetim rollerinde çalıştı. 33 Avrupa ülkesinden sorumlu Avrupa İK Transformasyon Direktörü olarak görev aldı. Koton'da 3 yıl İK ve Transformasyon Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2019'da BSH Grubu'na Türkiye İK Kıdemli Direktörü olarak katıldı. Kasım 2020'den beri BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi'nin İK Başkan Yardımcısı olarak rol alıyor. 

Haberin Devamı

Aylin Yazgan İyicik - Fiba Grubu - İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu
Kariyerine Profil International'da İK danışmanı olarak başladı. Koç Topluluğu'ndaki 18 yıllık kariyerinde Koç Allianz'da İnsan Kaynakları Yöneticiliği, Koç Holding'de Yönetim Geliştirme Yöneticiliği ve 12 yıl Koçtaş İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini sürdürdü. Aralık 2021'de Fiba Grubu İnsan Kaynakları Direktörlüğü'nü üstlendi. Adler Coaching Central Europe'da Fakülte Lideri görevini de sürdürüyor. 

Bahattin Aydın - Yıldız Holding – İnsan ve İş Destek Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Kariyerinde 26 yılı geride bırakan Bahattin Aydın, Yıldız Holding İnsan ve İş Destek Başkanı olarak görev yapmaktadır. Yıldız Holding'in "dijital dönüşüm" ve "insana yatırım" öncelikleri doğrultusunda yetenek kazanımı, yetkinlik gelişimi, dijital süreç ve sistemlerin geliştirilmesi ile ortak hizmet merkezlerinin oluşturulması konusunda çalışmalara liderlik etmektedir.

Haberin Devamı

Banu Artüz - Anadolu Efes - Grup İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu
Kariyerine P&G Satış departmanında başladı. 16 yıllık P&G kariyerinde Kazakistan ve Rusya'da ikamet ederek Doğu Avrupa ve Orta Asya Cumhuriyetleri'nden sorumlu oldu. 2014 yılında Anadolu Grubu'na katıldı. 2018 yılından itibaren ise Anadolu Efes Grup İnsan Kaynakları Direktörü (CHRO) olarak görevine devam ediyor.

Banu Cengiz - Beymen Grup – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu
25 yılı aşan kariyerinde pek çok sektörde satın alma ve birleşme süreçleri dahil olmak üzere stratejik, proaktif ve yenilikçi insan kaynakları uygulamalarının hayata geçmesine liderlik etti. Mart 2020'den bu yana Beymen Grup'ta insan kaynakları, idari işler, iş sağlığı ve güvenliği ve iç iletişim fonksiyonlarının yönetiminden sorumlu Grup CHRO olarak istihdamda fırsat eşitliği, organizasyonel çeviklik, kültür ve işveren markası yönetimine liderlik ediyor. 

Haberin Devamı

Başak Çalıkoğlu Akyol - Ford Otosan - İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Ford Otosan'daki kariyerine 1999'da Kalite Mühendisi olarak başladı. Kalite Güvence bölümünde çeşitli görevler üstlendi. Yeniköy Fabrikası Kalite ve Araç Değerlendirme Yöneticiliği, Kalite Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Müdürü görevlerinin ardından Toplam Kalite Direktörlüğü'ne getirildi. 1 Mart 2022'den bu yana Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Dönüşüm Lideri olarak görev yapıyor.

Berna Tuncel - Yapı Merkezi Holding - İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

23 yıllık kariyerinde, Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde, farklı sektör ve kültürlerde insan kaynakları süreçlerinin yapılanması ve geliştirilmesine liderlik ederken, 6 Sigma Green Belt ve CTI Koçluk Sertifikalarını tamamladı. 2022 yılında göreve başladığı Yapı Merkezi Holding bünyesinde, tüm grup şirketlerinden sorumlu İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Berna Yener Aksu - P&G - Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya YK Üyesi ve İK'dan Sorumlu Kıdemli Direktör

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2000 yılında adım attığı P&G'de yaklaşık 15 yıldır üst düzey İK yöneticisi olarak çalışıyor. Kendini "iyiliğin gücü" olarak tanımlayan P&G'de İK politikalarını da bu doğrultuda İK takımıyla birlikte hayata geçiren Aksu, çalışanların "iyi" hissettiği, kariyerini geliştirdiği, becerilerini güçlendirdiği bir yapı kurmaya öncülük ediyor. 

Burcu Yüksel Kocagöz - Petrol Ofisi Grubu – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

 Türk Henkel'de başladığı satın alma kariyerine, 28 yıl boyunca farklı sektörlerde devam etmiş, Türkiye'de ve global süreçlerde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2020 yılında Petrol Ofisi Grubu'na Satın Alma Kıdemli Müdürü olarak katılan Kocagöz, Kasım 2021'den bu yana 'İnsan Kaynakları Direktörü' görevini sürdürmektedir.

Can Örüng – OYAK - İnsan Kaynakları Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu. Koç Üniversitesi'nde Executive MBA'ini tamamladı. İş Bankası'nda müfettişlik, IBM ve Deloitte firmalarında yönetim danışmanlığı yaptıktan sonra bankacılık sektöründe farklı fonksiyonlarda üst düzey yönetici olarak çalıştı. 2017 yılında katıldığı OYAK grubunun İK ve sürdürülebilirlik faaliyetlerinden sorumlu.

Cenk Akıncılar - QNB Finansbank - İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

1998-2003 yılları arasında Pamukbank İnsan Kaynakları'nda çalıştıktan sonra 2003 yılında QNB Finansbank'ta çalışmaya başladı. 2003 yılından itibaren QNB Finansbank İnsan Kaynakları'nda birçok birimde görev alan Akıncılar, 2019 yılından bu yana İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

Deniz Daver - Abdi İbrahim - İnsan ve Kültür Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İş yaşamına Nicholson International'da başlayan Daver, sonrasında Ernst &Young'da İK Danışmanı ve Glaxo Smith Kline'da İK Yöneticisi olarak görev aldı. 2010'dan itibaren kariyerine Mavi Jeans'te devam etmiş; Türkiye ve Uluslararası İK Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli İK ve Organizasyonel Gelişim Direktörü olarak görev yapmıştır. Mart 2022'den bu yana Abdi İbrahim'de İnsan ve Kültür Grup Başkanı. 

Duygu Erzurumlu Cengiz - Akkök Holding – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İşletme eğitimi sonrası Londra'da MBA yaptı. Kariyerinde Petrol Ofisi İK Organizasyonel Gelişim Müdürü, R&M İnsan Kaynakları Müdürü, İnsan Kaynakları Operasyon Müdürü görevlerinde yer aldı. Akkök Holding ve Akenerji İK Direktörlüğü ve Akhan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyor. 

Emirhan Karayay – Aydem Holding – İnsan Kaynakları Grup Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İK Grup Direktörü olarak katıldığı Aydem Holding bünyesinde; Aydem Yenilenebilir A.Ş. İK Direktörü, Aydem Holding Elektrik Dağıtım Şirketleri Adm ve Gdz İK Direktörü rollerini üstlendi. Ocak 2023'te yeniden atandığı Aydem Holding İK Grup Direktörlüğü görevine devam ediyor. İK alanında 25. yılına girdiği mesleki kariyerinde hızlı tüketim ve enerji gibi sektörlerde İK Müdürü ve İK Direktörü görevlerinde bulundu.

Eray Karaduman - Kordsa - İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Kordsa'da göreve 2019'da başladı. 'Dijital, Veri Odaklı ve Çevik Organizasyon' yaklaşımıyla; global liderlik gelişimi, işveren markası ve dijitalleşen İK uygulamalarını yönetti. 'Hayatı güçlendirmek için en iyi yer' kültürünü tüm organizasyonda yayarak 4 farklı ülkede 'Great Place to Work' sertifikasının kazanılmasını sağladı. 

Erhan Özel - Temsa - İnsan Kaynakları & Bilgi Teknolojileri & Sürdürülebilirlik GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Coca-Cola'da başladığı kariyerine TEMSA ve MMK Metalurji gibi büyük şirketlerde yöneticilik yaparak devam etti. Şu anda TEMSA'da İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaktadır. İnsan Kaynakları uluslararası yapılanmasının kurulması, agile kültürünün yaygınlaştırılması, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, organizasyonel dönüşüm alanlarında şirkete liderlik etmiştir. 

Eriş Aslan - Koçtaş - İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Toplam 16 yıllık iş deneyiminin 14 yılını İnsan Kaynakları alanında geçirdi. 2 yıldan uzun süredir İnsan Kaynakları Tribe, Çalışan Deneyimi Tribe ve Çevik Dönüşüm CoE Liderliğini yapıyor. Bugüne kadar otomotiv, enerji, perakende sektöründe ve Koç Holding'te çalışarak farklı sektörleri deneyimledi. ODTÜ Endüstri Mühendisliği ve Koç Üniversitesi Executive MBA mezunu.

Erkan Güngör - Ak Gıda-İçim Süt - İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Üretim, planlama ve kalite alanlarından sonra İK alanında çalışmaya başladı. 25 yılı aşkın tecrübesi ile Pakistan'dan Romanya'ya kadar farklı ülkelerdeki İK ekiplerine ve süreçlerine liderlik etti. Son 8 yıldır Ak Gıda - İçim Süt'te görev yapıyor. Kültürel dönüşüm projeleri, kültürel farklılık yönetimi, İK süreçlerinde veri analitiği ve yapay zeka kullanımı özel ilgi alanını oluşturuyor. 

Esra Beyzadeoğlu – Hepsiburada – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Esra Beyzadeoğlu, Sabancı Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisansına sahip. 22 yılı aşkın tecrübesi bulunan Beyzadeoğlu, 2021 yılında İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı olarak Hepsiburada'ya katıldı. Müşteri deneyimi, müşteri hizmetleri ve insan kaynakları gruplarına liderlik etmektedir. 

Evrim Bayam - Orhan Holding - İnsan ve Kurumsal Gelişim Başkan Yardımcısı / İcra Kurulu Üyesi

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Johns Hopkins Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyerinde iş ürün geliştirme, şirket birleşmeleri, yeniden yapılanma süreçleri ve inovasyon konularına liderlik etti. Bu alanda danışmanlık ve eğitmenlik görevlerini üstlendi. Nisan 2018'den bu yana 10 binin üzerinde insan kaynağı ile 4 kıta 15 ülkede faaliyet gösteren Orhan Holding'in İnsan ve Kurumsal Gelişim Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Eylem Özgür - Eczacıbaşı Topluluğu - İnsan Kaynakları Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Eylem Özgür, lisans derecesini İTÜ'den, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise İstanbul Üniversitesi'nden aldı. İş yaşamına Aselsan'da başlayan Özgür, Eczacıbaşı Topluluğu'na İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı olarak katıldı. Bu alanda her seviyede görev aldı. Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Grup Başkanı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Güntulu Peker - Sahibinden.com - İş Destek Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İnsan ve kültür alanında 20 yılı aşkın süredir çalışan Peker, teknoloji ve telekomünikasyon sektörlerinde farklı markalarda ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza attı. Tüm insan ve kültür süreçlerinin çalışan deneyimi perspektifiyle tasarlanmasına inanan Peker, çalışanların yüksek motivasyonla çalışabildikleri ortamlar inşa ediyor.

Prof. Dr. Hakan Karataş - T.C. Cumhurbaşkanlığı SSB - Kurumsal Gelişim ve Değerler Başkan Yrd.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Aselsan'da beş yıl Kurumsal Yönetim GMY görevini yürüttü. Yetenek yönetimi, çalışan deneyimi, liderlik programları, işveren markası, performans yönetimi ve genç yetenek programları konularında birçok projeyi hayata geçirdi. ASİL Derneği'ni kurarak kamu yararına dernek statüsü kazandırdı, toplum yararına çalışmalara imza attı. SSB Akademi kapsamında milli yetkinlik geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir. 

Hakan Öker - TAV Havalimanları Holding - İnsan Kaynakları Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Küresel ayak izi 29 ülke, 90 havalimanına ulaşan TAV'da çok kültürlü bir yetenek havuzunu yönetiyor. Şirketin iş stratejisine uygun olarak kişiselleştirilmiş bir yetenek yönetimi üzerine yoğunlaşıyor. Tüm süreçlerin buluta taşındığı, 36 bin çalışanı kapsayan ve hızla değişen iş koşullarına cevap verecek bir sistem oluşturuyor. 

Murat Tolga Görgülü - OYAK Renault - İnsan Kaynakları & Etik ve Uyum Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

1998 yılında İnsan Kaynakları Direktörü olarak başladığı İK kariyerine daha sonra PepsiCo, Goodyear gibi global firmalar ile ilaç ve boya kimya sektörlerinde yine İK Direktörü olarak devam etti. Halen Renault Grubu Türkiye'nin İK&Etik ve Uyum Direktörü'dür. Birçok transformasyon, yeni fabrika yatırımları ve yeniden yapılanma süreçlerine liderlik etti.

Nazire Ulusoy - IC Holding - CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

IC Holding'in merkezileşme sürecinde, pandemi sonrasında kurumsal dayanıklılıklarını destekleyici birçok uygulamanın öncüsü olmuştur. Re/flex Çalışma Düzeni, 10'dan Başla, IC Flexy ve birçok örnek uygulama ile çalışan deneyimi, yetenek yönetimi ve işveren markası süreçlerini güçlendirmiştir. Ayrıca grubun insan kaynakları süreçlerinin dijital dönüşümüne öncülük etmiştir.

Nazlı Tlabar Güler - Vodafone Türkiye - İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Eylül 2022'de İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak Vodafone'a katılmıştır. İK alanında 20 yıllık deneyime sahip olan Güler, Avea ve Cigna Finans ve Emeklilik'te İK alanında üst düzey sorumluluklar üstlenmiştir. Işık Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Güler, LSE'de Organizasyonel ve Sosyal Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Nihan Alhan - Borusan Mannesmann - İnsan ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı, İcra Kurulu Üyesi

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2005-2014 yılları arasında Yazaki Otomotiv Yan Sanayi şirketinde İK Müdürü olarak görev yapmış, 2014 - 2021 yılları arasında Autoliv'de Ülke İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Müdürlüğü görevini yürütmüştür. 2021 yılından bu yana Borusan Mannesmann'da İnsan ve Sürdürülebilirlikten sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Nursel Ölmez Ateş - Borusan Holding - İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2018'den beri mevcut görevini sürdürüyor. İK fonksiyonunu farklı sektörlerde geniş çerçevede icra ediyor. 2013'ten bugüne yönetici koçluğu yapıyor ve EMCC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor. KAGİDER'e 3 yıldır üye. %30 Kulübü'nün ise 5 yıldır Yönlendirme Kurulu Üyesi olarak görev alıyor. 

Olcay Yılmaz Nomak – Migros Grubu - İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

1996'da iş yaşamına, 1998'de ise Migros kariyerine başladı. Nomak, 2005'te İK Planlama ve Sistem Geliştirme Müdürlüğüne atandı. 2010-2018 arasında sırasıyla İK Planlama ve Seçme Yerleştirme Müdürlüğü, İK Grup Müdürlüğü ve İK Direktörlüğünü üstlendi.2019 itibarıyla şu an 60 bin kişilik olan Migros Ailesi'nin İK ve Endüstri İlişkileri GMY olarak görevini sürdürmektedir. 

Osman Ünal – Yıldırım Holding – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İş hayatına 1987 yılında Koç Holding'de başladı. İnsan kaynakları, endüstri ilişkileri ve toplam kalite yönetim sistemlerinde 34 yıllık deneyime sahip. Şubat 2021'den beri 56 ülkede faaliyet gösteren Yıldırım Şirketler Grubu'nda İnsan Kaynakları Başkanı görevini sürdürüyor. 

Ozan Gürsoy - Türkiye İş Bankası - Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2020'den bu yana İnsan Kaynakları, Yetenek Yönetimi ve Stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini yürüten Gürsoy, bakış açısı ve liderliğinde yenilikçi, dinamik, çalışanı anlayan ve yanında olan bir İK vizyonu ile hem çalışanlar hem de adaylar için İş Bankası'nın tercih edilen işveren ve çalışan bağlılığı yüksek kurum konumunun korunması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Önder Korkmaz – TÜPRAŞ – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Kariyerine 2005 yılında Garanti Bankası'nda başlamış ve aynı kurumda 2015 yılına kadar İnsan Kaynakları alanının çeşitli fonksiyonlarında, yöneticilik görevi ile devam etmiştir. 2016 yılında Koç Topluluğu'na katıldı ve Koç Holding bünyesinde Organizasyonel Gelişim, Eğitim, İşe Alım ve Çalışan Deneyimi alanlarında İnsan Kaynakları Koordinatörü olarak görev yaptı. 24 Nisan 2023'te Tüpraş İnsan Kaynaklarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Özden Önaldı - Yapı Kredi - İnsan Kaynakları Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2022 yılı itibarıyla İK Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetiminden Sorumlu GMY ve İcra Kurulu Üyesi olarak Yapı Kredi'de görev yapmaya başladı. Yapı Kredi Grubu İştirakleri Disiplin Komitesi Başkanı ve Sürdürülebilirlik Komitesi Üyesi görevlerini de sürdürmektedir. Mart 2023 itibarıyla Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler, Yapı Kredi Finansal Kiralama A.O, Yapı Kredi Teknoloji A.Ş. ve Yapı Kredi Faktoring A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesidir.

Pınar Yamaner - Alarko Holding - İnsan ve Organizasyon Grup Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2019'dan bu yana İK alanında sağladığı dönüştürücü etki ve liderlik yetenekleriyle Alarko Holding İK süreçlerini yönetiyor. İK yönetiminin sadece operasyonel değil stratejik bir bileşen olduğunu savunuyor ve çalışanların potansiyelini en üst düzeye çıkaran yaklaşımıyla, hem bireysel gelişime hem de şirket performansına odaklanıyor. İK yönetiminde modern ve etkili çözümler sunuyor.

Seda Erdem Yılmaz- Ata Grubu Teknoloji Şirketleri – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Boğaziçi Üniversitesi mezunudur. Fulbright bursuyla ABD Tulane Üniversitesi'nde MBA derecesini tamamladı. Ernst&Young, Peppers&Rogers ve PwC şirketlerinde ABD ve Türkiye başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yönetim danışmanlığı faaliyetlerinde bulundu. 2011 yılından beri Ata Grubu'nda strateji ve daha sonra İK alanında üst düzey yöneticilik yapmaktadır. 

Selda Seçkinler Oba - Kale Holding - İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

ODTÜ Kamu Yönetimi ve Loughborough University MBA mezunudur. Koç Üniversitesi e-MBA programını tamamladı. Türkiye, İngiltere ve ABD'de koçluk başta olmak üzere çeşitli sertifika programlarına katılan Selda Seçkinler, Kasım 2016'dan beri Kale Grubu Başkan Yardımcısı/İnsan Kaynakları (CHRO) ve İcra Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 

Semra Ergin – Samsung Türkiye – İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Marmara Üniversitesi'de lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi'nde ise yüksek lisansını tamamlamıştır. 2003 yılında kariyerine başlamış, Samsung Türkiye'de 16 yıllık görevi süresince çeşitli İK projelerinde Genel Merkez ve MENA Bölge Müdürlükleri üst yönetim ve İK'sıyla birçok proje geliştirme sürecinde bulunmuştur.

Şenay Yalıç - Vaillant Group Türkiye - İK Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

ODTÜ Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan Şenay Yalıç, Üretim, Yalın, Mühendislik fonksiyonlarında çeşitli kademelerde yöneticilik yapmıştır. 2013 yılından bugüne İK yöneticiliği pozisyonlarında kariyerine devam etmiştir. 2018 yılından bugüne Vaillant İK Direktörlüğü görevini yerine getiren Şenay Yalıç, aynı zamanda ICF sertifikalı koçtur.

Şengül Arslan – Şişecam - İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

İTÜ mezunu olan Arslan, Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programından yüksek lisans derecesi almıştır. Kariyerine Arthur Andersen'da Yönetim Danışmanı olarak başlayan Arslan, sonrasında telekomünikasyon, danışmanlık, bankacılık gibi farklı sektörlerde yöneticilik görevlerini sürdürmüştür. Arslan, Mart 2017 itibarıyla Şişecam'a İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak katılmıştır.

Şennur Kuru - Kibar Holding - İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Topluluğun sürdürülebilirlik hedeflerinden hareketle kaçınılmaz olana sadece hazır olmak değil öncü olmak için; organizasyonel dönüşüm projelerini, liderlerden başlamak üzere tüm paydaşların değer yaratma kaygısıyla müşteriyi dert eden, var olanı sorgulayan ve çıtayı sürekli yükselten yaklaşımlarının sürekliliğini sağlamak hedefiyle kültürel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor.

Toygan Pulat - Arçelik - İnsan Kaynaklarından Sorumlu GMY

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Lisansını ODTÜ'de, yüksek lisansını ise Bilkent Üniversitesi'nde tamamlayan Toygan Pulat, Kanada McMaster Üniversitesi'nde İK Yönetimi eğitimi gördü. 30 yıla yaklaşan kariyeri boyunca tüketim ürünleri, güzellik, kişisel bakım ve telekom gibi çeşitli sektörlerde görev alan Pulat, hızlı büyüyen pazarlarda organizasyonel ve kültürel dönüşüm üzerine çalıştı. Pulat, Haziran 2021'den bu yana ise Arçelik'te CPO olarak görev yapıyor. 

Tuba Albayrak - Karaca Grup - İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi 

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Huawei Accenture, DB Schenker Arkas ve son olarak KARACA Şirketler Grubunda kariyerine devam etmektedir. 

Umut Günal – Koç Holding – İK Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Lisans eğitimini Koç Üniversitesi, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Hay Group Danışmanlık, Ericsson ve TalentSys Danışmanlık'ta görev yaptı. 2017 yılında Koç Holding A.Ş. bünyesine katıldı. Koç Grubu'ndaki görevini İK Direktörü olarak sürdürüyor. 

Ülfet Baykent Uysal - Mey Diageo - İnsan Kaynakları Direktörü

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Boğaziçi Üniversitesi İktisat mezunu olan Ülfet Baykent Uysal, kariyerine 1999 yılında Unilever Türkiye'de İK ekibinde başladı. 2014-18 yıllarında Unilever NAMETRUB Bölgesi Satış/Pazarlama İK Direktörlüğü görevinin ardından 2018-2022 arasında Eczacıbaşı Yapı Grubu İK departmanına liderlik etti. 2022 Mayıs'tan bu yana MeyDiageo İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütmektedir. 

Yakup Aydilek - Enerjisa Enerji - İnsan ve Kültür Bölüm Başkanı

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

Kariyerine Deloitte'ta başlayan Yakup Aydilek, Enerjisa'nın İnsan ve Kültür Başkanı olarak görev almaktadır. Paris Pantheon-Sorbonne Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı (MBA) derecesine, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde İşletme Bölümü lisans derecesine ve SMMM belgesine sahiptir. 

Yeşim Çokeker – DeFacto – CHRO

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

2014'ten beri DeFacto'da liderlik yapıyor. Kurum kültürü, çalışan deneyimi ve mutluluğu için projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilir büyüme için öğrenen organizasyon olmayı önemsiyor. 2016'da DeFacto Business Academy'yi kurdu. Yeni nesil çalışma modelleri ve işin geleceği için çalışmalar yapıyor. 

Peki bu seçim nasıl yapıldı?

DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen "En Etkin 50 CHRO" Araştırması kapsamında, Türkiye'de açıklanan 500 listeleri, borsaya kote şirketler, holdingler ve araştırmaya yapılan başvurular baz alınarak 1.500'ün üzerinde organizasyon belirlendi. Cirosal büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, organizasyonun sektördeki repütasyonu yönlerinden araştırmaya dahil edilen 1.000'in üzerinde organizasyonun en üst düzey İnsan Kaynakları yöneticisine ulaşıldı. Adaylar belirlenirken, görev süresi 1 yıldan kısa olan ve araştırmada yer almak istemeyen CHRO'lar

kapsam dışı bırakıldı. Adaylardan, performans ve iş deneyimlerine ek olarak; insan kaynakları fonksiyonunun geçirdiği değişim ve sürece nasıl adapte oldukları hakkında sorular soruldu. Temin edilen bilgiler, Danışma Kurulu tarafından analiz edildi. Danışma Kurulu'nun oylama ve değerlendirmeleri sonucunda performanslarıyla dikkat çeken Türkiye'nin En Etkin 50 İK Yöneticisi belirlendi.

İşte Türkiyenin En Etkin 50 CHROsu

CHRO Summit 2023 

En Etkin 50 CHRO ödül töreni, 9 Ekim'de Mandarin Oriental Bosphorus Otel'de Resillience Reset ana temasıyla düzenlenecek CHRO Summit 2023'te gerçekleşecek.