Milliyet Executive İzmir'de etkinliğe Pasaport çıkardı

İzmir'de etkinliğe Pasaport çıkardı

11.03.2024 - 06:48 | Son Güncellenme:

Sanayici kimliğinin yanına yenilerini ekleyen Perihan İnci etkinlik merkezi BonVivant'ı Alsancak'ın ardından Pasaport'ta da açtı. İnci kentin kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk getirme hedefi olduğunu söylüyor.

İzmirde etkinliğe Pasaport çıkardı

ASLI ÖKTENER- İş insanı Perihan İnci, sanayici kimliğinin yanına yenilerini ekliyor... İzmir'de 'iyi yaşamın adresi' mottosuyla kurduğu BonVivant, arka arkaya etkinlik merkezleri açıyor. Alsancak'taki BonVivant'ı Pasaport'taki takip etti. BonVivant kelimesi, "yaşamaktan keyif alan, iyi ve kaliteli yaşamayı seven, hayatın değerini anlayan insan" anlamını taşıyor. Perihan İnci yeni projesi için, "Kentin kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk getiriyor" tanımı yapıyor. BonVivant Pasaport'un misafirlerini farklı bir atmosferde Körfez manzarası ile ağırladığına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

*BonVivant, Alsancak'tan sonra ikinci etkinlik merkezini Pasaport'ta açtı... Dilerseniz önce kuruluş hikâyenizden başlayalım... Hayalinizi gerçekleştirmek zor oldu mu, kaç yılınızı aldı bize anlatır mısınız?

BonVivant Alsancak'ın tarihi ve kültürel dokusunu yeniden günümüze taşıyacak bir mekân yaratma hayali ile başladı. Alsancak'ta geçmişi 1800'lü yıllara kadar uzanan ve 'Punta' olarak da bilinen tarihi Rum evlerinin yer aldığı bölgedeki evlerin çoğu bakımsız ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. 6 yıl önce Alsancak 2. Kordon üzerinde bulunan ve bugün BonVivant'a ev sahipliği yapan iki Rum evi ile karşılaşmam bu projenin başlangıcı oldu. Burada gördüğüm evler beni çocukluğumun İzmir yalısında bulunan, hayran olduğum güzelim cumbalı evlerin zamanına götürdü. Çocukluğumda, cumbalı evlerdeki yaşamı hep merak ederdim. Çocukluk anıları ve binalara hayat verme isteği birleşti ve bu iki güzel yapıyı İzmir'e kazandırma arzusuna dönüştü.

Haberin Devamı

İzmirde etkinliğe Pasaport çıkardı

*19. yüzyıla ait iki komşu Rum evinde hayat bulan Alsancak BonVivant, açıldığı günden bugüne kadar kaç buluşmaya ve hangi sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı?

Onlarca kurumsal toplantı, sergi, söyleşi, sanatçı ve sanatseveri bir araya getirerek iyi yaşamın adresi oldu BonVivant. Şimdi de "BonVivant Pasaport Etkinlik Merkezi" ile büyüyerek devam edecek.

*İzmirlilerin ilgisi beklediğiniz gibi oluyor mu?

İzmir tarihi boyunca "batıya açılan pencere" oldu. Eski çağlardan beri etkin bir liman kenti olması nedeniyle, ülkeler ve kıtalar arasındaki kültürel diyaloğa destek veren bir sosyal yapıyı barındırır. Bu sebeptendir ki İzmir halkının tepkisi BonVivant'a çok sıcak oldu. Ağırladığımız tüm misafirlerimiz BonVivant'ın sunduğu ayrıcalıklı buluşma noktası konseptini çok sevdiler ve gün geçtikçe bu ayrıcalığı yaşamak isteyen konuk sayımız arttı.

İzmirde etkinliğe Pasaport çıkardı

*Şimdi de muhteşem Körfez manzarasına sahip Pasaport şubenizi hayata geçirdiniz... Peki, Pasaport BonVivant'ta ziyaretçileri neler bekliyor?

Aslında BonVivant Alsancak'ı biraz evimizin misafir odası konseptiyle; entelektüel buluşmalar, toplantılar ve eğitimler olsun, sinema günleri yapalım, tarih, felsefe konuşalım, eğitimler olsun gibi bir özlemle açtık... Ama baktık ki evimizin misafir odası yetmiyor daha kapsamlı eğitimler için biraz daha büyük bir mekâna ihtiyaç duyduğumuz noktada BonVivant Pasaport gündeme geldi. BonVivant, Pasaport lokasyonu içinde yer alan yüksek kapasiteli salonlarında kurum ve kuruluşların toplantıları, eğitim faaliyetleri, özel etkinlikleri, kongre ve konferansları, basın buluşmaları, lansman organizasyonları gibi birçok alanda konuklarına hizmet veriyor. Sadece İzmir'den değil farklı kentlerden de misafirlerimizi ağırlıyoruz.

Haberin Devamı

*Pasaport BonVivant'ın Alsancak'tan farklı yönleri bulunuyor mu?

BonVivant Pasaport panoramik İzmir Körfezi manzarası ve yüksek kapasitesiyle uluslararası konferans ve toplantılar, özel davet ve organizasyonlar yapmanın yanında kurumsal misafirleri ağırlama imkânı da sunuyor. "BonVivant Pasaport" kentin kültür, sanat ve iş dünyasına yeni bir soluk getiriyor. İzmir'in ihtiyacı olduğuna inandığım bir merkezi, İzmir'e yakışan bir şekilde hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.

Haberin Devamı

*BonVivant, sadece konferanslar ve sanat etkinlikleriyle değil lezzetleriyle de ön plana çıkıyor değil mi?

 Tabii. Alsancak'ta BonVivant Brasserie ve BonVivant Patisserie dünya mutfağı seçkilerinden oluşan menülere sahip.

İzmirde etkinliğe Pasaport çıkardı