Milliyet Executive Liderler ve zirveler

Liderler ve zirveler

05.01.2022 - 14:06 | Son Güncellenme:

2016 yılında DataExpert katkılarıyla BMI Business School organizasyonuyla başlatılan liderlik zirveleri C-Summit Series (CFO Summit, CHRO Summit, CMO Summit) ve En Etkin 50 Fonksiyon Lideri araştırmaları (En Etkin 50 CFO, En Etkin 50 CHRO, En Etkin 50 CMO) son beş yıldır sektörde ses getiren işlere imza attı.

Liderler ve zirveler

DataExpert Yönetici Ortağı Yasin Altunkaya, “1995 yılından bu yana Türkiye’de yönetici transferleri ve insan kaynakları sektörünün oluşumuna büyük katkı sağlamış olan en köklü yönetici araştırma şirketlerinden birisi olan DataExpert katkılarıyla, 2015 yılında da inisiyatif alarak Türkiye’deki fonksiyon liderlerine önem atfetmek üzere liderlik zirveleri ve araştırmalar serisi başlattık. Bu çalışmalar birçok kuruluşun benzer çalışmalara yönelmesini sağlamıştır. 3. Köprüden, 3. Havalimanı’na kadar, Türkiye’de kendi alanlarında lider olan birçok kuruluşun yönetici araştırmasını gerçekleştiriyoruz, yaptığımız işler neticesinde iş dünyasının nabzını yakından tutuyoruz. Son beş yıldır da iş dünyası liderleri ile sektör temsilcilerinin bir arada deneyimlerini paylaşmalarını sağlıyoruz” dedi. Altunkaya, şöyle devam etti: “2016’den beri En Etkin 50 listelerinde yer alıp terfi alan fonksiyon liderlerinin CEO koltuğuna yükselmesi veya mevcut koltuklarını büyütmesi araştırmaların amacına ulaşmış olduğunu işaret ediyor” dedi. 2022 yılı itibarıyla C-Summit Series ve En Etkin 50 Fonksiyon Lideri araştırmalarına Teknoloji Liderleri Zirvesi (CTO Summit) ve En Etkin 50 Listesi ekleniyor. Özellikle orta ve üst düzey yönetici atamaları konusundaki deneyimi ile sektördeki varlığı güçlü kılan DataExpert, yılda 100-150 arası üst düzey yönetici ataması gerçekleştirerek iş ortağı olduğu organizasyonların vizyonlarının gerçekleşmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Liderler ve zirveler

Bir bakışta...

-CHRO - Listelerde yer alan İK liderlerinin yüzde 19’u terfi ederken, terfi edenlerin yüzde 40’ı ise çalıştıkları markalarda global sorumluluk üstlendi.

-CMO - Listeye giren liderlerden yüzde 21’i terfi ederken yüzde 10’u CEO ya da Yönetim Kurulu Başkanlığı pozisyonlarına yükseldi, yüzde 11’i de mevcut koltuklarını büyüttü.

-CFO - Açıklanan her En Etkin 50 CFO listesindeki CFO’ların yaklaşık yüzde 10’u terfi alıp artık CEO ve benzeri pozisyonları sürdürmekte.

‘En Etkin 50’ listeleri ve C-Summit Series 2022 takvimi

-Liderlik araştırmaları serisi 2022’de ‘En Etkin 50 CFO’ araştırması ile başlayacak. Sonuçlar Milliyet Executive şubat sayısında açıklanacak. Listeye giren isimler ödüllerini, 22 Şubat’ta Enerjisa ve QNB Finansbank ana sponsorluğunda Mandarin Oriental Bosphorus İstanbul’da düzenlenecek CFO Summit 2022’de alacak.

Haberin Devamı

-Listeler En Etkin 50 CHRO araştırması ile devam edecek. Sonuçlar Milliyet Executive mayıs sayısında açıklanacak. Ödüller, 24 Mayıs’ta düzenlenecek CHRO Summit 2022’de takdim edilecek.

-En etkin 50 CMO listesi ise Milliyet Executive eylül sayısında açıklanacak. Ödüller, 22 Eylül’deki CMO Summit 2022’de takdim edilecek. Bu 3 önemli Zirve’nin ve listenin ardından 2022’de ilk kez “Türkiye’nin En Etkin 50 CTO - Teknoloji Lideri” araştırması yayınlanacak ve ödül töreni yılın son çeyreğinde Teknoloji Liderleri Zirvesi CTO Summit 2022’de olacak.