Milliyet Executive Liderlik kadroları

Liderlik kadroları

10.05.2023 - 04:22 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici atamalarını sürdürdü.

Liderlik kadroları

Geçen ay farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı. Data Expert'in derlediği bazı atamalar şu şekilde gerçekleşti:

Haberin Devamı

Liderlik kadroları
Burçin Girit Koç Holding / Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü pozisyonuna, 3 Nisan 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, BSH Ev Aletleri Gelişen Pazarlar bölgesi (Türkiye, Orta Doğu ve Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Hindistan ve Güneydoğu Asya Ülkeleri) Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak görev yapan Burçin Girit’in atandığı duyuruldu. Burçin Girit iş yaşamına 1995 yılında Kanal D’de Halkla İlişkiler Departman Yöneticisi olarak başladı. 1996-1998 yılları arasında Pfizer şirketinde Pazarlama Operasyonları Uzmanı olarak görev yaptı. 1998-2007 yılları arasında sırasıyla, Intel’de Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesinden sorumlu Halkla İlişkiler Müdürü olarak, Accenture’da Pazarlama ve İletişim Direktörü olarak, Bank Europa’da Tüketici Kredi Ürünleri Pazarlama Müdürü olarak, Avea’da CEO Teknik Asistanı ve Basın ve Sponsorluk Müdürü olarak görev aldı. 2010 yılında BSH Ev Aletleri şirketinde Kurumsal İletişim Direktörü olarak çalışmaya başlayan Girit, 2020 yılından bu yana Gelişen Pazarlar Bölgesinden (Türkiye, Orta Doğu ve Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu, Hindistan ve Güneydoğu Asya Ülkeleri) sorumlu Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri olarak görev yapmaktadır. Lisans eğitimini 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise 1995 yılında Emerson College İşletme ve İletişim bölümünde tamamladı.

Haberin Devamı

Liderlik kadroları
Yago Lopez Vodafone Türkiye / Şebekeden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yrd.

Vodafone Türkiye üst yönetiminde yeni bir atama gerçekleşti. Telekomünikasyon sektöründe 15 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan Yago Lopez, Vodafone Türkiye Şebekeden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Yago Lopez, geleceğin teknoloji ve hizmetlerinin sunulabilmesi için Vodafone Türkiye’nin şebeke ve bilgi işlem altyapısının geliştirilmesinden sorumlu olacak. Vodafone kariyerine İspanya’da başlayan Yago Lopez, akabinde Düsseldorf’taki Vodafone Group organizasyonuna geçerek Vodafone ülkelerinin ve iş ortağı olunan pazarların şebeke performanslarının sorumluluğunu üstlendi. 2012 yılında Vodafone İrlanda’da kariyerine devam eden Yago Lopez, 4G geçişine başarılı bir şekilde liderlik etti. 2013 yılında Vodafone Hutchison Avustralya’ya katılan Lopez, Vodafone Avustralya ve TPG Telecom’un birleşmesiyle TPG bünyesinde Kablosuz İletişim Ağlarından Sorumlu Genel Müdür olarak görev yaptı. Bu görevi süresince 5G’nin yayılması ve Avusturalya’nın büyük şehirlerinde nüfusun yüzde 85’inin 5G kullanması için yapılan çalışmalara öncülük etti. Son olarak TPG Telecom’da Teknoloji, Strateji ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür olarak görev yapan Lopez; ağ paylaşımı, spektrum işlemleri ve 5G kullanımı gibi altyapı ve teknolojik hizmetler alanındaki girişimlerde aktif rol aldı.

Haberin Devamı

Liderlik kadroları
Dave Johnston Ford Otosan / Gn. Md. Başyrd. Batarya ve Ortaklıklar

2019'dan itibaren Ford Otosan'da Genel Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Dave Johnston, 1 Mayıs 2023'ten geçerli Genel Müdür Başyardımcısı Batarya ve Ortaklıklar olarak atandı. Ford ve Ford Otosan arasındaki iş birlikleri ve batarya entegrasyon süreçlerinin yönetimi ile Ford Otosan’ın büyüme stratejilerinden sorumlu olacak. Johnston'ın yeni görevine atanması ile birlikte; Ford Otosan Genel Müdür Yardımcılığı görevini, 2021 yılından itibaren Craiova Fabrikası Lideri olarak görev alan Josephine Payne üstlenecek. Payne, mühendislik, tasarım, satın alma, kalite ve yurtiçi satış gibi kilit alanları denetlerken, şirketin stratejisi yönünde ilerlemesi için üst düzey yönetim ekibiyle yakın çalışacak. Ford Otosan'a 2019'da Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı olarak katılan Johnston, lisans eğitimini Cambridge Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı ve aynı üniversitede İmalat Liderliği Yüksek Lisansı’ndan mezun oldu. 1995'de Ford İngiltere’de çalışmaya başlayan Johnston; 2017-2018 arasında Ford Asya Pasifik’ten sorumlu CFO olarak Şangay’da görev yaptı. 2019 itibarıyla Genel Müdür Başyardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmadan önce 2018-2019 yıllarında Ford Çin’de CFO olarak görev yaptı. 2022'de Craiova Fabrikası'nın Ford Avrupa'dan Ford Otosan'a devri ile Ford Otosan Craiova Başkanı olarak Ford Otosan'a katılan Payne, Southampton

Haberin Devamı

Liderlik kadroları
Josephine Payne Ford Otosan / Genel Müdür Yardımcısı

Haberin Devamı

Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden ve Karlsruhe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisansı’ndan mezun oldu. 1996 yılında Ford Avrupa'ya katıldı ve 2013 yılına kadar Liverpool, Köln ve Dunton'da üretim alanında birçok farklı sorumluluk üstlendi. 2018'de Craiova Motor Fabrikası Müdürü olarak atanan Payne, 2018-2022 arasında Ford Romanya'da Fabrika Müdür Yardımcısı- Craiova Araç Operasyonları ve Ford Romanya Başkanı ve Craiova Saha Direktörü görevlerini üstlendi.

Liderlik kadroları
Mehtap Yıldız English Home / Ürün Genel Müdür Yrd.

Ev teksili ve dekorasyonuna yönelik ürünler sunan English Home’un Ürün Genel Müdür Yardımcılığı koltuğuna Mehtap Yıldız geçti. Yıldız, 1994'te Anadolu Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1997- 1998 arasında Cambridge Sawston Hall College’de eğitimine devam etti. 2015- 2016 arasında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA Programı'nı tamamladı. Kariyerine EKSEN A.Ş.’de başlayan Mehtap Yıldız, 2009'da Index Grup’a katılarak küçük ev aletleri markası Homend’in kuruluşuna liderlik etti. 2014'te Arzum’a Arge direktörü olarak katıldı, 2016'da pazarlama liderliği sorumluluğunu da almasının ardından markanın yeni tasarım kimliği, inovasyon rotası ve 5 yıllık stratejik yol haritasının netleştirilmesi çalışmalarını yürüttü. Son olarak Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Mehtap Yıldız, English Home'da Ürün Genel Müdür Yardımcısı olarak yeni ve inovatif kategorilerin liderliğini yürütecek.

Liderlik kadroları
Taylan Matkap Anadolu Sigorta / Genel Müdür Yardımcısı

Anadolu Sigorta’da 2021 yılından bu yana Kurumsal Strateji ve Performans Yönetimi Başkanı olarak görev yapan Taylan Matkap, Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. Ankara Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boston Üniversitesi Aktüerya Bilimleri ve Finans Bölümü’nde lisansüstü eğitim programını tamamlayan Matkap, profesyonel kariyerine 2003'te sigorta sektöründe başladı. 2008'de Aktüerya Bölüm Yöneticisi olarak Anadolu Sigorta kariyerine başlayan Matkap, 2021'de Kurumsal Strateji ve Performans Yönetimi Başkanlığı görevine getirildi. 19 Nisan'da Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Taylan Matkap, 2018-2021 yılları arasında Aktüerler Derneği başkanlığı görevini yürüterek, meslek örgütü adına Avrupa Aktüerler Birliği (AAE) ve Uluslararası Aktüerler Birliği (IAA) ile ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görev yaptı. Belçika Aktüerler Enstitüsü (IABE) üyesi de olan Matkap aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim dalında doktora eğitimini sürdürmektedir.

Liderlik kadroları
Seher Poyrazoğlu Yavuz Shell / Avrupa, Afrika ve Türkiye’den Sor. Yakıt Tedarik Zinciri Gn. Md.

Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Direktörü Seher Poyrazoğlu Yavuz Avrupa, Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Yakıt Tedarik Zinciri Genel Müdürü olarak atandı. Mevcut görevini sürdürmeye devam eden Seher Poyrazoğlu Yavuz, yeni görev tanımıyla eş zamanlı olarak Avrupa ve Afrika’daki iş geliştirme ekiplerinin de kendisine bağlı olacağı iki sorumluluğu üstlenecek. 2003'te Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünü bitiren Seher Poyrazoğlu Yavuz, 2008'de Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi ve Yönetimi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına 2003'te Unilever’de başlayan Seher Poyrazoğlu Yavuz, 2005'ten itibaren Coca-Cola İçecek’te çalıştı. 2007 - 2013 arası aynı şirkette pazarlama görevleri alan Seher Poyrazoğlu Yavuz, 2013'te Coca-Cola’nın Azerbaycan Ülke Pazarlama Direktörü görevini üstlendi. Seher Poyrazoğlu Yavuz Shell Turcas'a 2016'da Pazarlama Müdürü olarak katıldı.

Liderlik kadroları
Ahmet Murat Karabudak Atasun Optik / CFO

EssilorLuxottica bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Atasun Optik’te Bütçe ve Raporlama Müdürlüğü görevini üstlenen Ahmet Murat Karabudak, şirketin yeni CFO’su oldu. Ahmet Murat Karabudak Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme lisans eğitiminin ardından Sabancı Üniversitesi ve Columbia Business School’da yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kariyer hayatına 2010 yılında, denetim alanında başlayan Ahmet Murat Karabudak, 2014 yılında Atasun Optik bünyesine Bütçe ve Raporlama Yöneticisi olarak dahil oldu. Uzun bir dönem Bütçe ve Raporlama Müdürlüğü görevini de üstlenen Ahmet Murat Karabudak, uluslararası raporlama süreçlerinden sorumlu olarak görev üstlendi. Türkiye’deki global denetim süreçlerinde ve farklı ülkelerdeki denetim süreçlerinde başarılı çalışmalara liderlik eden Ahmet Murat Karabudak, 1 Mart itibarıyla şirketin yeni CFO’su olarak görevine başladı.